Undă verde pentru CSC Dumbrăvița să joace acasă. Stadionul ”Ștefan Dobay” a fost omologat pentru meciuri de Liga 2, cu derogări

Anda DELIU 15 Jul. 2022, 10:48 Liga 2
Undă verde pentru CSC Dumbrăvița să joace acasă. Stadionul ”Ștefan Dobay” a fost omologat pentru meciuri de Liga 2, cu derogări

CSC Dumbrăvița a reușit să-și omologheze stadionul pentru meciuri de Liga 2, în contextul în care în primul an FRF e generoasă cu derogările.

Totuși, clubul timișean nou-promovat în eșalonul secund va trebui să aducă ceva modificări arenei ”Ștefan Dobay”, una situată aproape de Pădurea Verde, cu vestiar și birouri într-o casă cu etaj.

13 a fost cu noroc pentru dumbrăvițeni

Comisia de omologare a FRF a mers miercuri, 13 iulie, la Dumbrăvița. S-a vizitat arena, cu reprezentanți ai clubului sportiv, dar și ai primăriei, proprietarul stadionului ”Ștefan Dobay”.

Totul a fost în regulă, potrivit unui anunț al clubului, pe rețelele sociale. Dumbrăvița va trebui să mai construiască tribune, pentru mai multe scaune pentru spectatori, și platforme pentru filmarea jocurilor.

”Clubul nostru beneficiază, în baza ROAF, de o serie de derogări aplicate formațiilor care promovează în premieră în eșalonul secund. Am primit termene pentru a remedia anumite neconformități, care sunt în curs de rezolvare. De altfel, demersurile au început încă dinaintea vizitei comisiei de omologare de la Federația Română de Fotbal, iar lucrările la suprafața de joc intră în faza finală”, a precizat clubul.

Terenul stadionului din Dumbrăvița a fost retrasat

Pentru teren, dumbrăvițenii au pregătit o serie de lucrări. Deoarece marcajul era puțin strâmb, ”dreptunghiul verde” a fost retrasat cu o mai mare precizie. De asemenea, s-a replantat gazon în fața porților, unde iarba dispăruse complet.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla, în funcție de program, dacă Dumbrăvița va juca acasă meciuri cu probleme de securitate. Reamintim că și în viitorul sezon se va juca sezon regulat doar cu tur, fără retur, apoi urmează play-off-ul și play-out-ul.

”Clubul, împreună cu autoritățile locale, întreprind toate eforturile pentru ca meciurile din Liga a II-a să se desfășoare în condiții cât mai bune la Dumbrăvița”, a mai transmis echipa din județul Timiș, a treia din acest județ care va evolua în Liga 2 în ediția 2022-2023, după Ripensia Timișoara și Politehnica Timișoara. Aceasta din urmă retrogradase în această vară în Liga 3, însă a fost invitată de FRF în Liga 2 după ce Gaz Metan Mediaș, retrogradată din Liga 1, nu s-a înscris în competiție.

Desigur, dacă Dumbrăvița se va menține în Liga 2, pentru următorul sezon, povestea cu stadionul va fi alta.

Anda DELIU 15 Jul. 2022, 10:48 Liga 2
Pe aceeași temă