Iarnă agitată la FC Brașov! Mai mulți jucători n-au confirmat așteptările și sunt pe lista neagră a conducerii

Adi MARICA 07 Dec. 2022, 10:37 Liga 2
Iarnă agitată la FC Brașov! Mai mulți jucători n-au confirmat așteptările și sunt pe lista neagră a conducerii

FC Brașov a încheiat prima parte a campionatului Ligii 2 doar pe locul 10. Cum poziția din clasament este departe de așteptări, la echipă se anunță o iarnă agitată, iar șefii clubului vor încerca să facă câteva transferuri, însă totul depinde și de plecările unor jucători care nu au confirmat în prima parte a sezonului.

La Brașov au fost aduși în vară mai mulți jucători, însă nu toți au confirmat așteptările. Pe lângă randamentul scăzut, sunt jucători aflați în dizgrație care au și salarii mari pentru nivelul ligii secunde.

Yanis Mbombo, zero realizări

Atacantul Yanis Mbombo Lokwa (28 de ani) a ajuns la Brașov la finalul lunii august. Belgianul a fost adus pentru ca Angelov și Chică-Roșă să aibă concurență serioasă în atac, însă s-a dovedit a fi mai degrabă o țeapă, asta deși trecute în trecut pe la cluburi ca Excel Mouscron, Sochaux, Standard Liege sau Auxerre.

Mai mult accidentat, Mbombo are rezultate dezastruoase la Brașov: niciun gol marcat, un singur meci ca titular, cu CSM Slatina, în care a și fost schimbat în minutul 55 cu bulgarul Angelov, și trei jocuri din care a intrat din postura de rezervă.

În etapa a 11-a, belgianul a intrat în minutul 61 în locul lui Chică-Roșă, în etapa 12 a intrat în minutul 86 în locul lui Angelov, iar în etapa 14 a intrat în minutul 80 în locul lui Lascu. În ultimele două meciuri, Mbombo nici măcar nu a mai prins lotul.

În total a jucat 97 de minute la FC Brașov.

Igor Jovanovic și-a pierdut postul de titular

Un alt jucător în care s-a investit mult este fundașul central croat Igor Jovanovic (33 de ani).

Deși a jucat în Liga 1 la Sepsi OSK, Astra și Dinamo, Jovanovici a pierdut lupta pentru titularizare cu Andrei Marc, un alt jucător experimentat adus în vară.

Jovanovici a bifat la Brașov doar două meciuri ca integralist (et. 2 și 6). Croatul a mai fost titular în alte patru meciuri, dar de fiecare dată a fost schimbat (et. 3 – schimbat în minutul 73 cu Burlacu, et. 4 – înlocuit în minutul 75 cu Marc, etapa 5 – schimbat în minutul 79 cu Marc, et. 7 – înlocuit în minutul 67 cu Tudor Saim). Are două meciuri în care a intrat din postura de rezervă (et. 8 – a intrat în minutul 65 în locul lui Lascu, et. 10 – a intrat în minutul 73 în locul lui Fustar), iar în etapele 14 și 15 a fost rezervă neutilizată.

Șefii clubului vor încerca să ajungă la o înțelegere cu Jovanivici pentru rezilierea contractului încă din această iarnă, însă e de așteptat ca negocierile cu croatul să fie extrem de dure.

În cele opt meciuri în care a fost utilizat a acumulat 516 minute pe teren.

Joao Amorim, mai mult pe bancă

Un alt jucător care a dezamăgit crunt în prima parte este portughezul Joao Amorim (30 de ani).

Mijlocașul și-a făcut junioratul la FC Porto, iar la seniori a mai jucat la Freamunde, Vitoria Guimaraes, Vitoria Guimaraes II, Academico Viseu, Belenenses, Desportivo Aves, Arouca, Varzim sau Cova Piedade, în ligile inferioare din Portugalia. Înainte de a ajunge la Brașov, Amorim jucase la Penafiel, echipă din liga secundă din Portugalia.

Joao Amorim a prins nouă meciuri la FC Brașov din totalul de 16 trecute în acest sezon de Liga 2, din care în doar două a început ca titular și de fiecare dată a fost schimbat (et. 3 – înlocuit în minutul 73 cu Dumbravă și et. 15 – schimbat în minutul 75 cu Vasile Constantin). În rest, portughezul a bifat minute din postura de rezervă în șapte meciuri (et. 2 – a jucat 45 de minute în partea secundă, et. 4 – 30 de minute în partea secundă, et. 5 – 1 minut, et. 6 – 25 de minute în partea secundă, et. 7 – 64 de minute, et. 9 – 6 minute în partea secundă, et. 12 -14 minute pe final).

În total, Jose Amorim a bifat 338 de minute în Liga 2 pentru FC Brașov și nu a marcat niciun gol.

Radu Leonte nu a bifat niciun minut, Alexandru Negrean a prins doar 2 meciuri

Deși în campionatul trecut mjlocașii Alexandru Negrean (21 de ani) și Radu Leonte (31 de ani) au fost jucători importanți la FC Brașov, în acest sezon cei doi nu au intrat în planurile antrenorului Dan Alexa.

Negrean a bifat un minutul în prima etapă și a fost titular într-un singur meci, în etapa a 8-a, când a fost înlocuit în minutul 65 cu Vasile Constantin. În total a jucat 66 de minute în campionat și nu a înscris niciun gol. Asta după ce în ediția trecută mijlocașul clujean a avut 25 de apariții și a înscris 3 goluri.

În schimb, Radu Leonte deține un record negativ. Nu a fost folosit niciun minut în campionat. În trei meciur a prins lotul, însă fără să fie utilizat! Sezonul trecut a avut 19 meciuri în care a evoluat și în unele a purtat și banderola de căpitan.

Vadim Covalciuc n-a primit nici el multe șanse

Un alt jucător care nu a reușit să se impună la FC Brașov în prima parte a sezonului este Vadim Covalciuc. Mijlocașul central de 19 ani a fost adus sub formă de împrumut de la Kids Tâmpa.

Deși în ultimele două sezoane jucase în Liga 2 la Metaloglobus, Covalciuc are doar 48 de minute jucate în acest campionat pentru FC Brașov. Covalciuc a fost introdus la pauză, în locul lui Iorga, în meciului din etapa a 2-a cu Minaur Baia Mare, dar a fost schimbat în minutul 71 cu Tudor Oltean, iar contra Oțelului, în etapa a 7-a, a fost trimis pe teren în minutul 67 în locul lui Jovanovic.

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-extrem-de-dezamagit-dupa-esecul-cu-dinamo-nu-aveam-voie-sa-facem-astfel-de-greseli-mesajul-antrenorului-de-la-fc-brasov-catre-fanii-cainilor-19255880

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-picat-examenul-final-cu-dinamo-iulian-rosu-jucatorul-meciului-de-pe-tineretului-19255844

Adi MARICA 07 Dec. 2022, 10:37 Liga 2
Pe aceeași temă