Primăria Târgu Jiu vrea să se retragă din asocierea cu clubul Pandurii. Edilul Marcel Romanescu are alte planuri: ”Pregătim proiectul de hotărâre, sper să am și susținerea”

Mircea OGLINDOIU 30 Nov. 2020, 11:29 Liga 2
Primăria Târgu Jiu vrea să se retragă din asocierea cu clubul Pandurii. Edilul Marcel Romanescu are alte planuri: ”Pregătim proiectul de hotărâre, sper să am și susținerea”

După Artego, alți doi membrii asociați se vor retrage de la Pandurii Târgu Jiu. Dacă Complexul Energetic Oltenia (CEO) a depus deja actele pentru a ieși din acționariatul clubului de fotbal care activează în Liga 2, Consiliul Local Târgu Jiu, prin vocea primarului Marcel Romanescu, vrea să urmeze aceiași pași.

Edilul-șef își dorește să inființeze secția de fotbal, doar la nivel juvenil, în cadrul CSM Târgu Jiu, club înființat, în urmă cu 2 ani, în cadrul Primăriei, care funcționează deja cu secțiile de baschet masculin și handbal feminin, la seniori.

Marcel Romanescu, despre ieșirea primăriei Târgu Jiu din asocierea cu Pandurii: ”Asta mi-am dorit de foarte mult timp”

Romanescu nu vrea să înfiinteze și secția de fotbal seniori, ci doar să construiască un puternic centru de copii și juniori, în cadrul clubului susținut de primărie.

”Voi propune Consiliului Local retragerea de la Clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu în vederea demarării proiectului pentru secția de fotbal la CSM. De asemenea, am avut o discuție cu Robert Bălăeț (n.r. – directorul CSM) și ne dorim ca în perioada următorilor patru ani de zile CSM să activeze cu mai multe grupe de copii și juniori care, ulterior, să poată fi folosiți de echipele de Liga a 2-a sau Liga 1. Nu mai vreau, în perioada imediat următoare, să mă implic într-un proiect legat de vreo echipă de Liga a 2-a sau Liga 1. Eu vreau să construiesc un centru foarte mare de copii și juniori la Târgu Jiu, un centru cu 25-30 de grupe de copii și juniori la care sa le pot asigura baza de antrenament, la care să le pot asigura antrenori, la care sa le pot asigura cantonamente și echipamentele necesare, pentru ca toată lumea să aibă acces gratuit la mișcarea sportivă. Știți foarte bine că funcționăm deja cu două secții care au început sa obțină și performanțe, secția de baschet și secția de handbal, iar începând cu data de 1 ianuarie vom încerca să afiliem și secția de fotbal. Secție de fotbal pe care nu puteam să o afiliem la Federația Română de Fotbal pentru ca eram deja asociați la o entitate sportivă, și aici mă refer la Clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu. În luna decembrie pregătim proiectul de hotărâre, sper să am și susținerea Consiliului Local, cel puțin a majorității, pentru a putea să ne retragem din asocierea de la Clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Asta mi-am dorit de foarte mult timp. Am considerat că, în mod transparent, această secție de fotbal trebuie să funcționeze sub autoritatea Clubului Sportiv Municipal Târgu Jiu. Personal, îmi doresc o organizare în genul Viitorul Constanța pentru CSM, mai ales că cel care îi conduce astăzi destinele este un fost jucător de fotbal, Robert Bălăeț, care cred că este cel mai încântat de această idee”, a declarat primarul Romanescu (foto, în stânga, alături de Robert Bălăeț), conform jienii.ro.

Procesul dintre Pandurii și asociații clubului a primit un nou termen

Între Pandurii și membrii-asociați există un proces, de aproape 3 ani. Clubul a câștigat în instanță obligațiile financiare pe care acționarii nu le-au mai plătit din 2014 și are de recuperat aproape 3,3 milioane de euro. Procesul a ajuns, de un an, la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar următoarea înfățișare va avea loc pe 3 februarie 2021.

Clubul de fotbal a avut câștig de cauză la Tribunalul Gorj și la Curtea de Apel Craiova, dar membrii-asociați, din rândul cărora mai fac parte Consiliul Județean Gorj și USMO (Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia) au făcut recurs, pentru a se sustrage de la plata obligațiilor financiare.

În septembrie 2019, Curtea de Apel Craiova a stabilit că CEO (Complexul Energetic Oltenia) are de plătit 6.398.608,88 lei, Consiliul Local Târgu Jiu – 2.861.747,68 lei, Consiliul Județean Gorj – 769.543,23 lei, Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia – 516.983,76 lei, iar SC Artego SA, care inițial fusese exonerată de la plată, trebuie să vireze nu mai puțin de 4.898.219,86 lei în contul clubului. În total, Pandurii are de primit 15,445,103.415 lei, adică aproximativ 3,3 milioane de euro.

Pandurii vrea să intenteze proces membrilor-asociați și pentru perioada 2017-2020, interval în care, de asemenea, aceștia nu au virat niciun ban în conturile clubului. Fosta vicecampioană a României din 2013 se află în insolvență încă din 2016 și a fost la un pas de faliment.

În clasamentul Ligii a 2-a, ocupă în prezent ultimul loc, 21, cu doar 7 puncte acumulate în 14 meciuri. Sâmbătă, în ultima etapă programată să se joace în acest an, gorjenii vor întâlni, pe teren propriu, liderul ”FC U” Craiova.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/procesul-dintre-pandurii-si-asociatii-clubului-a-primit-un-nou-termen-in-ce-conditii-va-iesi-din-insolventa-fosta-vicecampioana-a-romaniei-actuala-ultima-clasata-din-liga-2-si-cati-bani-are-de-primi-19159729

Mircea OGLINDOIU 30 Nov. 2020, 11:29 Liga 2
Pe aceeași temă