Alexandru Boiciuc vrea din nou în prima ligă, cu Gloria Buzău. Își consideră echipa capabilă să treacă de UTA: ”Putem arăta că avem valoare și forță. Motivația va face diferența”

Andrei PASCU 27 May. 2023, 14:00 Liga 2
Alexandru Boiciuc vrea din nou în prima ligă, cu Gloria Buzău. Își consideră echipa capabilă să treacă de UTA: ”Putem arăta că avem valoare și forță. Motivația va face diferența”

Alexandru Boiciuc (25 de ani), atacantul echipei Gloria Buzău, a prefațat partida tur din barajul de menținere-promovare în SuperLiga României, care va avea loc în compania formației UTA, duminică, de la ora 14:00. Vârful lui Adrian Mihalcea, din Republica Moldova, vrea să revină în prima divizie.

Gloria Buzău, încrezătoare înaintea dublei cu UTA, pentru SuperLigă

Alexandru Boiciuc a evoluat în SuperLiga României, chiar și în acest sezon, pentru Universitatea Cluj, până să facă trecerea la clubul buzoian, în septembrie anul trecut. A prins un total de 41 de partide în prima divizie de la noi de-a lungul carierei, reușind să marcheze de numai două ori.

Vrea o nouă experiență acolo, de data aceasta cu Gloria Buzău, iar atacantul a dat încredere, la fel ca Adrian Mihalcea și căpitanul echipei, Ariel Lopez, că UTA poate fi învinsă.

Alexandru Boiciuc, reacție înaintea turului Gloria Buzău – UTA

În ciuda momentelor mai puțin bune din acest sezon, din întrecerea regulară și din play-off, Alexandru Boiciuc speră ca el și colegii săi să fie susținuți de suporteri, iar Gloria Buzău să bifeze chiar victoria în turul cu arădenii.

A fost un drum lung și greu pentru noi, cu bune, cu rele, dar mă bucur că am ajuns la două meciuri în care putem arăta că suntem valoroși și că avem suficientă forță să obținem promovarea.

Suntem montați pe meci, vreau să dau tot ce pot și să îmi fac datoria de atacant, să marchez. Însă, cel mai important este să obținem victoria. Motivația va face diferența.

Le mulțumesc fanilor care vor să fie alături de noi, le mulțumesc că au fost alături de noi și pe parcursul campionatului. Cu bune, cu rele, am fost înjurați, am fost lăudați, e normal. Așa sunt suporterii și îi înțelegem.

Le transmit să fie alături de noi, să ne susțină, să creadă în noi, să creadă în promovare”, a declarat Alexandru Boiciuc pentru Campus TV.

  • În acest sezon de Liga 2, Boiciuc a marcat de opt ori în 14 partide. 10 dintre meciuri și două dintre reușite au fost consemnate în play-off-ul campionatului.

Gloria Buzău, în fața promovării în SuperLigă

În privința situației premergătoare dublei de promovare, Gloria Buzău a terminat pe locul 5 în play-off-ul Ligii 2, cu 42 de puncte. A înregistrat, în cele 10 etape din grupa pentru promovare, două victorii, cinci remize și trei eșecuri, cu un golaveraj de nouă goluri marcate și 11 primite.

Buzoienii au finalizat întrecerea cu două puncte peste locul 6 din play-off, Unirea Dej, și la patru puncte de locul 4, Dinamo, care va merge la rândul ei în baraj, cu Campionii FC Argeș. Un minus pentru Gloria Buzău este acela că Adrian Mihalcea nu poate sta nici la turul cu UTA, de pe teren propriu, pe banca tehnică. Abia la returul de la Arad poate gestiona situația de la marginea terenului.

Antrenorul speră să îi aducă pe jucători la capacitate maximă din punct de vedere mental, pentru ca Gloria Buzău să producă surpriza și să reușească promovarea în fața formației lui Mircea Rednic. UTA e favorită certă înaintea startului dublei.

Foto: Gheorghe Flușter (Sport Pictures) și Flaviu Buboi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-nu-se-teme-de-uta-si-spera-la-un-rezultat-pozitiv-19272772

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scandalul-acuzelor-de-mituire-a-arbitrilor-din-liga-2-ajunge-pe-masa-frf-auras-brasoveanu-si-cristian-munteanu-citati-acum-ma-vad-nevoit-sa-ma-apar-asta-este-situatia-19272361

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lovitura-puternica-pentru-echipa-de-fotbal-a-cs-mioveni-dupa-retrogradarea-in-liga-2-autoritatile-vor-sa-mute-grosul-banilor-la-echipa-de-handbal-feminin-exclusiv-19272798

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cine-spunea-ca-la-liceul-sportiv-nu-se-invata-eduard-lambrinoc-fotbalist-la-fc-brasov-a-trecut-cu-brio-peste-sesiunea-speciala-a-bacalaureatului-19272752

 

 

 

Andrei PASCU 27 May. 2023, 14:00 Liga 2
Pe aceeași temă