Poli Iași s-a făcut de râs la Miercurea Ciuc, dar Costel Enache a văzut un meci echilibrat: ”Echipa s-a mișcat destul de bine.” Căpitanul Florin Plămadă, cu ochii în lacrimi la galerie, de ziua lui

Narcis POHOAȚĂ 30 Apr. 2022, 21:52 Liga 2

Politehnica Iași a cedat rușinos la Miercurea Ciuc, scor 0-3 (0-2), după o evoluție slabă a elevilor lui Costel Enache în jocul contând pentru etapa a 6-a a play-out-ului Ligii 2, penultima a sezonului.

Costel Enache, surprinzător după eșecul Iașiului la Miercurea Ciuc

Scăpați de emoții în etapa trecută, ieșenii au arătat extrem de modest în fața liderului Grupei A din play-out și au fost depășiți clar, scorul fiind prea blând în raport cu raportul din teren. Contrar celor spuse de antrenorul Iașiului, Costel Enache, care a văzut un meci echilibrat.

La final, discursul antrenorul al Politehnicii a fost surprinzător, Enache spunând că echipa sa s-a mișcat destul de bine.

”Am fi vrut mai mult de la jocul acesta, pentru echipă, pentru că am pierdut foarte greu în ultima perioadă, pentru suporteri, pentru că au făcut atâta drum. Pentru încrederea noastră, pentru viitorul nostru, pentru că jocul și rezultatele ne pot decide viitorul. Aveam destule argumente. Din păcate, rezultatul este destul de dur, din punctul meu de vedere nu reflectă ce a fost în teren. Cine nu a văzut jocul poate fi foarte supărat. Noi suntem doar supărați, pentru că în general jocul a fost echilibrat. Posesia ne-a aparținut, ocaziile mai clare și mai mari au fost ale noastre, am fost ca și în campionatul regulat, foarte naivi. Am gestionat prost două-trei situații în defensivă și am ratat foarte mault. Dar în rest echipa s-a mișcat destul de bine, am avut posesie, am avut o agresivitate destul de bună. Asta a fost limita noastră astăzi. Poate și descătușarea faptului că nu mai aveam o miză în campionat ne-a făcut să fim un pic cam relaxați din punct de vedere mental. Dar per total rămâne înfrângerea”, a declarat antrenorul Costel Enache după meci.

De remarcat faptul că gazdele erau și ele lipsite de orice emoții, jocul nu mai avea nicio miză pentru ciucani, care indiferent de rezultat aveau asigurată șefia grupei A. Chiar și așa, FK Miercurea Ciuc a jucat fotbal, și-a respectat blazonul și a arătat cum trebuie abordat un meci relaxat. Jucând fotbal, nu fiind cu gândul la vacanță.

Florin Plămadă, cu ochii în lacrimi de ziua lui

La sfârșitul meciului, căpitanul Florin Plămadă, care în ziua meciului a împlinit vârsta de 30 de ani, a avut parte de un moment emoționant.

Cei peste 50 de suporteri ieșeni care au făcut deplasarea la Miercurea Ciuc l-au chemat pe sărbătoritul zilei la sectorul galeriei oaspeților și i-au cântat ”Mulți ani trăiască”.

Plămadă și-a stăpânit cu greu emoțiile și chiar i-au dat lacrimile în fața suporterilor.

  • Poli Iași, cu 33 de puncte, rămâne pe locul 4 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, iar în ultima etapă o întâlnește pe teren propriu pe Poli Timișoara (locul 5, 28 puncte), în data de 7 mai, de la ora 12:45.

Foto: Zoltan Pal (FK Miercurea Ciuc) și Politehnica Iași
Video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ciucanii-galop-de-sanatate-in-fata-iasiului-fk-miercurea-ciuc-a-invins-clar-pe-poli-la-ultima-prezenta-pe-teren-propriu-in-acest-sezon-la-capatul-unui-meci-spectaculos-pe-care-l-a-dominat-clar-19229323

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-merge-foarte-bine-cu-francisc-dican-si-conducerea-il-anunta-de-acum-ca-va-continua-si-din-vara-precizarile-presedintelui-zoltan-szondi-dupa-victoria-la-scor-cu-poli-iasi-19229310

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-penultima-etapa-din-play-out-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-dacia-unirea-braila-si-unirea-constanta-sunt-la-ultima-reprezentatie-19229215

Narcis POHOAȚĂ 30 Apr. 2022, 21:52 Liga 2
Pe aceeași temă