Unirea Constanța continuă colaborarea cu FCSB și va împrumuta din nou de la vicecampioana României. Informațiile oferite de antrenorul Leo Strizu

Răzvan STÎNGĂ 11 Dec. 2021, 18:53 Liga 2
Unirea Constanța continuă colaborarea cu FCSB și va împrumuta din nou de la vicecampioana României. Informațiile oferite de antrenorul Leo Strizu

Unirea Constanța va continua colaborarea cu FCSB și în această pauză de iarnă. Pentru a se salva de la retrogradare, formația antrenată de Leonard Strizu pregătește mai multe schimbări de lot, iar în acest sens se discută alte împrumuturi care pot fi făcute din partea vicecampioanei României.

Potrivit lui Strizu, sunt șanse ca FCSB să își recheme anumiți jucători împrumutați, pentru ca mai apoi să îi cedeze, tot sub formă de împrumut, la Unirea Constanța. Așa se va contura lotul echipei de Liga 2 după perioada de transferuri din această iarnă, pentru că salvarea de la retrogradare e obligatorie.

Leonard Strizu: ”Sunt jucători tineri împrumutați de FCSB în Liga 2. Să vedem cine se mai întoarce și cine ajunge la noi” 

Leonard Strizu recunoaște că situația e una extrem de delicată la Unirea Constanța, pentru că lotul e preponderent foarte tânăr, iar cei câțiva fotbaliști cu experiență nu l-au încântat pe antrenor, după cum chiar el a recunoscut.

Acum, singura dorință la Unirea Constanța e salvarea de la retrogradare prin prinderea locului de baraj.

Sperăm ca acum să facem un lot competitiv. Nu putem să ne imaginăm că vom face nu știu câte puncte, dar sunt jucători tineri împrumutați de FCSB în Liga 2. Să vedem cine se mai întoarce și cine ajunge la noi. Trebuie să încercăm să facem tot posibilul să sperăm, să ajungem la baraj.

Am o nemulțumire pentru că ne-am acomodat spre sfârșitul turului. E greu să reușești cu jucători de 17-18 ani, 19 ani. În plus, sunt dezamăgit de jucătorii bătrâni, care efectiv nu m-au ajutat cu nimic.

Noi deja suntem în discuții pentru perioada de reunire, de pregătire, pentru ce jucători putem să aducem. Sperăm să facem un lot cât mai aproape de ce ne interesează, să mergem la baraj. Rezultatele vor vorbi”, a spus Leonard Strizu pentru Metropola TV, care a făcut și o analiză a celor 16 etape scurse din Liga 2.

Leonard Strizu: ”Jucătorii buni s-au și accidentat, lotul a fost și restrâns” 

Antrenorul nu e prea încântat de cele întâmplate, pentru că spera ca situația să fie una ceva mai bună până la pauza de iarnă, iar Unirea Constanța să fie ceva mai sus în clasamentul Ligii a 2-a sau cel puțin să aibă mai multe puncte.

În ultimele etape a văzut, ce-i drept, o echipă ceva mai bună, iar anumite pasaje din ultimele partide l-au mulțumit.

Astăzi (n.r – sâmbătă) a fost ultima zi de antrenamente. Din păcate, nu e ceea ce voiam până acum, dar asta e viața. Vorbesc din punct de vedere fotbalistic. Totul a fost în viteză, e un final în care nu sunt mulțumit, mai voiam câteva puncte. Vrei să faci ceva și dacă nu îți calculezi fiecare pas, nu iese ceea ce îți dorești. Suntem o echipă tânără, aveam potențial, dar totuși am făcut pași greșiți.

Până s-au acomodat jucătorii cu Liga 2, spre final am început să marcăm, am condus aproape în fiecare meci, și la Brașov, și acasă, și la Târgu Jiu. Nu am putut  să ținem de rezultat, jucătorii buni s-au și accidentat, lotul a fost și restrâns”, a mai spus Strizu.

Unirea Constanța termină anul pe locul 17 

Unirea Constanța termină anul pe locul 17 din 20 de echipe, cu 8 puncte, la patru puncte de echipa de deasupra, FC Brașov, și cu unul peste formația de sub ea, Dunărea Călărași.

În prima rundă din 2022, a 18-a a sezonului regular, Unirea Constanța o va întâlni pe Astra, la Giurgiu.

Foto: Alexandru Nicodim/ Mediafax Foto

 

Răzvan STÎNGĂ 11 Dec. 2021, 18:53 Liga 2
Pe aceeași temă