Utiștii sunt cu ochii pe posibilul adversar de la baraj, dar nu spun pe cine preferă. „Toate au plusuri și minusuri. La Timișoara ar putea veni mai mulți suporteri să ne susțină”

Marius ANGHEL 31 May. 2017, 19:37 Liga 2
Utiștii sunt cu ochii pe posibilul adversar de la baraj, dar nu spun pe cine preferă.**

UTA Bătrâna Doamnă va desfășura pentru al doilea an consecutiv barajul de promovare/menținere în Liga 1, însă, deocamdată, nu își știe adversarul. Trei echipe din primul eșalon, Concordia Chiajna, ACS Poli Timișoara (ambele cu 26 de puncte) și Pandurii Târgu Jiu (27 pct.), luptă în ultima etapă a play-out-ului pentru a evita locul retrogradabil direct, au varianta de mijloc, meciul de baraj, și locul ce îi salvează automat. Sâmbătă sunt programate cele trei jocuri decisive, cu ACS Poli evoluând la Gaz Metan, Pandurii la Botoșani și Concordia la Voluntari.

Antrenorul utiștilor a fost plecat în weekend în Spania, la familia sa, însă a primit meciurile celor trei posibile adversare de la baraj. „Sincer, mă așteptam ca și Pandurii să bată, ținând cont de faptul că aveau un moral bun după victoria de la Timișoara. Poli și Chiajna nu au avut probleme, sau, mă rog, Concordia doar o repriză, dar mai elocvente vor fi meciurile de duminică. Nu pot spune acum pe cine prefer la baraj. Toate au plusuri și minusuri, se va juca 11 contra 11 pe teren, poate doar dacă ne gândim de apropierea geografică și de rivalități să ne dorim o formație mai mult decât altele. Într-adevăr, la Timișoara ar putea veni mai mulți suporteri să ne susțină, la Chiajna am juca pe sintetic, pentru Pandurii trebuie să mergem până la Severin”, a spus, citat de Sport Arad, Laurențiu Roșu în conferința de presă premergătoare meciului UTA-ei cu Chindia.

„Într-adevăr, un baraj cu ACS Poli ar fi bun din punctul de vedere al capacitării suporterilor. Oricum, va trebui să fim pregătiți sută la sută pentru cele două meciuri, atât fizic, cât și mental sau organizatoric”, a completat Codru Grădinariu, directorul general al UTA-ei.

Vîlceanu joacă barajul pentru UTA

Pentru acest baraj, UTA se va baza și pe mijlocașul Robert Vîlceanu, împrumutat de FCSB la echipa arădeană, însă care, după declarațiile lui Gigi Becali, acesta a fost deja redirecționat către Astra.  

„Vîlceanu e încă jucătorul nostru, UTA este clubul care-l plătește și, ca un jucător profesionist, trebuie să-și facă treaba până la capăt. Voi conta pe absolut toți jucătorii la baraj, mai ales că la data la care vom disputa cele două meciuri, toate celelalte competiții, în afară de meciurile naționalei, vor fi încheiate. Nu cred că vor fi jucători cu gândul în altă parte decât la barajul pe care vrem să-l câștigăm pentru a ne îndeplini obiectivul. Dar, asta nu însemnă că nu voi urmări randamentul fiecarui jucător în următoarea perioadă, urmând să aleg ceea ce este mai bine pentru echipă”, a mai spus Roșu, citat de Sport Arad.

Disputarea meciurilor barajului nu au fost stabilite încă de Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal.

Marius ANGHEL 31 May. 2017, 19:37 Liga 2
Pe aceeași temă