UTA pleacă din Arad pentru a desfășura meciurile de pe teren propriu rămase în acest sezon. Suporterii „Bătrânei Doamne” au avut dreptate în privința promisiunilor autorităților

Marius ANGHEL 15 Feb. 2017, 13:50 Liga 2
UTA pleacă din Arad pentru a desfășura meciurile de pe teren propriu rămase în acest sezon.** Suporterii

În urmă cu aproximativ o lună, primăria Arad, prin vocea viceprimarului Călin Bibarț, asistat de Alexandru Meszar, „părintele” proiectului UTA, transmitea că UTA Bătrâna Doamnă va continua să joace în 2017 tot pe arena Motorul, pentru primele două meciuri din an, iar apoi se va muta pe stadionul Gloria, pentru lunile aprilie și mai. S-a vorbit despre certitudinea transformării arenei din Aradul Nou într-una de Liga 1 până la 1 iulie, acesta fiind și motivul pentru care echipa urma să se mute pentru finalul campionatului din Liga 2 pe Gloria, acolo unde în această perioadă ar fi trebuit să se facă modernizări pentru a se obține aprobarea din partea FRF.

Cum promisiunile primăriei, proprietara bazelor sportive din municipiul Arad, rămân simple vorbe, deoarece până la reluarea eșalonului secund a rămas mai puțin de două săptămâni, conducerea clubului UTA a luat o decizie tranșantă și a transmis, marți seară, prin intermediul unui comunicat, că echipa își va desfășura meciurile de pe teren propriu rămase în acest sezon de Liga 2 în afara orașului.

A doua clasată din Liga 2, poziție ce îi asigură la finalul sezonului promovarea directă în Liga 1, se va muta la Șiria, pe stadionul „Otto Greffner”, acolo unde a jucat în ultimele sale clipe de viață clubul Șoimii Pâncota, exclus în acest campionat al eșalonului secund.

Șiria este o comună aflată la o distanță de aproximativ 30 de kilometri Nord-Est de orașul Arad.

Iată comunicatul clubului UTA:

„După o analiză profundă referitoare la situația terenurilor din municipiu, dar și a lucrărilor de modernizare planificate, clubul UTA a decis că echipa va disputa meciurile rămase din returul stagiunii 2016-2017 pe arena din Șiria.

Motivele principale sunt:

1. Eliberarea cât mai rapidă a arenei „Motorul”, pentru a putea fi începute lucrările de modernizare pe care le dorim încheiate înaintea începerii sezonului 2017-2018.

2. Pe actualul gazon ale arenei „Gloria”, montat recent, nu s-a practicat fotbal până în prezent și nu cunoaștem cum va răspunde solicitărilor. „Gloria” rămâne în atenția clubului nostru pentru antrenamentele primei echipe, dar și pentru copii și juniori.

Informăm publicul că asigurăm transport gratuit, cu autocare, la toate jocurile echipei ce se vor desfășura la Șiria. Plecarea acestora va avea loc cu o oră înaintea fiecărui meci, de la Podgoria, din fața fostei cofetării „Mimoza”.

Posesorii de abonamente vor avea locuri rezervate în tribună. Capacitatea stadionului din Șiria va fi extinsă până la aproximativ 1100 de locuri”.

După conferința viceprimarului Călin Bibarț și a lui Alexandru Meszar, desfășurată pe 18 ianuarie, suporterii echipei UTA au emis un comunicat în care transmiteau că nu mai cred în promisiunile autorităților locale. „Nu avem niciun argument pentru a avea încredere în noile demersuri anunțate de primărie”, scriau fanii „Bătrânei Doamne”, care, după cum se poate observa în aceste zile, au avut dreptate.

Adversarii pe care îi va întâlni pe teren propriu în acest sezon al Ligii 2 UTA Bătrâna Doamnă: Metalul Reșița (4 martie), FC Brașov (18 martie), Luceafărul Oradea (1 aprilie), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (15 aprilie), Olimpia Satu Mare (26 aprilie), Unirea Tărlungeni (desființață – 6 mai), CS Balotești (24 mai) și Chindia Târgoviște (3 iunie).

În altă ordine de idei, UTA va desfășura duminică următorul meci amical, al doilea în România în această perioadă de pregătire. Arădenii vor întâlni, de la ora 13:30, pe stadionul Motorul, pe FK Dinamo Pancevo, echipă de Liga a 3-a din Serbia.

Marius ANGHEL 15 Feb. 2017, 13:50 Liga 2
Pe aceeași temă