Unirea Constanța merge cu atenție sporită în Cluj. Dacian Nastai recunoaște superioritatea echipei Unirea Dej: ”N-a făcut puncte întâmplător, ci pe o strategie bună și pe joc bun”. Cum l-a caracterizat pe Dragoș Militaru

Andrei PASCU 31 Aug. 2022, 19:53 Liga 2
Unirea Constanța merge cu atenție sporită în Cluj. Dacian Nastai recunoaște superioritatea echipei Unirea Dej: ”N-a făcut puncte întâmplător, ci pe o strategie bună și pe joc bun”. Cum l-a caracterizat pe Dragoș Militaru

Unirea Constanța are meci pe terenul Unirii Dej în etapa a 5-a din Liga 2, sâmbătă, de la ora 11:00. Formația pregătită de Dacian Nastai poate bifa a doua victorie la rând în campionat, runda trecută făcând surpriza și câștigând duelul cu Viitorul Pandurii, scor 2-0.

Dacian Nastai a prefațat partida dintre Unirea Dej și Unirea Constanța

Dacian Nastai, antrenorul echipei din Constanța, a vorbit pentru Liga2.ro despre întâlnirea cu formația din Dej, una care l-a impresionat cu evoluțiile din primele patru etape, dar și cu traiectoria din sezonul precedent, când, deși era nou-promovată în Liga 2, s-a salvat de la retrogradare fără probleme.

Unirea Constanța și Unirea Dej se aseamănă dintr-o anumită perspectivă, anume că sunt formate din jucători tineri, aceasta fiind politica ambelor echipe. Dacian Nastai e convins, însă, că dejenii au un plus în disputa cu echipa sa, chiar dacă media vârstei e cam aceeași.

Unirea Dej nu a schimbat foarte mult lotul în perioadele de transferuri, iar omogenitatea este un mare plus pentru formația pregătită de Dragoș Militaru, după cum a afirmat Nastai în discuția cu reporterul Liga2.ro.

Dacian Nastai, despre Unirea Dej: ”Are stabilitate din toate punctele de vedere, are o filozofie bună”

În plus, și modul în care Militaru pregătește jucătorii este un alt detaliu pe care ”principalul” constănțenilor l-a remarcat în meciurile Unirii Dej de până acum.

E o deplasare grea, jucăm contra unei echipe care, de doi-trei ani, lucrează împreună, are automatisme puse la punct. O echipă care nu a făcut cele 9 puncte întâmplător, ci pe o strategie bună, pe un joc bun.

E un joc între două echipe tinere. Ei sunt o echipă care au promovat în Liga 2 dintr-o serie a Ligii 3 puternică, o echipă care anul trecut nu a avut probleme cu retrogradarea, care are stabilitate din toate punctele de vedere, are o filozofie bună. Are jucători care vor să urce, să joace chiar la Liga 1.

Unirea Dej are și un antrenor cu calitate, un antrenor bun, un antrenor tânăr. Știe ce își dorește de la echipă și chiar pune în practică lucrurile pe care le vrea. La Dej e o echipă care de ani de zile se regăsește, unde nu s-au făcut mari schimbări de lot.

Jucătorii de la Dej se mulează perfect pe ceea ce vrea Dragoș Militaru, de aceea face ce face în Liga 2”, a declarat Dacian Nastai pentru Liga2.ro.

Unirea Constanța e pe locul 18 înainte de startul etapei a 5-a, Unirea Dej e pe locul 4

Dacă Unirea Constanța s-a impus în partida cu Viitorul Pandurii runda trecută, Unirea Dej a trecut de Dinamo, la Clinceni, scor 3-2. Înainte de startul rundei a 5-a, clujenii ocupă locul 4 în ierarhia Ligii 2, fiind devansați doar de CS Comunal Șelimbăr, Unirea Slobozia și Poli Iași, care au același punctaj, 10.

Unirea Constanța se află pe locul 18 din 20 de echipe, cu numai 3 puncte, având un ecart de două lungimi peste ultimele clasate, Ripensia și Metaloglobus.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Octavian Cocoloș (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-a-spart-gheata-si-a-obtinut-prima-victorie-a-sezonului-succesul-cu-viitorul-pandurii-e-insa-o-sabie-cu-doua-taisuri-dacian-nastai-avertizeaza-de-asta-imi-e-frica-19243117

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-u19-incepe-drumul-in-uefa-youth-league-pe-cine-intalneste-campioana-romaniei-in-turul-1-si-peste-cine-poate-da-in-runda-secunda-19243363

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-ridica-o-problema-majora-in-liga-2-ce-se-intampla-daca-trei-sau-patru-echipe-care-nu-au-drept-de-promovare-ajung-in-play-off-situatia-incredibila-avansata-de-antr-19243360

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-e-la-cel-mai-slab-start-de-sezon-de-cand-e-in-liga-2-ovidiu-herea-spera-ca-echipa-sa-si-revina-avem-niste-ambitii-atacantul-scrie-istorie-la-clubul-bucurestean-19243352

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-vrea-promovarea-dar-lipsurile-sunt-mai-mari-decat-se-vad-la-suprafata-ovidiu-burca-sincer-am-adus-bucatari-inca-nu-avem-magazioner-revenirea-in-elita-fotbalului-trebuie-sa-se-fa-19243304

 

 

Andrei PASCU 31 Aug. 2022, 19:53 Liga 2
Pe aceeași temă