UTA speră să revină la Arad odată cu startul părții a doua a sezonului. Cum decurg lucrările la arena Motorul. „Suporterii vor avea parte de o surpriză plăcută”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 07 Dec. 2017, 13:10 Campionat
UTA speră să revină la Arad odată cu startul părții a doua a sezonului.** Cum decurg lucrările la arena Motorul.

Mutată pe stadionul din Șiria încă din partea a doua a sezonului trecut, UTA a continuat să joace pe arena „Otto Greffner” și în această ediție de campionat, una în care a ratat complet și tactica achizițiilor în speranța obținerii promovării directe. În 10 meciuri desfășurate pe teren propriu la Șiria în acest sezon de Liga 2, echipa arădeană a obținut două victorii, patru egaluri și patru înfrângeri, rezultate mult sub așteptări. Suporterii „Bătrânei Doamnă” s-au declarat extrem de dezamăgiți de parcursul alb-roșilor și, pe lângă conducere, au dat vina pentru evoluția echipei și pe arena unde trebuie să-și desfășoare meciurile de pe teren propriu. Cu Chindia, galeria utistă a afișat mesajul: „Așteptăm să ne întoarcem acasă / Chiar dacă unora nu le pasă”, făcând trimitere și la edilul Gheorghe Falcă.

UTA speră ca din 2018, odată cu reluarea campionatului, echipa să revină să joace acasă la Arad, pe stadionul Motorul, deoarece finalizarea noului „Francisc Neumann” nu este cunoscută nici acum. Arena Motorul a intrat în renovare anul trecut, modernizarea sa a stagnat în multe momente, dar se speră ca în scurt timp lucrările să fie încheiate. Noile tribune sunt în picioare, suprafața pe care urmează a se monta gazonul artificial a fost și ea pregătită, iar acum se așteaptă finalizarea licitației pentru cunoașterea firmei care va pune suprafața de joc.

Previziunea conducerii clubului UTA în privința finalizării lucrărilor la stadionul Motorul este pentru luna ianuarie a anului 2018.

„Nu putem noi influența lucrările la cele două locații (n.r. – Motorul și Francisc Neuman), suntem doar chiriași. Ținem legătura zilnic cu domnul Hațegan de la primărie și am înțeles că la Motorul se fac lucrări în ritm accelerat. Sperăm și ne dorim ca o parte din retur să-l jucăm acolo. Pentru a refideliza acest brand, trebuie să jucăm din nou acasă, în Arad. Prima dată pe Motorul, unde se fac lucrări ample ce durează, dar când acestea vor fi finalizate, arădenii vor avea parte de o surpriză plăcută. Stadionul Francisc Neuman are termen de finalizare anul 2018, să sperăm că așa va fi. Dar, asta nu depinde de noi, să fim foarte bine înțeleși”, a spus, citat de Sport Arad, directorul general al UTA-ei, Codru Grădinariu.

Până atunci însă, UTA mai are de jucat un singur meci în 2017, în deplasare. Sâmbătă, de la ora 11:00, în etapa a 21-a, echipa arădeană va evolua la București cu Metaloglobus. Va fi o primă oportunitate pentru jucătorii lui Cristian Todea să se învețe cu o suprafața artificială de joc într-un meci oficial, deoarece adversara din weekend își desfășoară partidele de pe teren propriu pe un gazon cu iarbă sintetică. UTA e pe locul 12, cu 24 de puncte, iar Metaloglobus e pe locul 15, cu 19 puncte.

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 07 Dec. 2017, 13:10 Campionat
Pe aceeași temă