Variantele de stadioane ale echipei UTA pentru a juca pe teren propriu în cazul în care va promova în Liga 1. Meciul cu ACS Poli sau ASU Poli, care e adevăratul derby?

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 07 Jun. 2017, 13:14 Liga 2

UTA Bătrâna Doamnă va juca pentru al doilea an consecutiv barajul pentru promovare în Liga 1. Echipa arădeană nu a reușit sezonul trecut să treacă de FC Voluntari, pierzând cu 1-3 la general dubla întâlnire (0-3 la Voluntari și 1-0 la Arad), iar acum va încerca să o învingă în dublă manșă pe ACS Poli Timișoara.

Directorul general al clubului UTA Bătrâna Doamnă, Codru Grădinariu, spune că meciul cu timișorenii nu îi dă emoții, însă nu în privința promovării.

„Nu avem emoții, având în vedere că suntem de ceva vreme în job-ul ăsta, dar este un altfel de moment. Ținând cont că jucăm și cu o echipă rivală, eu zic că este un derby al României, nu al Vestului. Dar, dincolo de lucrurile astea, trebuie să fim organizați, încrezători și să câștige cel mai bun. Teoretic, venim dintr-o poziție avantajată, dar doar teoretic, pentru că în ultima etapă am folosit echipa completă, minus doi-trei jucători și există și această pauză între meciuri. Dar lotul unei echipe de Liga 1 este mai valoros și poate fi, de departe, suficient”, a spus Grădinariu în cadrul emisiunii ProSport LIVE.

Întrebat care este adevăratul derby, cu ASU Poli sau ACS Poli, oficialul clubului arădean care se pretinde a fi continuatoarea UTA-ei înființate de baronul Francisc von Neuman a spus că acest lucru se va putea vedea în meciul de baraj de la Timișoara.

„Asta va urma să vedem și noi, pentru că nu știu câți suporteri vor veni la stadion. Sigur, palmaresul și suporterii sunt deținute de echipa de Liga a 2-a. Mă refer la palmaresul și suporterii Politehnicii. Dar, sunt convins că la un meci cu miza aceasta vor fi mulți timișoreni care vor veni. În consecință, cred că va fi un derby la fel de important ca și cel de Liga a 2-a”, a mai declarat Codru Grădinariu, care nu știe însă că palmaresul Politehnicii e la ACS, nu la ASU.

Nu știe, dar speră ca stadionul Motorul să fie modernizat într-o lună pentru Liga 1

Meciul tur al barajul va avea loc pe stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara, în nocturnă, luni, 12 iunie, iar returul se va desfășura joi, 15 iunie, la Șiria, pe stadionul „Otto Greffner”, la o oră ce va permite desfășurare partidei fără instalați de iluminat.

„Barajul îl jucăm la Șiria, unde am evoluat până acum. Este o localitate în apropierea Aradului, unde am fost primiți foarte bine. Știți că în stadioanele din orașul Arad sunt într-o stare de reconstrucție. Stadionul nou are termen de finalizare în 2018. Noi am plecat de pe Motorul tocmai în perpectivei evoluții în Liga 1, pentru a putea fi amenajat și omologat pentru Liga 1”, a spus Grădinariu, care speră ca arena Motorul din Arad să fie modernizată în timp util pentru a organiza jocuri de prima ligă: „A intrat într-o etapă de reconstrucție stadionul Motorul, se măresc numerele de locuri și acolo vrem. Este o întrebare pe care nu trebuie să mi-o puneți mie (n.r. – faptul că sezonul Ligii 1 va începe pe 14 iulie, iar timp pentru modernizarea arenei Motorul este de aproximativ o lună), ci autorităților locale. Noi nu putem decât să fim încrezători că da”.

Șiria, Oradea și Cluj Arena…

UTA Bătrâna Doamnă și-a primit licența pentru Liga 1 fără nicio penalizare, chiar dacă șefii clubului nu știu sigur nici în acest moment unde vor evolua, pe ce stadion, dacă vor câștiga barajul de promovare cu ACS Poli.

În cazul în care stadionul Motorul nu va fi renovat la timp, Grădinariu spune ce variante de rezervă ar fi pentru desfășurarea meciurilor de Liga 1. „Se vehiculează Șiria, Oradea și Cluj Arena, deci vom fi într-o situație destul de delicată. Dar avem încredere că va fi finalizată arena Motorul”, a mai spus Codru Grădinariu în cadrul emisiunii ProSport LIVE, oficialul spunând că îl dorește în continuare pe Laurențiu Roșu ca antrenor la UTA: „Depinde foarte mult de ce își dorește și Laurențiu Roșu. E un băiat extraordinar și noi ne dorim să continuăm alături de el”.

Articol scris de Marius ANGHEL

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 07 Jun. 2017, 13:14 Liga 2
Pe aceeași temă