Ultima impresie contează, dar nu poate salva un sezon ratat! Ieșenii speră să încheie campionatul cu un succes de palmares în Copou, în fața unei Poli Timișoara la fel de dezamăgitoare

Narcis POHOAȚĂ 03 May. 2022, 23:05 Liga 2
Ultima impresie contează, dar nu poate salva un sezon ratat! Ieșenii speră să încheie campionatul cu un succes de palmares în Copou, în fața unei Poli Timișoara la fel de dezamăgitoare

Politehnica Iași se desparte, sâmbătă, în fața propriilor suporteri, de un sezon pe care moldovenii vor să-l dea uitării cât mai rapid. De la ora 12:45, echipa pregătită de Costel Enache va întâlni Poli Timișoara, în ultima rundă din play-out, în Grupa A.

Dacă pentru ieșeni va fi ultimul meci al sezonului, pentru bănățeni întâlnirea din Copou va constitui o ultimă verificare oficială înaintea barajului cu FC Brașov, pentru menținerea în eșalonul secund.

Veniți după un rezultat rușinos la Miercurea Ciuc, scor 0-3, ieșenii își doresc să câștige acest ultim meci și să mai spele cât de cât din amărăciunea eșecului dureros din Harghita. Dar și a evoluției slabe per ansamblu din acest campionat. Un sezon de tranziție, în care s-a pornit greoi, cu jucători strânși pe parcurs și în care evoluțiile și rezultatele au lăsat de dorit. Cu foarte puține excepții.

Temerile lui Costel Enache s-au adeverit

La începutul campionatului, antrenorul Costel Enache, care în momentul venirii în Copou a găsit la antrenamentele retrogradatei din Liga 1 doar patru-cinci jucători, a tras mai multe semnale de alarmă privind subțirimea lotului. Și i-a avertizat pe suporterii și pe toți cei din jurul clubului care visau cu ochii deschiși la play-off, să rămână cu picioarele pe pământ.

”Suntem foarte departe de ceea ce ar trebui să fim. La momentul acesta, obiectivul realist este evitarea retrogradării”, spunea Costel Enache în iulie anul trecut, după un eșec cu Sepsi 2, asta după un alt duș rece cu Ceahlăul (Liga 3), scor 0-3.

Și antrenorul care fusese în ultimele două sezoane pe banca altor două echipe în Liga 2, la Petrolul și ”U” Cluj, a avut dreptate. Deși a avut și momente bune (victoriile cu Universitatea Cluj sau Unirea Slobozia) și serii de rezultate favorabile, Poli a dezamăgit în acest sezon, fiind departe de pretențiile unui club cu tradiția și blazonul Iașiului, în ciuda greutăților amintite. Astfel, chiar dacă la un moment dat a fost în cărți pentru play-off, cu șanse reale, Iașiul a sfârșit prin a avea emoții serioase legate de menținerea în Liga a 2-a.

Puternici doar cu cei slabi

Până în această ultimă rundă a campionatului, Poli Iași a disputat 24 de meciuri, 19 în sezonul regulat și cinci în play-out și nu a reușit să câștige decât nouă. Din cele nouă victorii, nu mai puțin de șapte au fost obținute în fața unor echipe aflate acum pe locuri retrogradabile sau de baraj. Elevii lui Costel Enache au învins de două ori Dunărea Călărași și Dacia Unirea Brăila și câte o dată Astra și Unirea Constanța, adică procentaj maxim cu ultimele patru clasate. Celelalte succese cu fost obținute cu Poli Timișoara, echipă aflată pe loc de baraj de menținere, Unirea Slobozia și Universitatea Cluj, două formații calificate în play-off.

În rest, șase remize și nouă eșecuri pentru Poli Iași, rezultatele care au tras în jos gruparea din Copou fiind eșecul de pe teren propriu cu Viitorul Pandurii, dar și remizele cu adversari considerați inferiori, precum FC Brașov, Ripensia, Unirea Dej sau CS Comunal Șelimbăr.

Poli Iași vrea o victorie la final

Sâmbătă, ieșenii au șansa obținerii celui de-al zecelea succes stagional, în fața grupării pe care a învins-o pentru prima dată în deplasare în acest campionat. Ar fi un succes de palmares, care ar mai îndulci poate amarul rezultatului rușinos de la Miercurea Ciuc, dar care nu poate șterge impresia modestă lăsată în întregul sezon.

Rămâne de văzut cum va aborda antrenorul Costel Enache acest ultim meci, cu Poli Timișoara. Dacă pe lângă titularizarea portarului Teo Axinte, anunțată deja, va da credit mai multor jucători tineri, din Iași, care au evoluat mai puțin în ultima perioadă, între care Aftanache, Ungurenașu sau Asăvoaei, ori va miza pe nucleul preferat în ultima perioadă.

În plus, antrenorul are șansa să ofere un nou debut la seniori, tânărului Ionuț Grigoriu, provenit de la echipa de juniori, după ce în etapa anterioară a făcut același lucru cu Alexandru Hrib.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-ultimei-etape-a-play-out-ului-ligii-2-poli-iasi-poli-timisoara-se-singurul-meci-care-se-joaca-in-alt-interval-orar-rezultatele-mai-pot-schimba-doar-cateva-locuri-din-grupa-a-19229700

https://liga2.prosport.ro/seria-1/special-povestea-lui-alexandru-hrib-care-a-debutat-la-doar-16-ani-pentru-poli-iasi-in-liga-2-in-cateva-luni-ieseanul-a-facut-pasul-de-la-poli-u17-la-echipa-de-seniori-19229557

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-s-a-facut-de-ras-la-miercurea-ciuc-dar-costel-enache-a-vazut-un-meci-echilibrat-echipa-s-a-miscat-destul-de-bine-capitanul-florin-plamada-cu-ochii-in-lacrimi-la-galerie-19229466

Narcis POHOAȚĂ 03 May. 2022, 23:05 Liga 2
Pe aceeași temă