Vasile Maftei dă de pământ cu șefii Rapidului: „Au făcut vreo 40 de dușuri, cu tot cu antrenamente, și spun despre mine că nu sunt rapidist”

Marius ANGHEL 26 Mar. 2020, 13:22 Campionat
Vasile Maftei dă de pământ cu șefii Rapidului:**

Vasile Maftei (39 de ani) a scris istorie la Rapid în cele nouă sezoane în care a îmbrăcat tricoul alb-vișiniu și a vorbit în termeni duri, la ProSport LIVE, despre situația de la formația giuleșteană, unde Daniel Pancu a fost demis și înlocuit cu Dan Alexa.

„N-am reacționat în niciun fel când a fost demis Pancu. Eu mă așteptam să se întâmple asta. La Rapid, în momentul de față, nu mai există și nu mai e nimeni care să reprezinte acest club. Mă refer la oameni care au făcut ceva pentru acest club. Doar Pancu mai rămăsese în cadrul clubului. Cred că cei din conducere au urmărit să nu mai fie nimeni cu trecut rapidist acolo. Nu știu dacă există riscul să se piardă identitatea Rapidului, dar fără Nico și Pancone în acest moment n-ar fi existat acest club. În momentul în care Nico a simțit că lucrurile nu merg în direcția corectă a ieșit din proiect. Singurul care a mai crezut în acest proiect a fost Daniel Pancu. La un moment dat, a fost pus antrenor principal, iar, la un moment dat, când nu mai avea rezultate să plătească. Așa era cel mai ușor să fie înlăturat.

În vechiul vestiar de la Rapid erau foarte multe poze în care ridicam trofee. Din momentul când am plecat de la echipă sunt un simplu suporter. Nu mă mai gândesc că am jucat acolo, acum vorbesc din perspectiva unui suporter. Nu știu cum va fi pe noul stadion, important e ca echipa să ajungă în Liga 1″, a declarat Maftei la ProSport LIVE.

Vasile Maftei: „Unii au 40 de dușuri la Rapid, cu tot cu antrenamente, și spun despre mine că nu sunt rapidist”

Fostul fundaș și-a continuat riposta: „Șefii clubului încearcă să-l discrediteze pe Daniel în acest moment, încearcă niște șicane. Mi-au spus unii jucători că cei din conducerea Rapidului au spus despre mine și Daniel Niculae că nu suntem rapidiști. Eu vreau doar să le spun că noi am făcut lucruri mari pentru Rapid. Au venit acum unii care spun că nu suntem rapidiști. Ei nu vor ajunge niciodată la performanțele pe care le-am realizat noi. Nu vor fi niciodată rapidiști. Eu am nouă sezoane la Rapid, dar nu prea sunt rapidist. Sunt alții care sunt acum la Rapid și au făcut vreo 40 de dușuri, cu tot cu antrenamente.”

Singurul din conducerea clubului Rapid care a fost și jucător este Ovidiu Burcă (40 de ani). Fostul fundaș, acum președintele clubului din Giulești, a evoluat la Rapid între anii 2011-2012, în 24 de meciuri de Liga 1, în care a înscris un gol.

„Dan Alexa nu știu dacă e rapidist. E greu să fii rapidist”

Maftei e de părere că demiterea lui Daniel Pancu nu s-a făcut în mod corect, fiindcă antrenorul era în obiectivul pe care singur și l-a impus, acela de a promova echipa. Despre cel numit director tehnic, Dan Alexa, nu știe dacă este cu adevărat un rapidist.

„Dan Alexa nu știu dacă e rapidist. E greu să fii rapidist. El a jucat pentru Rapid o bună parte a carierei. S-a simțit foarte bine la Rapid, a declarat-o și el. A avut și o promovare ca antrenor la Rapid. Eu vorbesc acum despre Rapid pentru că mi-am câștigat dreptul s-o fac. Debarcarea lui Daniel Pancu nu mi s-a părut corectă, el încă era în obiectiv. Conducerea nu trebuia să-l demită”, a mai spus, la ProSport LIVE, Vasile Maftei, acum antrenor secund la Astra, stafful lui Bogdan Andone.

În cariera sa de jucător, Vasile Maftei a jucat pentru Tractorul Brașov, Rapid (2001-2009), Unirea Urziceni, CFR cluj, Concordia Chiajna, ASA Târgu Mureș, FC Voluntari și din nou Rapid, actualul, pentru care a evoluat în Liga a 4-a și o scurtă perioadă în Liga 3. La națioala României are 12 meciuri și un gol.

Articol scris de Alin GRIGORE

Marius ANGHEL 26 Mar. 2020, 13:22 Campionat
Pe aceeași temă