Un nou membru în stafful lui Bogdan Andone! A jucat la echipa suporterilor piteșteni și este primit la CFC Argeș ca și cum i-ar fi fost jucătorul său!

Marius ANGHEL 09 Oct. 2024, 16:43 Liga 2
Un nou membru în stafful lui Bogdan Andone! A jucat la echipa suporterilor piteșteni și este primit la CFC Argeș ca și cum i-ar fi fost jucătorul său!

Bogdan Andone are un nou colaborator în stafful său tehnic de la Campionii FC Argeș, echipă unde a fost instalat în urmă cu două săptămâni și jumătate, pe finalul lunii septembrie.

La trupa piteșteană a fost numit un analist video căruia în comunicatul de prezentare i se transmite: ”Bine ai revenit acasă”!

Cosmin Ion este numele acestuia și este o persoană cunoscută de fanii trupei alb-violete.

Cosmin Ion, analist video la Campionii FC Argeș!

După Marius Suller, antrenor secund, și Massimo Stalteri, preparator fizic, în stafful lui Bogdan Andone la CFC Argeș a fost cooptat și un analist video, pe Cosmin Ion, un piteștean care are studii în acest sens.

”Bine ai revenit acasă, Cosmin Ion!

Cosmin Ion este noul analist video al echipei noastre. Acesta este piteștean și are 31 de ani. Mulți dintre voi vi-l aduceți aminte pe Cosmin de acum 10 de ani, de când îmbrăca tricoul alb-violet al echipei FC Argeș 1953. Ne-a încântat atunci cu execuțiile sale devenind rapid unul dintre cei mai iubiți jucători. A fost transferat ulterior la Politehnica Timișoara, după ce a fost remarcat de aceștia la turneul „Fotbal fără Patroni”. Cariera de fotbalist și-a început-o la Liberty Oradea.

Acesta a absolvit cursul de “Introducere în analiză video și scouting” organizat de Academia Națională de Fotbal, componenta educațională a Federației Române de Fotbal. Totodată, deține și o certificare obținută în cadrul International Professional Scouting Organisation, de nivel maxim, dedicată scouting-ului.

Mult succes în slujba Argeșului!”, sună anunțul de prezentare al clubului din Pitești pentru noul său colaborator.

  • Din stafful lui Andone mai face parte și Ionuț Boșneag, ca antrenor cu portarii, singurul rămas din stafful avut de Nicolae Dică în primele șapte etape ale acestui sezon.

CFC Argeș, despre jucătorul rivalei din trecut, acum adus în stafful tehnic: ”Ne-a încântat atunci cu execuțiile sale devenind rapid unul dintre cei mai iubiți jucători”!

Privind comunicatul clubului, constatăm că cei care se ocupă acum de comunicare la CFC Argeș nu prea știu trecutul fotbalistic din Pitești! Au ajuns să-i ureze bun venit și să spună că au fost încântați de Cosmin Ion, pe vremea când era jucător de fotbal, cu toate că acesta a jucat la o rivală!

Campionii FC Argeș (club de drept privat), care se consideră continuator al FC Argeș, are, de fapt, la origini SCM Pitești, redenumită apoi Fotbal Club Argeș (club de drept public)! Poate s-a uitat, însă proiectul autorităților locale, SCM Pitești, nu a fost îmbrățișată de toți fanii fostei FC Argeș, care și-au făcut propria echipă, pe FC Argeș 1953. Aceasta avea să și promoveze în Liga 3 în 2016, însă nu avea bani să continue la acest nivel și, mai mult, chiar se desființa. Această echipă a suporterilor participa la turneul ”Fotbal fără Patroni”, despre care se vorbește mai sus, în comunicat, în niciun caz actuala Campionii FC Argeș.

Iată ce spunea FC Argeș 1953 la momentul neînscrierii sale în Liga 3, cu trimitere și la clubul finanțat de primărie, SCM Pitești, care, mai apoi, avea să primească de la autoritățile locale brandul FC Argeș, achiziționat de la ANAF: ”FC Arges nu apare pe țintarul Ligii a 3-a, iar motivele sunt simple: situația financiară critică și dezinteresul general pentru acest club de tradiție. La doi ani de la reînființare, echipa alb-violetă se află în imposibilitatea de a fructifica performanța sportivă realizată în această vară de echipa de seniori, drept pentru care, vom merge înainte, momentan, doar cu o grupă de juniori. Este important ca FC Argeș să aibă continuitate până la găsirea unei soluții pentru performanță.
În tot acest timp se caută soluții legale împreună cu autoritățile locale pentru a organiza echipa simbol a Piteștiului și a județului să joace sub titulatura de FC Argeș, așa cum este recunoscută și iubită de toți suporterii alb-violeți.
Cine a ținut cu FC Argeș până în 2005 sau până în 2013, ține cu FC Argeș și în 2016, indiferent de societatea care a administrat clubul sportiv în decursul istoriei sale.
Palmaresul, ca și istoria, nu se pot vinde ca la piață, oricât de comercial este totul în ziua de azi. Palmaresul înseamnă istoria și este format din toate rezultatele obținute de club în decursul existenței sale. Istoria nu poate fi deținută de o societate care administrează un club la un moment dat, singurul, numele, agreat de justiție, este recunoașterea oficială a autenticității. La fel, sigla unui club, folosită într-o anume perioadă, nu garantează autenticitatea organizației și nu girează istoria în întregul ei (există numeroase logouri folosite de-a lungul timpului, toate entitățile apelând la un re-branding/refresh al imaginii).”

Între timp, fanii care erau împotriva proiectului primăriei s-au alăturat acestuia. Cosmin Ion, fost jucător la FC Argeș 1953, este unul dintre ei!

Foto: Campionii FC Argeș

Marius ANGHEL 09 Oct. 2024, 16:43 Liga 2
Pe aceeași temă