Poli Iași, parteneriat cu câștigătoarea primei ediții a Cupei Satelor. Cei mai talentați copii de la clubul din comuna ieșeană vor face pasul în Copou

Narcis POHOAȚĂ 02 Aug. 2022, 09:43 Liga 2
Poli Iași, parteneriat cu câștigătoarea primei ediții a Cupei Satelor. Cei mai talentați copii de la clubul din comuna ieșeană vor face pasul în Copou

La trei ani după ce au impresionat întreaga țară, prin câștigarea primei ediții a Cupei Satelor, copiii de la Unirea Ruginoasa au intrat și în vederile conducătorilor Politehnicii Iași.

Noul manager al Academiei din Copou, Cezar Honceriu, a anunțat că a încheiat un parteneriat cu clubul din comuna ieșeană, iar cei mai talentați copii din Ruginoasa vor face pasul la Politehnica.

Șase juniori de la Unirea Ruginoasa au trecut la Poli Iași

Honceriu și managerul clubului, Florin Briaur, au avut o întâlnire zilele trecute la Ruginoasa cu primarul Dănuț Nechifor și cu antrenorul Costel Cerneuțanu, iar cele două părți au ajuns la un acord pentru o colaborare. Astfel, șase copii de la grupa 2007 (Under 15) remarcați la un meci test desfășurat chiar la Ruginoasa au fost deja transferați la Politehnica. Deocamdată doar cu antrenamente, cazare și masă pe perioada vacanței, urmând ca din luna ianuarie să fie rezolvat și transferul școlar în oraș.

Cei șase copii care au făcut pasul la Poli Iași sunt Denis Panciuc, Bulut Onur, Marian Condac, David Nica, Robert David și portarul Cătălin Axinia, dar în următoarea perioadă este posibil să li se alăture și alți colegi.

”Noi știam că există un fond bun de selecție în această zonă, pentru că sunt copii buni aici, cu o capacitate motrică foarte bună. Acum câteva zile am fost la Ruginoasa împreună cu managerul clubului, Florin Briaur, am discutat cu domnul primar Dănuț Nechifor, cu antrenorul Costel Cerneuțanu, cu părinții copiilor și mă bucur că au fost foarte deschiși cu toții pentru o colaborare. Am reușit să-i convingem pe oameni că facem o treabă foarte serioasă la Iași, că ne dorim performanță și vom lua într-o primă fază mai mulți copii de la Ruginoasa, pe care îi cazăm la Iași, le oferim școlarizare, masă, antrenament, echipament de joc. Copiii sunt foarte talentați, sperăm să se integreze cât mai repede în echipa noastră antrenată de Ciprian Brighiu și să aibă meciuri foarte bune în campionatul de Elită. Copiii vin la Iași să joace fotbal, să fie serioși, motivați și să-și păstreze plăcerea de a juca fotbal pe care o au de la Ruginoasa, unde antrenorii Costel Cerneuțanu și Silviu Cerneuțanu au făcut o treabă excelentă”, a declarat, pentru Liga2.ro, Cezar Honceriu, managerul Academiei Politehnica Iași.

Costel Cerneuțanu: ”Ne-am dorit această colaborare cu Poli Iași”

La rândul său, antrenorul clubului Unirea Ruginoasa, Costel Cerneuțanu, a declarat că și-a dorit de mult timp o colaborare cu Politehnica Iași, astfel încât copiii din comuna ieșeană să poată continua fotbalul aproape de casă, în condiții mai bune.

”Ne-am dorit această colaborare de mult timp și suntem bucuroși de faptul că actuala conducere a clubului Politehnica și a academiei din Copou și-a îndreptat atenția și spre copiii noștri. În anii trecuți mulți copii de la grupele noastre au plecat spre alte cluburi din țară, la Cluj, Craiova, Bacău, Botoșani sau Constanța, deși noi ne-am fi dorit ca ei să rămână aici, la Iași, aproape de casă. Acum am hotărât împreună ca jucătorii cei mai buni formați aici, la Ruginoasa, să nu mai plece la alte cluburi din țară, ci să facă pasul la Academia Politehnica Iași. Deocamdată au fost selectați șase copii, Denis Panciuc, Bulut Onur, Marian Condac, David Nica, Robert David și portarul Cătălin Axinia”, a declarat antrenorul clubului Unirea Ruginoasa, Costel Cerneuțanu.

Jucătorii de la Ruginoasa la Hagi, ”U” Cluj, CSS Craiova sau Bacău

Unirea Ruginoasa s-a remarcat la nivel la național în anul 2019, când copiii pregătiți de Costel Cerneuțanu și Silviu Cerneuțanu au câștigat prima ediție a Cupei Satelor, competiție Under 13 pentru copiii din mediul rural.

Din acea echipă au făcut parte și patru dintre jucătorii ochiți acum de Poli Iași, Panciuc, Condac, Nica și Axinia.

Mulți alți tineri cu confirmat după acel succes și au fost luați de echipe puternice din întreaga țară. Dănuț Nechifor a semnat cu Viitorul lui Hagi și a ajuns acum căpitan la grupa sa de vârstă la Farul Constanța, Iulian Curcă, ajuns la Universitatea Cluj, a fost convocat și la lotul Under 15, Ionuț Olăeru a plecat și el tot la U Cluj, iar Alin Bostan și Florin Doroftei au fost luați de CSS Craiova. De asemenea, Adrian Olteanu, Vlăduț Bălășel și Răzvan Dinu au plecat la Academia Cristi Ciocoiu, la Bacău.

”Suntem mândri de copiii noștri și așteptăm să-i vedem în Liga 1”

”Sunt mulți copii buni, care dacă vor asculta, vom mai auzi de ei. Sunt sigur că mulți dintre ei vor ajunge în Liga I, pentru că sunt talentați. Noi mai avem la Ruginoasa grupe 2010-2014, căutăm talente în continuare. Suntem mândri când vedem că munca noastră și pasiunea dau roade. Ne bucurăm foarte mult că acești copii au ajuns la Politehnica Iași. Au și la Ruginoasa condiții bune, dar de la o anumită vârstă au nevoie de altfel de antrenamente, au nevoie de forță, de vitamine pentru a face performanță, iar portarul va avea șansa să lucreze cu un antrenor de portari”, a mai spus Costel Cerneuțanu.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-victorie-categorica-in-amicalul-cu-dante-botosani-atacantul-britanic-testat-de-claudiu-niculescu-a-inscris-de-doua-ori-19238888

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-doar-o-remiza-cu-stiinta-miroslava-intr-un-meci-amical-disputat-in-copou-lovitura-de-start-data-de-jucatoarea-de-tenis-andreea-prisacariu-19238794

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/ruginoasa-bazin-de-talente-pentru-fotbalul-romanesc-copiii-cupa-satelor-echipele-nationale-19225326

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/reportaj-la-ruginoasa-lasa-mami-ca-ma-fac-fotbalist-si-te-ajut-sa-facem-o-casa-mai-mare-campionii-cupei-satelor-mandria-unei-comune-iesene-golgeterul-echipei-viseaza-sa-ajuga-la-fcsb-iar-de-acolo-la-j-18130925

Narcis POHOAȚĂ 02 Aug. 2022, 09:43 Liga 2
Pe aceeași temă