Unirea Slobozia a început perfect campionatul, dar Enache Costea rămâne cu picioarele pe pământ: ”La Liga 2 nu ai adversar ca la Liga 3, unde erai favorită certă. Urmează o deplasare infernală cu Chiajna”

Răzvan STÎNGĂ 03 Sep. 2020, 17:37 Liga 2

Unirea Slobozia a produs surpriza primei etape din Liga 2. Nou-promovata a reușit să învingă una din favoritele la promovare din această ediție de campionat, pe Turris Oltul, de care a trecut la limită, cu 1-0. Golul a venit în minutul 90+1, din piciorul lui Alexandru Muscă, iar antrenorul Enache Costea a vorbit despre cum a trăit confruntarea.

”Principalul” a fost și el surprins de victorie. Se aștepta ca Unirea Slobozia să scoată un egal cu echipa din Turnu Măgurele, dar a recunoscut că nu s-a gândit chiar la o victorie și la cele trei puncte. Chiar dacă nou-promovata s-a impus, Enache Costea e convins că Turris Oltul este cea mai bună echipă din Liga 2.

Enache Costea: ”Mi-a plăcut atitudinea jucătorilor” 

Gazdele au avut și câteva probleme de lot în prima partidă oficială a sezonului. Patru dintre jucătorii importanți au absentat, dar antrenorul nou-promovatei a găsit în cele din urmă cele mai bune variante.

Au fost mari emoții, era primul meci în Liga 2 după mulți ani și ne-am dorit să terminăm cu un rezultat pozitiv. Este clar că ne-am gândit că putem termina la egalitate, mai ales că timpul se scurgea în favoarea noastră, dar vă spun că noi am pregătit acest meci la victorie. Am întâlnit cea mai bună echipă din Liga a doua dar atunci când faci lucrurile corect și aplici ce pregătești la antrenamente poți pune probleme oricărui adversar, chiar dacă mulți nu aveau încredere și dădeau Unirea Slobozia ca victimă sigură.

Nu i-am avut pe Toma, Lazăr, Danciu și Lemnaru, patru titulari de la meciurile de baraj care nu au putut să joace. În schimb mi-a plăcut atitudinea celor care au jucat, mi-a plăcut că deja înțeleg ce trebuie să facem, e mult mai ușor fotbalul la liga a doua decât fotbalul de la liga a treia, asta este clar. Există posibilitatea să te documentezi, să vezi ce face adversarul automat și fotbaliștii percep lucrurile mult mai ușor”, a precizat Enache Costea pentru Info Ialomița.

Enache Costea: ”La Liga 2 nu mai există adversar ca la Liga 3, acolo te duceai și erai favorită certă” 

Referitor la imaginea de ansamblu asupra Ligii 2 și făcând o comparație cu Liga 3, Enache Costea vede o diferență foarte mare între cele două divizii. Antrenorul crede că jucătorii săi trebuie să muncească foarte mult pentru a micșora diferența de valoare cu celelalte echipe.

Este clar, e alt fotbal și noi ne-am dorit lucrul acesta. Am mare încredere în ei, în toți, eu cred că și dacă nu avem un lot cu nume sonore, ca să spun așa, formăm un grup foarte unit, suntem toți aproape și sper să nu ne oprim aici.

La Liga 2 nu mai există adversar ca la Liga 3, acolo te duceai și erai favorită certă. Acum pleci de pe poziția a doua dar, în schimb, cu seriozitate, cu muncă multă și cu ardoare poți câștiga chiar și cu un adversar care în ultima etapă, în minutul 97, era în Liga 1”, a adăugat Enache Costea.

Enache Costea, gata de primul meci pe teren străin: ”Ne așteaptă o deplasare infernală la Chiajna” 

Pentru Unirea Slobozia urmează și prima deplasare, de la Chiajna, cu Concordia. Sunt șanse să meargă acolo cu cel mai bun lot, pentru că se va încerca recuperarea accidentăților într-un timp cât mai scurt.

Greul de-abia acum începe, nu este decât un prim pas, ne așteaptă niște jocuri extraordinar de grele și este clar că adversarul ne va lua acum mult mai mult în serios față de ce era până acum. Rămânem cu picioarele pe pământ, nu ne gândim la nimic altceva decât să ne recuperăm și să-i recuperăm și pe cei accidentați pentru că sâmbătă ne așteaptă o deplasare infernală la Chiajna”.

Foto: FC Turris Turnu Măgurele și AFC Unirea 04 Slobozia 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 03 Sep. 2020, 17:37 Liga 2
Pe aceeași temă