”Tati” a ajuns dădacă! Vasile Miriuță a fost spectator la unul dintre barajele pentru Liga 2 și spune motivele care l-au determinat să nu mai preia nicio echipă după despărțirea de Chindia

Anda DELIU 03 Jun. 2024, 12:04 Liga 2
”Tati” a ajuns dădacă! Vasile Miriuță a fost spectator la unul dintre barajele pentru Liga 2 și spune motivele care l-au determinat să nu mai preia nicio echipă după despărțirea de Chindia

Vasile Miriuță (55 de ani) spune că, aparent, nu-l tentează o revenire din postura de antrenor principal, pentru că are, printre altele, și multă treabă cu nepoțelul său de câțiva anișori!

Băimăreanul, ultima dată antrenor la Chindia Târgoviște, în Liga 2, până la mijlocul lunii noiembrie a anului 2023, vrea să-și deschidă o școală de fotbal și să rămână și analist media, astfel că preocupările celui poreclit ”Tati” par să meargă tot mai mult și spre o zonă de creștere a micuților.

Vasile Miriuță a fost spectator la meciul tur dintre Ghiroda și FC Bihor

Vasile Miriuță a privit din centrul tribunei meciul dintre CSC Ghiroda și Giarmata Vii și FC Bihor Oradea, alături de alt antrenor important, Dan Alexa. Diferența e că cel poreclit ”Chirurgul” are angajament, căci va rămâne la CS Tunari și după retrogradarea din Liga 2, iar nu același lucru se poate spune și despre maramureșean.

Miruță a participat la jocul de la Ghiroda din postura de prieten al directorului clubului timișean participant în barajul de promovare în Liga 2, Marius Poclid, iar la stadion a ajuns alături de conducătorul Progresului Pecica Cristian Pilan, și el un prieten de-ai săi.

”Am venit la invitația lui Marius Poclid. Am venit cu mare plăcere. Și când eram la Baia Mare, el a venit la finala cu Hunedoara să ne susțină. Ne cunoaștem mai demult. Avem niște prieteni comuni și ne cunoaștem”, a spus ”Tati”, întrebat de reportarul Liga2.ro despre scopul și durata vizitei, pentru a evita vreo speculație că s-ar ”insinua” pe banca vreuneia dintre cele două formații care bat la ușa Ligii 2.

”A fost un meci bun, cu o Ghiroda bună, care a jucat bine. Mă așteptam, sincer, mai mult de la Bihor. Ok, rezultatul s-a terminat 2-2, ceea ce-i favorizează pe cei de la Bihor, dar părerea mea e că Ghiroda a fost echipa mai bună. Din păcate, după 2-0 s-a cam stricat spectacolul. A fost acel prim penalty, să zic… unde s-a stricat spectacolul, să zic așa. E greu de spus, sincer, ce făceam dacă eram în locul antrenorului Ghirodei. Nu vreau să spun ce făceam eu, dar e păcat, pentru că e munca de un an a unor jucători, a unor antrenori, a unor conducători și e păcat. Eu cred că primul 11 metri nu a fost, fiindcă a fost în afara careului. La al doilea, nu știu, că a fost acea învălmășează în careu”, a comentat Miriuță despre meciul dintre Ghiroda și FC Bihor.

Miriuță va lucra tot mai mult cu copii. Și ai altor, și ai familiei sale

Lider de contract din toamna anului trecut, când s-a despărțit de Chindia după 11 etape de Liga 2, Miriuță, întrebat ce va face în viitorul apropiat, a precizat că vrea să mai fie analist media și să aibă o școală de fotbal pentru copii în Cluj Napoca.

”Vasile Miriuță e la Prima Sport 1. Îmi voi deschide o școală de individualizare și perfecționare cu doi prieteni, la Cluj. Și mergem în continuare pe fotbal”, a precizat antrenorul care înainte să conducă Chindia a fost mai mulți ani la Minaur Baia Mare, în Liga 3 și în Liga 2, alături de care retrograda în vara anului 2023.

Reporterul Liga2.ro l-a întrebat și dacă îi sună telefonul cu oferte, dar Miriuță a ținut să nege și ne-a explicat motivul ”sensibil” al acestei decizii de a nu mai prelua vreo echipă. ”Nu, nu, nu. Am și un nepoțel acum, de doi ani jumătate, și cam trebuie să mă ocup de nepot. Mi-a zis fecioru-miu: «Dacă de mine nu te-ai ocupat când ai jucat fotbal, ocupă-te de nepot». Vreau să am un pic așa mai multă liniște, să mă ocup de familie”, a spus Miriuță.

  • Ca antrenor, Vasile Miriuță a mai condus Energie Cottbus U19, Energie Cottbus 2, Ceahlăul Piatra Neamț, CFR Cluj (în două perioade), Gyor, ASA Târgu Mureș, Energie Cottbus, Concordia Chiajna, Dinamo, FC Hermannstadt (în două perioade) și Kisvarda.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Anda DELIU 03 Jun. 2024, 12:04 Liga 2
Pe aceeași temă