Ovidiu Burcă a analizat ”la sânge” Campionii FC Argeș! Antrenorul lui Dinamo, despre șansele ”câinilor” la promovare, ce se întâmplă în cazul ratării obiectivului și problemele de efectiv

Răzvan STÎNGĂ 27 May. 2023, 17:21 Liga 2
Ovidiu Burcă a analizat ”la sânge” Campionii FC Argeș! Antrenorul lui Dinamo, despre șansele ”câinilor” la promovare, ce se întâmplă în cazul ratării obiectivului și problemele de efectiv

Ovidiu Burcă a făcut ce a promis: o analiză detaliată a echipei Campionii FC Argeș, pe care Dinamo o întâlnește în barajul care o poate readuce în prima ligă după un singur sezon în Liga 2. Antrenorul ”câinilor” a participat, sâmbătă, la conferința de presă premergătoarea jocului tur, de luni.

Ovidiu Burcă a analizat ”la sânge” Campionii FC Argeș

”Principalul” lui Dinamo a identificat minusurile și plusurile piteștenilor, după cum afirma și zilele trecute, și va pregăti echipa pentru două partide de foc, pentru tur și retur. Asta deși, după cum a declarat Ovidiu Burcă, Bogdan Argeș Vintilă, antrenorul formației Campionii FC Argeș, a fost încrezător când a spus că vrea să tranșeze partida încă din tur.

În primul rând, Burcă vrea să vadă Dinamo jucând la un nivel superior celui arătat în partidele solide din play-off, iar rezultatul nu are cum să nu fie unul pozitiv. Antrenorul speră ca elevii săi să înceapă returul de la Pitești cu un avantaj pe tabelă.

Am rămas, am fost optimiști, indiferent de momentele prin care am trecut, pozitivi că putem realiza încă din primul an promovarea. Avem câteva probleme medicale, dar pentru orice problemă, există și soluție.

Sunt convins că jucătorii care vor intra o vor face la un nivel foarte bun. Din punct de vedere mental, toți băieții conștientizează importanța momentului. Astfel de meciuri le pregătești un an întreg. Nu am făcut nimic special față de ce am făcut până acum.

Sunt încrezător în șansele noastre, le pregătești un an întreg. Am lucrat foarte bine, am creat o stare de spirit fantastică, din punct de vedere al filozofiei, avem mare încredere și convingere.

E clar că e un meci în două manșe, am văzut că Bogdan Vintilă vrea să tranșeze în primul meci, eu în două meciuri. Indiferent de jucători sau antrenor, nu există echipa perfectă. Orice echipă, la orice nivel, are puncte forte sau mai puțin bune. I-am analizat, știm clar ce avem de făcut tactic, sper să fiu și eu inspirat, planul l-am început săptămâna asta. Băieții au în cap harta meciului, dar, încă o dată, astfel de meciuri este important să le joci organizat, disciplinat, cu încredere și entuziasm.

Nu avem multe de pierdut, e important pentru club să revină în prima ligă. Dar dacă ne uităm la ce era în urmă aici cu câteva luni în urmă, va fi o experiență. Ne dorim să trecem, va fi extraordinar, dacă nu, o vom lua de la capăt la anul”, a spus Ovidiu Burcă la conferința de presă.

Ovidiu Burcă vede o dublă echilibrată între Dinamo și Campionii FC Argeș

Dacă Dinamo nu va promova, Ovidiu Burcă nu crede că va fi vreo problemă, modul în care a evoluat echipa după un început modest de Liga 2 fiind în continuare prezent în gândurile sale, ale jucătorilor și, probabil, ale fanilor.

Chiar dacă mai toată lumea din fotbalul românesc vede favorite certe formațiile din SuperLiga României în baraj, Campionii FC Argeș și UTA, Burcă e de părere că meciurile echipei sale cel puțin, dacă nu chiar și ale Gloriei Buzău, vor fi echilibrate.

Indiferent cum a fost sezonul, dacă nu se va promova, va fi o dezamăgire foarte mare, asta este realitatea. Avem presiunea, e un privilegiu să joci la Dinamo cu asemenea fani în spate. Cu presiunea asta, de a te autodepăși zi de zi.

Nu cred că Argeș ne ia cineva peste picior, e o echipă care vine din Liga 1, are un lot foarte bun de jucători, nu înțeleg ce s-a întâmplat acolo, ca nume și lot, FC Argeș are jucători foarte valoroși, nu arată sub nicio formă de locul pe care îl ocupă acum, dar vom vedea. E mai bine să pleci cu șansa a doua pe teren întotdeauna, voi, din exterior, faceți procente, analize, știm care sunt șansele noastre.

Va fi un duel echilibrat, procentele le dați voi din exterior, asta înseamnă să joci la Dinamo, indiferent de adversar. Trebuie să îl respecți până începe partida. Reprezentăm un club care înseamnă forță, nu există teamă în vocabularul clubului. Agresivitatea e un factor determinant în fotbal, nu să lovim adversarii, nu la asta se referă, dar trebuie să ne definească”, a mai afirmat Burcă.

Dinamo, în pericol să nu mizeze pe câțiva jucători în turul cu Campionii FC Argeș

Răzvan Patriche, Quentin Bena, Ahmed Bani și Nelut Roșu sunt incerți pentru partidele cu Campionii FC Argeș, în urma jocului cu Poli Iași, din ultima etapă a play-off-ului.

Deși nu a declarat pe care dintre ei nu va miza în tur, Ovidiu Burcă a recunoscut că are ceva probleme de efectiv. Oricum, Ahmed Bani nu va evolua sigur în tur, indiferent de gravitatea problemei medicale, pentru că e suspendat din cauza cartonașelor galbene acumulate până acum.

Antrenorul bucureștenilor a vorbit și despre alte detalii, precum faptul că meciul va beneficia de sistemul VAR, dar și cât de importantă va fi prezența fanilor în număr mare pe Arena Națională.

”Trebuie să recuperăm niște jucători care au ieșit accidentați, dacă nu, vom găsi soluții să îi înlocuim. Decât să forțăm jucător care nu este sută la sută, un principiu a fost următorul, să începem meciurile cu cei care sunt sută la sută. Dacă sunt probleme de ordin fizic, vor prefera jucătorii aflați la potențial maxim.

Vom avea și sistemul VAR, e un lucru bun, erorile umane care pot apărea se vor diminua foarte mult, e în avantajul dreptății și lucrul asta e bine pentru noi.

Eu îi aștept pe fani să vină în număr cât mai mare alături de noi, am trecut prin momente frumoase și mai puțin frumoase împreună. Am arătat că suntem vii, totul a culminat cu energia de la meciul cu Steaua, energia a fost incredibilă, de mult nu am mai văzut o așa atmosferă la Dinamo, sunt convins că vor veni în număr cât mai mare, avem nevoie de sprijinul lor, să ne dea forță, să îi depășim pe cei de la Argeș. Ei sunt un atu important al nostru”, a mai declarat Ovidiu Burcă.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-va-juca-in-premiera-un-meci-cu-tehnologia-var-andrei-nicolescu-exulta-100-la-suta-va-fi-mai-bine-pentru-noi-numarul-de-bilete-vandute-cu-patru-zile-inainte-de-turul-baraj-19272690

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-inainte-de-dinamo-campionii-fc-arges-19272654

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jurnal-de-tribunal-aprobarea-planului-de-reorganizare-modificat-al-clubului-dinamo-a-fost-din-nou-amanata-ce-i-a-cerut-judecatorul-sindic-administratorului-judiciar-exclusiv-19272595

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pe-teren-si-la-43-de-ani-china-margaritescu-este-cu-ochii-pe-dinamo-nu-credeam-ca-pot-reveni-atat-de-repede-atuul-cainilor-in-barajul-cu-argesu-19272490

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-robert-ion-a-incheiat-sezonul-in-forta-la-poli-iasi-cu-o-dubla-contra-lui-dinamo-dar-vrea-mai-mult-in-superliga-sunt-constient-ca-pot-mult-mai-mult-m-19272375

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 27 May. 2023, 17:21 Liga 2
Pe aceeași temă