Gloria Buzău n-a făcut față la Arad și rămâne în Liga 2! ”Am jucat bine aproape trei reprize, dar ne-am bătut singuri.” Adrian Mihalcea nu mai are contract și nu știe dacă va continua în Crâng

Călin MNERIE 05 Jun. 2023, 01:08 Liga 2

Trei din patru reprize ale barajului de menținere / promovare în SuperLigă, Gloria Buzău au fost un adversar redutabil pentru UTA. Echipa din Liga 2 i-a ținut bine în șah pe arădeni, după un 0-0 în meciul tur, din Crâng, și un 0-1 la pauza partidei de pe arena ”Francisc Neuman” și cu momente bune de joc, chiar și două-trei situații bune de a marca.

În contul echipei din Buzău, Valentin Alexandru a marcat, în minutul 68, la 3-0 pentru gazde, care – însă – l-au mai bătut de două ori pe Denis Rusu până la final și meciul s-a încheiat cu scorul de 5-1.

Adrian Mihalcea, după eșecul de la Arad: ”Am fost onorabili în prima manșă, în a doua nu am mai rezistat”

Virgiliu Postolachi (16′, 80′), Andrei Chindriș (49′, 66′) și Philip Otele (89′) au marcat pentru UTA și menținerea ei în SuperLigă pentru al patrulea sezon consecutiv.

”Am jucat bine aproape trei reprize. Și azi am făcut o primă parte destul de bună, consistentă. Am luat un prim gol dintr-o fază fixă, ne-am bătut singuri azi. Am luat, practic, două goluri din faze fixe sau acțiuni după faze fixe și pe o greșeală de portar. Pe urmă, am căzut și fizic și mental, scorul putea fi și mai mare. S-a văzut calitatea jucătorilor echipei gazdă, a SuperLigii, nu am mai făcut față și am fost sparring partner. Felicit jucătorii pentru tot traseul, am fost pentru prima dată în play-off și am ajuns la baraj. Am fost onorabili în prima manșă, în a doua nu am mai rezistat. Merită felicitați băieții, nu am avut un lot numeric foarte mare, am jucat multe meciuri cu aceiași băieți, pe final unii dintre ei au clacat. Felicit gazdele, merită pe deplin această victorie. Mi-ar plăcea să nu mai fie în această situație, cu așa public. Fotbalul are nevoie de stadioane pline, acum și cu Dinamo acest lucru se va îmbunătăți. UTA merită, când am fost eu aici erau alte condiții. Terenul de joc (n.r. – de la Șiria) era cât sala de conferință, sunt alte condiții acum. Stadionul acesta e superb, prima dată am scos cu Chindia un egal, acum nu am mai reușit, riscam să ne facem și de râs azi”, a spus Adrian Mihalcea după meci.

”A contat presiunea publicului, dar cred că mai mult de aceasta a contat calitatea individuală a jucătorilor”

Antrenorul echipei din Buzău admitea și înainte de confruntarea de duminică seara că suporterii UTA-ei ar putea fi importanți în ”ecuația” barajului, dar – totuși – acesta a bătut mai monedă pe diferența de valoare individuală dintre jucătorii celor două echipe.

”A contat presiunea publicului, dar cred că mai mult de aceasta a contat calitatea individuală a jucătorilor, iar intensitatea la care ei se pregătesc zi de zi ne-a făcut să clacăm. Altfel, știam că sunt periculoși la fazele fixe, am trecut de primele 15 de minute, am făcut-o foarte bine. Nu vreau să vorbesc individual despre nimeni, căci altădată a fost cel mai bun, acum a greșit în unele momente. Dar, suntem echipă, lot, ne reproșăm în cabină dacă e să ne reproșăm ceva, vreau să vorbesc per ansamblu. Primul gol a venit pe fază fixă, știam că sunt periculoși, acum două meciuri Postolachi a marcat la fel. Doar că s-a pierdut marcajul și s-a înscris, dacă reușeam să intrăm cu 0-0 la pauză poate am fi putut să ținem această egalitate. Am schimbat și sistemul, nu ne-a reușit, deznodământul putea fi și mai mare după ocaziile și spațiile gazdelor”, a adăugat Mihalcea.

Gloria Buzău în manșa retur a barajului de promovare cu UTA: D. Rusu – Oteliță, Vîrtej, Wiktorski, Sălceanu (Dr. Lazăr 66′) – A. Lopez, Trebotic (Ist. Fulop 81′) – Dudu (Gaitan 32′), Greu (Val. Alexandru 46′), Blejdea (Marku 46′) – Boiciuc. Rezerve neutilizate: R. Stoian – Șuteu, Uțiu.

Adrian Mihalcea nu mai are contract cu Gloria Buzău: ”Vom vedea zilele următoare ce va fi”

Fostul atacant al celor de la Dinamo și echipa națională a vorbit despre viitorul său și acesta nu pare fi legat de echipa din Buzău.

”Exista o clauză de prelungire de contract automat dacă promovam, așa mi se termină contractul. Oarecare dorință de la ei există, însă sunt multe probleme ce trebuie rezolvate. Vom vedea zilele următoare ce va fi, nu am vrut să mă gândesc deloc la acest lucru, am vrut enorm și am transmis jucătorilor să promovăm. Nu am vrut să vorbesc cu nimeni până după meci, eu chiar am crezut că promovăm. Și după tur am crezut, asta e, altădată voi fi mai modest”, a încheiat Adrian Mihalcea.

Până la urmă, Gloria Buzău rămâne singura echipă din play-off-ul Ligii 2 cu drept de promovare care va juca și la anul la ”matineu”. Poli Iași și SC Oțelul Galați au promovat direct, Dinamo a urcat și ea în SuperLigă după 8-5 la general în barajul cu Campionii FC Argeș, în timp ce Steaua și Unirea Dej nu au primit licența, situația echipei din Ghencea fiind cunoscută de la startul sezonului.

Foto: Ciprian Petcuț (Sport Pictures) și UTA Arad

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mircea-rednic-dupa-ce-s-a-mentinut-cu-uta-in-superliga-sincer-sa-fiu-mi-a-fost-teama-cum-au-comentat-marcatorii-virgiliu-postolachi-si-andrei-chindris-jocul-cu-gloria-buzau-19274181

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aradul-pentru-al-patrulea-an-la-rand-in-superliga-gloria-buzau-rateaza-inca-o-data-obiectivul-si-continua-in-liga-2-19274153

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-gloria-buzau-se-joaca-de-la-ora-2100-dinamo-a-aratat-buzoienilor-ca-se-poate-promova-in-superliga-19274068

Călin MNERIE 05 Jun. 2023, 01:08 Liga 2
Pe aceeași temă