Ciucanii, galop de sănătate în fața Iașiului! FK Miercurea Ciuc a învins clar Poli, la ultima prezență pe teren propriu în acest sezon, la capătul unui meci spectaculos, pe care l-a dominat clar

Narcis POHOAȚĂ 30 Apr. 2022, 15:55 Liga 2

Lider detașat al Grupei A din play-out-ul Ligii 2, FK Miercurea Ciuc s-a despărțit de propriii suporteri în acest sezon cu o victorie convingătoare în fața Politehnicii Iași.

Având în față un adversar apatic, cu gândul mai mult la vacanță după ce s-a văzut cu sacii în căruță, ciucanii au făcut un meci solid și s-au impus cu un categoric 3-0 (2-0), un scor prea blând în raport cu ce s-a întâmplat pe terenul stadionului Municipal din Miercurea Ciuc.

Succes asigurat de FK Miercurea Ciuc după primul sfert de oră

Ciucanii și-au asigurat victoria încă din primul sfert de oră, în minutul 14 având deja un avans de două goluri pe tabelă. Perfect meritat.

Harghitenii și-au început recitalul ofensiv în minutul 8, când Jebari, după o combinație cu Jelena la marginea careului, a șutat frumos din poziție centrală, dar Brînză a scos de sub transversală.

Două minute mai târziu, Miercurea Ciuc a deschis scorul în urma unei faze fixe, semn că ieșenii n-au învățat nimic din meciul tur. În urma unei lovituri de colț de pe partea stângă, Kovacs, nejenat de nimeni în careu, a înscris ca la antrenament, cu capul, din cinci metri.

Ciucanii și-au dublat avantajul în minutul 14, prin Jelena. Bine găsit în adâncime de Peter Gal-Andrezly, Jelena a rămas singur cu portarul Brînză, pe care l-a driblat în exterior și a înscris în poarta goală.

În corzi, ieșenii au replicat prin Plokhotnyuk (20, cap din trei metri, respins de portarul Gyenge, după o centrare a lui Kouadio), însă gazdele au revenit rapid în ofensivă și au ratat trei ocazii mari în tot atâtea minute.

Mai întâi Brînză a respins în corner șutul lui Jebari (23), un minut mai târziu Jelena a marcat, dar golul a fost anulat pentru offside, după care Peter Gal-Andrezly (26) a trimis în bară, cu un șut de la 25 de metri.

Un minut mai târziu, ieșenii și-au trecut și ei o bară în cont, prin Plokhotnyuk. Bine găsit cu o centrare din partea dreaptă de Francisc Cristea, atacantul ucrainean a reluat cu capul în transversală, din 7 metri. A fost ultima mare ocazie a unei prime reprize extrem de spectaculoase.

Debutul juniorului Hrib, singurul lucru bun realizat de Poli Iași la Miercurea Ciuc

Repriza a doua a fost mult mai săracă în faze de poartă, asta și pentru că gazdele nu au mai forțat ca în prima parte.

Poli a avut două bune oportunități de a reveni în joc, în primul sfert de oră, ratate de Plokhoynyuk (48, șut peste poartă, din poziție bună) și Muratovic (58, șut slab din careu, după o pasă bună primită de la Cristea), însă cei care au punctat au fost tot ciucanii.

În minutul 76, Ivanovici a finalizat un contraatac rapid al gazdelor, cu un șut superb din lateral stânga, la colțul lung, stabilind scorul final.

Un 3-0 perfect meritat pentru FK Miercurea Ciuc, care se desparte în cel mai frumos mod de propriii fani și cu regretul că nu a evoluat în play-off, acolo unde ar fi meritat, după jocul arătat.

De cealaltă parte, Poli, care a mers ca în vacanță în Harghita, încasează din nou trei goluri la Miercurea Ciuc, ca și în sezonul regulat (scor 3-1). De această dată, însă, după un joc extrem de modest.

Singura realizare notabilă a oaspeților a însemnat debutul juniorului Alexandru Hrib la seniori, la vârsta de doar 16 ani, acesta intrând pe teren în minutul 88, în locul lui Simion Pop.

FK MIERCUREA CIUC – POLITEHNICA IAŞI 3-0

Lorant Kovacs 10, Richard Jelena 14, Petre Ivanovici 76

FK Miercurea Ciuc: Gyenge – Csiszer (R. Takacs 61′), Kelemen, Csuros (cpt.), Marrone – Bara, L. Kovacs (Ivanovici 35), Gal Andrezly (Tajti 61′) – Jebari, Jelena (Rodri Hernando 77), Bărăbaș (Csedo 77)
Rezerve neutilizate: Moga – Buza, Orban, Vita
Antrenor: Francisc Dican

Poli Iași: Brînză – Kouadio (Ad. I. Ilie 60′), Chatziterzoglou (Cană 88′), Fl. Plămadă (cpt.), Tib. Serediuc – J. Kamara (Chiorean 88′), F. Cristea, S. Pop (Hrib 90′) – Plokhotnyuk, Muratovic (Mărieș 90′), S. Camara
Rezerve neutilizate: Axinte – Ungurenașu, Asăvoaei, Pelivan
Antrenor: Constantin Enache

Stadion: Municipal (Miercurea Ciuc – Harghita); Arbitru: George Cătălin Roman (Timişoara); Asistenți: Casian Băla (Arad) și Radu Despa (Baia Mare); Rezervă: Dragoș Nicolae Lunca (Cluj-Napoca); Observatori: Teodora Albon (Cluj-Napoca) și Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Cu 45 de puncte, FK Miercurea Ciuc va încheie Grupa A a play-out-ului Ligii 2 pe locul 1, în timp ce Poli Iași, cu 33 de puncte, rămâne pe locul 4.

În ultima etapă, ciucanii joacă în deplasare la retrogradata Dunărea Călărași (locul 6, 7 puncte), la 7 mai, de la ora 11:00, în timp ce Poli Iași o întâlnește pe teren propriu pe Poli Timișoara (locul 5, 28 puncte), tot la 7 mai, dar de la ora 12:45.

Foto: Zoltan Pal (FK Miercurea Ciuc) și Politehnica Iași

Narcis POHOAȚĂ 30 Apr. 2022, 15:55 Liga 2
Pe aceeași temă