U Craiova l-a rechemat pe Florin Borţa de la Concordia Chiajna și îl împrumută în Liga 1 | EXCLUSIV

Cosmin STAICU 30 Dec. 2020, 17:03 Liga 2
U Craiova l-a rechemat pe Florin Borţa de la Concordia Chiajna și îl împrumută în Liga 1 | EXCLUSIV

Dacă şansele ca Andrei Ivan să fie direcţionat către Campionii FC Argeş au scăzut, după ce jucătorul a refuzat din start orice discuţie în acest sens, dar şi antrenorul Cornel Papură a intervenit pentru a-i mai oferi o şansă atacantului de 24 de ani, mai ales că încă nu s-a perfectat transferul lui Juan Camara, Universitatea Craiova este aproape să trimită un alt jucător în Trivale.

Fundaşului dreapta Florin Borţa i-a expirat împrumutul la Concordia Chiajna şi următoarea destinaţie a sa poate fi Argeşul, ultima clasată în Liga 1 după 15 etape.

Florin Borţa, direcționat de Craiova la Argeș, după o primă parte de sezon la Concordia Chiajna

În vârstă de 21 de ani, Florin Borţa a debutat la Universitatea Craiova în timpul mandatului lui Devis Mangia, în 2018, apoi a fost împrumutat la Petrolul şi Concordia Chiajna.

Chiar dacă în acest moment în lotul Craiovei este numai un fundaş dreapta de meserie, Ştefan Vlădoiu, ca variante de acoperire a postului fiind Bogdan Vătăjelu şi Ionuţ Mitran, conducătorii clubului din Bănie nu intenţionează să-l păstreze pe Florin Borţa în lot, considerând că este mai bine pentru acesta să aibă meciuri în picioare la o altă formaţie.

Borţa a fost utilizat în 10 meciuri în acest sezon de Liga 2 la Concordia Chiajna, reuşind să marcheze un gol, în meciul cu Farul (scor 1-2).

  • 5 meciuri are Florin Borța la prima echipă a clubului Universitatea Craiova, în Liga 1. Trei au fost în sezonul 2018/2019, iar altele două în ediția 2019/2020, în toate începând ca titular.
  • 13 meciuri a apucat să joace Florin Borța în Liga 2 pentru Concordia Chiajna, împrumutul său de la U Craiova fiind făcut în ianuarie 2020. 15 meciuri în Liga 2 are jucate și pentru Petrolul.

Craiova și Argeșul sunt în relații destul de bune

Mijlocaşul Stephan Drăghici este un alt jucător împrumutat de Universitatea Craiova la Campionii FC Argeş până la finalul acestui sezon. Pe postul de fundaş dreapta, trupa din Pitești mizează pe Gabriel Matei şi pe Costinel Tofan, dar aducerea lui Florin Borţa în Trivale ar avea şi avantajul că acesta este încă jucător under 21.

Relaţiile dintre Universitatea Craiova şi Campionii FC Argeş sunt unele destul de bune, pe lângă discuţiile privind unele schimburi de jucători, echipele disputând şi două meciuri amicale anul acesta, ambele în cadrul complexului de pregătire al clubului din Bănie, cel din Lunca Jiului.

În meciul direct din campionat, Craiova s-a impus în deplasare cu 2-1, goluri Koljic şi Cicâldău, respectiv Honciu.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Cosmin STAICU 30 Dec. 2020, 17:03 Liga 2
Pe aceeași temă