Dunărea Călărași a ofertat un alt fost „pandur” pentru a prelua funcția de președinte, după demisia lui Eugen Pîrvulescu. „Mi-e foarte greu să iau o decizie”

Marius ANGHEL 12 Oct. 2019, 09:57 Campionat

Dunărea Călărași a început căutările pentru a-și numit un nou președinte în urma demisiei lui Eugen Pîrvulescu. Fosta prim-divizionară vrea să-și aducă un conducător care în trecut a fost la Pandurii Târgu Jiu, la fel ca Pîrvulescu și antrenorul Cristian Pustai. Oferta a fost făcută, iar acum se așteaptă răspunsul.

Rămasă fără Eugen Pîrvulescu, demisionar în această săptămână, din cauza erorii comise de stafful tehnic la meciul din etapa a 7-a a Ligii 2 cu Universitatea Cluj, câștigat cu 3-2 pe teren, dar pierdut la „masa verde”, cu 3-0, deoarece l-a utilizat pe mijlocașul Robert Boboc în stare de suspendare, Dunărea Călărași a început să își caute un nou președinte. Iar unul dintre cei ofertați este Robert Bălăeț, actualul director al CSM Târgu Jiu.

Bălăeț are pe masă o ofertă concretă de la Dunărea Călărași, echipă unde ar putea colabora din nou cu Cristian Pustai. Acesta lucru s-a petrecut în anii de gloriei ai clubului Pandurii, atunci când gorjenii ieșeau vicecampioni și ajungeau în grupele Europa League, iar Bălăeț era director sportiv, iar Pustai antrenor.

„M-am bucurat foarte tare că am fost contactat. Înseamnă că anumiți oameni din țară apreciază munca mea, depusă în toți acești ani. Mă flatează, dar încă nu am luat nicio decizie. Încă sunt directorul CSM Târgu Jiu, un club la care am depus mult suflet și mi-e foarte greu să iau o decizie. Deocamdată, sunt aici și o să muncesc, în continuare, la CSM, ca acest club să devină foarte puternic. Încerc să judec cu inima pentru viitorul meu, fotbalul este cel care m-a consacrat, cu toate că în ultimul timp m-am atașat foarte mult de aceste două echipe de seniori și de zecile de copii care se antrenează. Am reușit cu foarte puțini oameni să conturăm acest club, care zic eu că are rezultate foarte bune, chiar mai bune decât mă așteptam fiind un club nou”, a declarat, citat de gorjeanul.ro, Robert Bălăeț, despre interesul pentru el al celor de la Dunărea Călărași.

În cazul în care Bălăeț va accepta oferta primită de la Dunărea, Dan Ilieș, expertul pe handbal, va asigura conducerea interimară la CSM Târgu Jiu. Bălăeț a preluat funcția de președinte al CSM în acest an.

Primarul orașului Târgu Jiu, inamicul Dunării Călărași în aducerea lui Bălăeț

Despre oferta celor de la Călărași pentru Bălăeț a vorbit și primarul orașului Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Acesta speră ca CSM să nu rămână fără președinte.

„Niciodată nu am putut să țin un om legat de o anumită activitate din cadrul primăriei Târgu Jiu. E adevărat că, pentru noi, ca municipalitate și pentru sport, ar fi o mare pierdere. Am avut o discuție cu Robert, știu că a fost ofertat nu numai acum, ci și cu alte ocazii, pentru că a fost ofertat de mai multe ori pentru a pleca la alte entități sportive din alte orașe din țară. Însă atunci când vorbești de anumite oferte tentante care ți se fac, atunci decizia îți aparține. Personal, l-am rugat să rămână la CSM. Mi-aș dori să rămână până în momentul în care clubul ar ajunge într-un moment în care se poate descurca sau reprezentanții clubului se pot descurca mai ușor și fără directorul clubului. Dar și dacă va alege un alt drum, eu nu am decât să îi mulțumesc pentru ceea ce a făcut într-un an de zile aici”, a spus Romanescu, citat de pandurul.ro.

Odată cu Eugen Pîrvulescu, de la Dunărea Călărași și-a prezentat demisia și team-managerul Ion Fenghea, cel care a fost delegatul echipei și este principalul vinovat pentru pierderea meciului cu „U” Cluj la „masa verde”. În locul acestuia din urmă, la Dunărea a revenit Sorin Boiangiu, care a mai lucrat în cadrul clubului din Călărași în sezonul trecut, când activa în Liga 1. Cel poreclit „Soca” revenise în această vară la ASU Politehnica Timișoara, unde era team-manager, însă a plecat destul de repede de la alb-violeți.

Marius ANGHEL 12 Oct. 2019, 09:57 Campionat
Pe aceeași temă