Vânzarea drepturilor TV în Liga 2 depinde de formatul noului sezon: cu o serie sau două. „Toate deciziile majore se vor lua în momentul în care știm exact câte echipe suntem”

Marius ANGHEL 09 Jun. 2015, 20:09 Special
Vânzarea drepturilor TV în Liga 2 depinde de formatul noului sezon: cu o serie sau două.**

Momentan, în Liga 2 este liniște, echipele sunt în vacanță, iar puțini dintre conducători își fac planuri de transferuri. Cele mai mari griji sunt cele de ordin financiar, majoritatea cluburilor au datorii către jucători și caută soluții pentru a intra pe făgașul normal. Au timp destul până pe 20 iulie, atunci când e termenul limită pentru înscrierea în eșalonul secund. Până atunci se fac planuri teoretice despre următorul sezon. Se vorbește despre un campionat cu o singură serie sau cu două, însă cele mai mari șanse le are sistemul pe urmele căruia s-a mers și până acum.

Dacă în campionatul ce tocmai s-a încheiat nu s-a ajuns la nicio înțelegere cu vreo televiziune pentru a vinde drepturile TV la comun, în noul sezon se speră ca acest lucru să se realizeze. Orice sumă intrată în conturi este binevenită, având în vedere criza financiară pe care o traversează fotbalul românesc.

Auraș Brașoveanu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal a Ligii 2 și membrul echipelor din eșalonul secund în Comitetul Executiv al FRF, a declarat, într-o intervenție la radio Sport Total FM, că a avut deja discuții cu cei de la DigiSport pentru transmiterea partidelor, însă cu anumite condiții.

„Este o discuție pe care am ridicat-o la FRF joia trecută legată de televizarea ligii secunde. Am anticipat posibilitatea de a susține financiar echipele din liga a doua. Am luat în calcul semnarea unei convenții pentru că în acest moment drepturile aparțin cluburilor. Prin aderarea la LPF 2 acestea aparțin ligii. Prin convenția cu FRF, aceasta se va ocupa de drepturile tv. Am avut un contact și cu DigiSport, o discuție de principiu. Ei ne-au semnalat faptul că, dacă ne vom organiza într-o singură serie, discuțiile vor merge într-o direcție. Dacă suntem în două serii, vor fi interesați doar de anumite meciuri. Toate deciziile majore se vor lua în momentul în care știm exact câte echipe suntem”, a spus Brașoveanu.

Acesta a mai precizat că este la curent cu toate problemele echipelor din liga secundă, probleme cu care se confruntă majoritatea cluburilor. „Situația de la Reșita o găsim cam la 80 la sută din echipele de liga a doua. Suntem în situația ingrată de a fi devenit partenerii Consiliilor Județene, dar încă nu se știe cum și în ce fel pot fi aplicate normele legii 69. Am auzit că Brașovul și Tărlungeniul ar urma să se unească și să joace la Tărlungeni, ceea ce ar duce la dispariția unei echipe.

Academica știu că își caută alt mod de continuare, cu altă conducere și în alt oraș. Înclin să cred că nu se va reuși acest deziderat pentru că în regulament scrie că trebuiesc făcute actele până la 30 iunie. Acestea nu pot fi făcut de azi pe mâine. Dacă se va tergiversa nu va prinde viață”, a mai declarat președintele FC Farul în emisiunea „Trafic sport”.

CITEȘTE și: FC Brașov, în pragul dispariției! Neculaie caută variante pentru formarea unei noi echipe. Academica Argeș e pe listă

Marius ANGHEL 09 Jun. 2015, 20:09 Special
Pe aceeași temă