Unul dintre cei cinci membri-asociați de la Pandurii vrea să aibă propria echipă, pe care o va înscrie în campionatul județean: ”Ne vom retrage. Oricum nu i-am mai ajutat, nici nu i-am încurcat prea mult”

Mircea OGLINDOIU 10 Dec. 2020, 09:54 Liga 2
Unul dintre cei cinci membri-asociați de la Pandurii vrea să aibă propria echipă, pe care o va înscrie în campionatul județean: ”Ne vom retrage. Oricum nu i-am mai ajutat, nici nu i-am încurcat prea mult”

Consiliul Local Târgu Jiu, unul dintre cei cinci membri-asociați ai clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu, vrea să aibă propria echipă de fotbal. În cadrul CSM Târgu Jiu, club înființat de mai bine de doi ani, în cadrul primăriei de la malul Jiului, există deja secțiile de baschet masculin și handbal feminin. Dacă băieții joacă în Liga Națională, fetele sunt în eșelonul secund și luptă pentru promovarea pe prima scenă, în Liga Florilor.

De anul viitor, la Clubul Sportiv Municipal Târgu Jiu va fi înființată și secția de fotbal, într-o primă fază doar la nivel juvenil. Din 2022, CSM Târgu Jiu va activa și Liga a 4-a Gorj. Anunțul a fost făcut, la Radio Infinit, de primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Edilul-șef n-a precizat și dacă noua echipă a primăriei va avea ca obiectiv promovarea în Liga 3 sau chiar Liga 2, ci a lăsat să se înțeleagă că avea ca scop vânzarea juniorilor nou-formați.

Primarul Marcel Romanescu: ”Ne vom retrage din asocierea de la Pandurii, determinat de afilierea Clubului Sportiv Municipal la FRF”

Romanescu a insistat mai mult pe faptul că Primăria Târgu Jiu vrea să se retragă din asocierea cu CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu.

”În sedința de săptămâna viitoare, pregătim un proiect de hotărâre de Consiliul Local, prin care ne vom retrage din asocierea de la Pandurii Lignitul Târgu Jiu, determinat de afilierea Clubului Sportiv Municipal la Federația Română de Fotbal și înființarea grupelor de copii și juniori. În sezonul competițional viitor, înființăm grupe de copii și juniori sub 14 ani. Așa am stabilit cu Robert (n.r. – Robert Bălăeț, director la CSM Târgu Jiu, fost portar și director sportiv la Pandurii Târgu Jiu). Va exista o ciclicitate. Mergem cu acești copii până la 18 ani (n.r. – junioratul se încheie la 19 ani), după care ei pot deveni jucătorii altor echipe de seniori, dacă ne înțelegem în privința sumelor de transfer! Pe de altă parte, în 2022, după creșterea aceștor copii care vor avea atunci 15-16 ani, vom înscrie o echipă de seniori în liga județeană, Liga a 4-a Gorj, unde vom folosi și o parte dintre acești tineri.

Propun retragerea de la Pandurii, ținând cont și de faptul că oricum de 3 ani de zile nu i-am ajutat, nici nu i-am încurcat prea mult. Consider că asta e cea mai bună soluție: să creem condiții optime pentru copiii din Târgu Jiu și nu numai, fiindcă mi-aș dori să se facă o selecție mult mai largă și la un moment dat să construim o academie de fotbal la Târgu Jiu”, a declarat Romanescu.

CSM Târgu Jiu nu se poate afilia la FRF în condițiile spuse de primar

Deși nu e cert faptul că știe sau nu, fiindcă declarațiile sale contrazic oarecum acest aspect, CSM Târgu Jiu se poate afilia la FRF doar în două situații: fie are grupe de juniori U19 și U17, pentru a putea participa în Campionatul Național Republican, cum e cazul, pe plan local, celor de la LPS Târgu Jiu, fie are echipă de seniori, care să activeze cel puțin la Liga 3.

Cu grupe U15, U13, U11 și mai mici, CSM Târgu Jiu nu se poate afilia la FRF, ci doar la AJF Gorj.

Din Gorj, pe lângă LPS Târgu Jiu, la FRF mai sunt afiliate CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu și ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu, ambele activând în Liga 2.

Conform instanței, Primăria are de achitat aproape 600.000 de euro către Pandurii

Între CS Pandurii și cei cinci membri-asociați (Consiliul Local Târgu Jiu, Consiliul Județean Gorj, Complexul Energetic Oltenia, Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenie și SC Artego SA) există un proces, care încă nu s-a mai încheiat, nici la 3 ani de la prima sa acțiune în instanță.

Echipă-fanion de fotbal al Gorjului a câștigat în instanță obligațiile financiare pe care acționarii nu le-au plătit pentru perioada 2014-2017 și are de recuperat aproape 3,3 milioane de euro. Procesul a ajuns, de un an, la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar următoarea înfățișare va avea loc pe 3 februarie 2021.

În septembrie 2019, Curtea de Apel Craiova stabilise, în urma reanalizării angajamentelor scrise luate anterior de membrii asociați față de CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, ca aceștia să plătească umătoarele sume restante aferenți anilor 2014-2017: Consiliul Local (Primăria) Târgu Jiu – 2.861.747,68 lei, CEO (Complexul Energetic Oltenia) – 6.398.608,88 lei, Consiliul Județean Gorj – 769.543,23 lei, USMO (Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia) – 516.983,76 lei, iar SC Artego SA – 4.898.219,86 lei. Acționarii n-au virat niciun leu în conturile clubului și au făcut recurs.

Aflată în insolvență din 2016, Pandurii intenționează să intenteze proces membrilor-asociați și pentru recuperea sumelor aferente anilor 2017-2020!

Marcel Romanescu este primar al Municipiului Târgu Jiu din vara anului 2016, fiind în prezent al cel de-a doilea mandat.

De la Europa League, la subsolul din Liga 2, în doar 5 ani

Pandurii a promovat, în premieră, pe prima scenă, în anul 2005, iar în 2013 a devenit vicecampioană națională și a jucat în grupele Europa League. În 2017 a retrogradat din Liga 1, iar de 3 ani se zbate în subsolul eșalonului secund.

În prezent, ocupă ultimul loc, cu doar 7 puncte, după 15 etape. Și iarna trecută se afla tot pe ultimul loc, cu doar 8 puncte. A fost salvată de la retrogradare de izbucnirea pandemiei COVID-19, care a dus în cele din urmă, pe plan fotbalistic, la înghețarea campionatului din Liga 2, de unde FRF a decis să nu mai retrogradeze nicio echipă.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primaria-targu-jiu-vrea-sa-se-retraga-din-asocierea-cu-clubul-pandurii-edilul-marcel-romanescu-are-alte-planuri-pregatim-proiectul-de-hotarare-sper-sa-am-si-sustinerea-19160543

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-cojocaru-continua-la-pandurii-dar-nu-mai-vrea-sa-piarda-lotul-de-jucatori-si-in-pauza-de-iarna-e-o-echipa-de-viitor-cu-jucatori-tineri-si-potential-imens-19161747

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/procesul-dintre-pandurii-si-asociatii-clubului-a-primit-un-nou-termen-in-ce-conditii-va-iesi-din-insolventa-fosta-vicecampioana-a-romaniei-actuala-ultima-clasata-din-liga-2-si-cati-bani-are-de-primi-19159729

Mircea OGLINDOIU 10 Dec. 2020, 09:54 Liga 2
Pe aceeași temă