UTA poate obține promovarea în Liga 1 chiar la Arad, dar Laszlo Balint rămâne cu picioarele pe pământ înaintea partidei cu Rapid: ”Avantajul terenului propriu s-a anulat. Nu avem suporterii alături de noi, iar asta s-a văzut cu Turris”

Răzvan STÎNGĂ 25 Jul. 2020, 13:02 Liga 2
UTA poate obține promovarea în Liga 1 chiar la Arad, dar Laszlo Balint rămâne cu picioarele pe pământ înaintea partidei cu Rapid: ”Avantajul terenului propriu s-a anulat. Nu avem suporterii alături de noi, iar asta s-a văzut cu Turris”

UTA are un meci extrem de important duminică, în etapa a patra a play-off-ului Ligii 2, cu Rapid. În cazul unui succes, arădenii își asigură matematic promovarea în Liga 1, iar antrenorul Laszlo Balint a prefațat partida cu giuleștenii. Deși UTA a fost imbatabilă acasă până la instaurarea pandemiei, antrenorul nu crede că acum, în play-off, mai contează că joci pe teren străin sau pe teren propriu. Faptul că meciurile sunt fără spectatori contează enorm, iar arădenieii, a accentuat Balint, au avut rezultate foarte bune la Arad, tocmai pentru că au fost susținuți de fani.

Laszlo Balint: ”Eram mai puternici cu suporterii alături de noi. Debutul în play-off confirmă acest lucru”

Exemplul este dat de prima partidă din play-off, pe care UTA a pierdut-o, chiar dacă a jucat pe teren propriu. A cedat cu 3-4 în fața lui Turris Oltul și a înregistrat primul eșec al sezonului la Arad. Laszlo Balint a dat exemeplul celorlalte campionate puternice, unde nici acolo nu mai contează atât de mult stadionul pe care se joacă.

Ținând cont de contextul global, avantajul terenului propriu s-a anulat. Începând de la Bundesliga, care a fost primul campionat major care s-a reluat după pandemie și continuând cu Spania, Italia și Liga 1. Avantajul terenului propriu, în condițiile în care se joacă fără spectatori, dispare. La noi s-a demonstrat cât de important a fost sprijinul publicului, pentru că toată lumea a spus că UTA are rezultatele acestea bune de pe teren propriu datorită terenului sintetic. Eu am spus, însă, că suprafața sintetică ne face mai multe probleme nouă decât adversarilor. De ce? Pentru că noi suntem obligați să jucăm constant pe această suprafață și articulațiile încep să te doară, apar durerile de spate și așa mai departe. Debutul în play-off confirmă acest lucru.

Faptul că nu am avut suporterii alături de noi, că nu am avut acea atmosferă care ne-a ajutat să trecem de multe ori peste momentele grele, s-a văzut și în rezultatul final”, a declarat Laszlo Balint la conferința de presă premergătoare meciului cu Rapid.

UTA, la patru puncte peste următoarea clasată 

UTA are 29 de puncte în play-off, înregistrând o victorie, un egal și o înfrângere. Următoarele clasate sunt Turris Oltul (25 puncte), CS Mioveni (24 puncte), Campionii FC Argeș (23 puncte) Petrolul (22 puncte) și Rapid (21 puncte).  UTA mai are două partide în acest play-off, cu Rapid, pe teren propriu, și cu Campionii FC Argeș, în deplasare. Arădenii pot sărbători promovarea în Liga 1 din runda următoare.

Etapa a 4-a a play-off-ului începe duminică și se încheie marți seară, în timp ce programul rundei a 5-a încă nu a fost stabilit, urmând să se aștepte mai întâi rezultatele meciurilor etapei a 4-a.

Programul etapei a 4-a a suferit modificări 

Până atunci însă, cele trei meciuri din runda a 4-a au un nou program, față de cum fusese stabilit inițial de FRF și televiziunile deținătoare de drepturi. Fiindcă în Liga 1, atât în play-off, cât și în play-out, au fost amânate mai multe jocuri din cauza multiplelor cazuri pozitive de COVID-19 descoperite.

Astfel, UTA – Rapid nu se mai joacă duminică de la ora 18:15, ci a fost mutat mai devreme, de la ora 17:00.

Următoarele două meciuri au rămas programate la o distanță de două zile, marți, 28 iulie, însă și acestea au o nouă oră de start. Turris Oltul – CS Mioveni începe de la ora 17:00, nu 17:30, iar Petrolul – Campionii FC Argeș debutează la ora 19:00, nu la 20:00.

Programul etapei a 5-a rămâne, pentru moment, nestabilit cu exactitate, urmând a avea loc la începutul lunii august.

Toate meciurile sunt televizate de cele trei televiziuni deținătoare de drepturi în Liga 2: DigiSport, TelekomSport și LookSport.

Foto: George Filip/ Mediafax Foto 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 25 Jul. 2020, 13:02 Liga 2
Pe aceeași temă