UTA, așteptată cu brațele deschise la Șiria. „Imaginea comunei va avea numai de câștigat odată cu găzduirea celui mai titrat club de fotbal din Provincie”

Marius ANGHEL 16 Feb. 2017, 13:30 Liga 2

Conducerea clubului UTA Bătrâna Doamnă a luat, zilele trecute, decizia ca echipa pregătită de Laurențiu Roșu să își joace meciurile din partea a doua a sezonului în afara orașului, într-o comună aflată la 30 de kilometri de Arad. În lipsa măcar a unul stadion cu un gazon care să poată să susține desfășurarea meciurilor de nivelul Ligii 2, utiștii se vor muta, „acasă”, la Șiria, acolo unde vor evolua pe stadionul „Otto Greffner”.

Arena aflată în comuna situată la Nord-Vest de Arad nu e însă străină de clubul UTA. Acolo, a evoluat echipa secundă a „Bătrânei Doamne”, pe când era în Liga 4, cât și acum, când e în Liga 3, dar și cele de juniori.

Autoritățile locale din Șiria sunt onorate că vor găzdui meciuri ce vor conta pentru lupta la promovarea în Liga 1 și spun că sunt pregătite să facă orice sacrificii pentru a pune și ele umărul la o mult visată accedere în prima ligă.

„Personal, o așteptam pe UTA și mai devreme la Șiria. Cât am fost și eu fotbalist, am jucat și pe Motorul și știam cât de rău e terenul mai ales când plouă mult. Sigur, nu e o situație prea plăcută pentru orașul Arad, dar dacă tot s-a ajuns aici trebuie să punem cu toți umărul pentru a-i fi bine echipei la primăvară. Am discutat cu cei de la UTA, am înțeles că se va monta o tribună mobilă în spatele uneia dintre porții, de aproximativ 500 de locuri, dar capacitatea stadionului poate fi mărită și prin instalarea altor tribune. Probabil, va trebui montat și un gard între aceste tribune și teren, dar această lucrare o vom face rapid, poate chiar din fondurile comunității noastre. Continui să susțin că pentru Șiria e mai important să găzduiască meciuri de Liga 2-a, o echipă de nivelul UTA-ei, decât să aibă o echipă de Liga a 4-a sau a 5-a, ce cheltuie bani fără o finalitate exactă”, a spus, pentru Sport Arad, primarul Șiriei, Valentin Bot.

Autoritățile locale din Șiria se mișcă mult mai repede decât cele din Arad

Dacă autoritățile locale din Arad se mișcă foarte greu în privința modernizării arenelor „Francisc Neuman”, Motorul și Gloria, în schimb cele din Șiria s-au descurcat mult mai bine cu arena „Otto Grefner”. Aceasta a fost inaugurată în 2011 chiar de UTA, într-un meci în nocturnă disputat în compania fostei divizionare a patra, Șiriana Șiria. „Am câștigat un proiect pe Ordonanța 7 a Guvernului. Am renovat stadionul, iar în urma finalizării lucrărilor de modernizare facem inaugurarea. Consider că, după stadionul echipei UTA, stadionul din Șiria este cel mai frumos din județ”, spunea Bot în urmă cu aproape șase ani.

Stadionul „Otto Grefner” are o capacitate de 680 de locuri, însă va suferi modificări în imediata perioadă pentru ca suporterii utiștă să poată participa în număr cât mai mare la jocuri. Pentru a asigura cel puțin 1100 de locuri, autoritățile din Șiria vor instala tribune mobile.

„Fiind onorați să găzduim echipa fanion a Aradului, suntem dispuși să ajutăm cu tot ceea ce putem pentru a nu-i lipsi nimic echipei. Gazonul a fost bine întreținut pe tot parcursul iernii, vestiarele sunt și ele în stare bună, stadionul e – de altfel – omolgat deja pentru Liga 2-a, eu zic că ne vom ridica la nivelul așteptărilor. Pe de altă parte, aș fi ipocrit să nu recunosc că și imaginea comunei Șiriei va avea numai de câștigat odată cu găzduirea celui mai titrat club de fotbal din Provincie”, a mai spus Bot pentru Sport Arad.

În urmă cu aproximativ o lună, primăria Arad, prin vocea viceprimarului Călin Bibarț, asistat de Alexandru Meszar, „părintele” proiectului UTA, transmitea că UTA Bătrâna Doamnă va continua să joace în 2017 tot pe arena Motorul, pentru primele două meciuri din an, iar apoi se va muta pe stadionul Gloria, pentru lunile aprilie și mai. S-a vorbit despre certitudinea transformării arenei din Aradul Nou într-una de Liga 1 până la 1 iulie, acesta fiind și motivul pentru care echipa urma să se mute pentru finalul campionatului din Liga 2 pe Gloria, acolo unde în această perioadă ar fi trebuit să se facă modernizări pentru a se obține aprobarea din partea FRF.

Cum promisiunile primăriei, proprietara bazelor sportive din municipiul Arad, rămân simple vorbe, deoarece până la reluarea eșalonului secund a rămas mai puțin de două săptămâni, conducerea clubului UTA a luat o decizie tranșantă și a transmis, marți seară, prin intermediul unui comunicat, că echipa își va desfășura meciurile de pe teren propriu rămase în acest sezon de Liga 2 în afara orașului.

Adversarii pe care îi va întâlni pe teren propriu în acest sezon al Ligii 2 UTA Bătrâna Doamnă: Metalul Reșița (4 martie), FC Brașov (18 martie), Luceafărul Oradea (1 aprilie), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (15 aprilie), Olimpia Satu Mare (26 aprilie), Unirea Tărlungeni (desființață – 6 mai), CS Balotești (24 mai) și Chindia Târgoviște (3 iunie).

Marius ANGHEL 16 Feb. 2017, 13:30 Liga 2
Pe aceeași temă