Vasile Maftei continuă contrele de la distanță cu conducerea Rapidului: ”N-am cum să mai lucrez acolo, în condițiile actuale”. Fostul fundaș revine doar dacă pleacă oamenii care decid soarta clubului

Răzvan STÎNGĂ 02 May. 2020, 13:30 Liga 2
Vasile Maftei continuă contrele de la distanță cu conducerea Rapidului: ”N-am cum să mai lucrez acolo, în condițiile actuale”. Fostul fundaș revine doar dacă pleacă oamenii care decid soarta clubului

Vasile Maftei (39 de ani) este în prezent antrenor secund la Astra, dar se gândește la momentul în care va avea suficientă experiență să fie principalul unei echipe. A pus punct carierei de fotbalist în urmă cu mai puțin de doi ani, iar acum are ca obiectiv să acumuleze informații și să învețe cât mai mult pe partea de antrenorat. Marele vis al lui Maftei este să conducă de pe banca tehnică echipa Rapid.

Vasile Maftei: ”În timp, e clar că mi-aș dori să antrenez Rapidul”

Relația dintre el și conducerea giuleștenilor nu este cea mai bună. A plecat de la echipă după disensiuni cu oamenii care hotărăsc soarta clubului și nu vrea să facă pasul spre împăcare. Vasile Maftei nu vrea să audă, acum, de colaborarea cu ei. Dacă va primi o ofertă de la Rapid, iar cei de la conducere nu se schimbă, nu va accepta.

”De când am început antrenoratul, am avut șansa să activez la un club de Liga 1, ceea ce e important pentru mine, pentru că voi acumula experiență. E mai greu să mă gândesc acum și să visez să fiu antrenorul Rapidului. E clar că n-am cum să mai ajung vreodată să mai lucrez la Rapid, în condițiile actuale, vorbesc de actuala conducere. În timp, e clar că mi-aș dori să antrenez Rapidul”, a declarat Vasile Maftei pentru Antena Sport.

Secundul Astrei a avut câteva contre cu Daniel Pancu, în spațiul public, în care l-a acuzat că nu a făcut bine că a acceptat șansa de a antrena Rapidul, imediat după demiterea lui Constantin Schumacher.

Fostul fundaș îi ține partea lui Daniel Pancu: ”Trebuia lăsat până la finalul campionatului” 

Maftei îi ia însă apărarea fostului său coleg și menționează că merita să rămână antrenor în Giulești. Echipa are șanse la promovare, iar schimbarea nu era necesară în acest moment.

”Cred că au greșit prin înlăturarea lui ‘Pancone’. El trebuia lăsat până la sfârșitul campionatului sau măcar până nu mai aveau șanse matematice de a promova. El a format această echipă, el a adus jucătorii. Sunt la două puncte de locurile promovabile, nu văd de ce nu ar fi sperat”, a mai punctat Vasile Maftei.

Rapid ocupă locul 6 în Liga 2 după 24 de etape, cu 37 de puncte, cu două mai puțin decât CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele, ocupantele locurilor 2, respectiv 3, care asigură promovarea în Liga 1, respectiv disputarea barajului pentru promovare. Rapid a jucat doar trei meciuri în acest an, în Liga 2, până la oprirea campionatului din cauza pandemiei de coronavirus. A înregistrat două egaluri (0-0 cu Turris Oltul Turnu Măgurele, 0-0 cu ASU Politehnica Timișoara) și o înfrângere (0-1 cu CSM Reșița). Eșecul a fost și utimul meci al lui Daniel Pancu pe banca Rapidului.

Data reluării campionatului este incertă în acest moment din cauza pandemiei de coronavirus, la FRF încercându-se în această perioadă să se găsească variante optime pentru continuarea competițiilor sportive.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-pancu-s-a-saturat-sa-tot-astepte-oferta-de-reziliere-de-rapid-si-atentioneaza-conducerea-o-sa-ma-duc-la-antrenamente-ce-sa-fac-antrenorul-surprins-si-de-lipsa-opi-19131239

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ar-putea-incepe-fara-fani-in-tribune-iar-dan-alexa-e-ingrijorat-e-o-mare-pierdere-ca-nu-o-sa-se-joace-cu-spectatori-ne-vor-lipsi-oficialul-rapidului-a-fost-in-inspectie-la-19130985

Răzvan STÎNGĂ 02 May. 2020, 13:30 Liga 2
Pe aceeași temă