S-au bucurat degeaba de promovare! FC Argeș 1953 n-a avut bani să participe în Liga 3 și nu va continua nici măcar în Liga 4

Marius ANGHEL 26 Aug. 2016, 15:46 Stiri
S-au bucurat degeaba de promovare!** FC Argeș 1953 n-a avut bani să participe în Liga 3 și nu va continua nici măcar în Liga 4

Câștigătoare ai Ligii a IV-a Argeș și apoi a barajului de promovare cu Recolța Stoicănești (Olt), FC Argeș 1953 ar fi trebuit să participe în noua ediție de campionat a Ligii 3, însă echipa susținută de suporterii piteșteni nu s-a regăsit printre cele 74 de cluburi acceptate de FRF în competiție.

FC Argeș 1953 a anunțat federația că nu poate continua în Liga 3 din cauza problemelor financiare cu care se confruntă. Astfel, visul suporterilor lui FC Argeș, creatorii acestui club, de a reveni cât mai sus în fotbalul românesc după ce echipa lor favorită a dispărut a fost spulberat.

Mai mult, Răzvan Tunaru, președintele Consiliului de Administrație al FC Argeș 1953, a anunțat că șansele ca echipa să își continue activitatea măcar la Liga a IV-a sunt mici. „Ne înscrisesem la Liga a III-a, dar din lipsă de finanțare am anunțat FRF că ne retragem. Nu vom continua nici la Divizia D, pentru că nu avem fondurile necesare. Este posibil să continuăm la juniori, dar deocamdată nu știm în proporție de 100 la sută. Luni, vom avea o ședință în care vom vedea dacă ne vom putea continua activitatea cu o grupă, două la juniori. Asta este situația și nu avem ce face”, a declarat, pentru curier.ro, Tunaru.

Anunțul că FC Argeș 1953 nu își va continua activitatea la seniori a fost făcut și pe pagina de Facebook a clubului. „FC Arges nu apare pe țintarul Ligii a 3-a, iar motivele sunt simple: situația financiară critică și dezinteresul general pentru acest club de tradiție. La doi ani de la reînființare, echipa alb-violetă se află în imposibilitatea de a fructifica performanța sportivă realizată în această vară de echipa de seniori, drept pentru care, vom merge înainte, momentan, doar cu o grupă de juniori. Este important ca FC Argeș să aibă continuitate până la găsirea unei soluții pentru performanță.
În tot acest timp se caută soluții legale împreună cu autoritățile locale pentru a organiza echipa simbol a Piteștiului și a județului să joace sub titulatura de FC Argeș, așa cum este recunoscută și iubită de toți suporterii alb-violeți.
Cine a ținut cu FC Argeș până în 2005 sau până în 2013, ține cu FC Argeș și în 2016, indiferent de societatea care a administrat clubul sportiv în decursul istoriei sale.
Palmaresul, ca și istoria, nu se pot vinde ca la piață, oricât de comercial este totul în ziua de azi. Palmaresul înseamnă istoria și este format din toate rezultatele obținute de club în decursul existenței sale. Istoria nu poate fi deținută de o societate care administrează un club la un moment dat, singurul, numele, agreat de justiție, este recunoașterea oficială a autenticității. La fel, sigla unui club, folosită într-o anume perioadă, nu garantează autenticitatea organizației și nu girează istoria în întregul ei (există numeroase logouri folosite de-a lungul timpului, toate entitățile apelând la un re-branding/refresh al imaginii)”
, sună anunțul postat pe pagina echipei piteștene.

Un alt club argeșean care ar fi trebuit să participe și în acest sezon al Ligii 3 este CN Dinicu Golescu Câmpulung, însă și el a anunțat că nu are fonduri pentru a-și continua activitatea la seniori.

Astfel, singurele echipe din județul Argeș care fac parte din noul sezon al Liga 3 sunt SCM Pitești și Atletic Bradu.

Marius ANGHEL 26 Aug. 2016, 15:46 Stiri
Pe aceeași temă