Tulpan: „Situația financiară ne acordă o șansă în plus”

16 Mar. 2012, 14:51 Liga 2
Tulpan:**

Chiar dacă mulți sunt de părere că la finalul acestei ediții de campionat, Gloria Buzău se va număra printre echipele care vor lua drumul eșalonului trei, președintele clubului din Crâng, Dan Tulpan se arată optimist. Oficialul buzoian consideră că situația financiară reprezintă o șansă în plus pentru echipa buzoiană în încercarea de a rămâne în eșalonul secund. Tulpan a ținut să precizeze că la Gloria lucrurile au început să se mai așeze, iar jucătorii au o altă atitudine.

– Se va salva Gloria Buzău de la retrogradare?
– Eu am mari speranțe că obiectivul va fi realizat și când spun asta mă bazez pe mai mulți factori. Atitudinea jucătorilor este una total schimbată și arătăm și noi a club. Asta și datorită bugetului și ritmicității plăților către echipă. În privința lotului sigur că nu am putut aduce jucători cu nume grele însă ne-am orientat către cei tineri care au semnat pe trei ani deoarece vrem să construim o echipă. Cred că ne vom salva și pentru că situația financiară generală ne acordă o șansă în plus. Brăneștiul s-a retras deja,sigur că Săgeata continuă dar știm că greu deoarece acum costurile sunt foarte mari la o echipă de fotbal.

– Luați în calcul retragerea unor alte formații?
– Nu trăiesc neapărat cu speranța că se vor retrage echipe. Eu vreau să ne salvăm de la retrogradare pe teren, adică în plan sportiv. Selecția se va face pe cale naturală așa cum a zis președintele F.R.F., Mircea Sandu și dealtfel cum am gândit-o și eu. Deci, cine are bani va rezista cine nu se va retrage.

– Actualul lot este mai valoros decât cel din tur?
– Nu. Valoros a fost și cel din tur dar nu și susținut financiar așa că a intervenit debandada. Sincer, Mișu Ciobanu nu a putut să-i mai stăpânească fiindcă aceeași cauză invocată de jucători o avea și el. La un moment dat a vrut să plece dar după o discuție de două ore cu el l-am convins să ramână. El este un tip serios și profesionist dar nu a mai fost la fel de convingător cu jucătorii, care acum nu mai sunt aici. Nu mai era nici el convins că se mai putea redresa ceva pentru că banii nu veneau. Cred că jucătorii l-au convins pe el deoarece nu a mai putut să se impună.

– De ce vă temeți cel mai mult în acest retur?
– Mă tem poate de tinerețea unora din lot dar îmi dau și speranțe pentru că și ei vor să se afirme. Când am spus anul trecut că lotul e valoros știam bine asta. Cei care au plecat de la Gloria confirma în altă parte. Acolo unde se duc și își fac treaba pentru că sunt plătiți la zi. Sunt deja consacrați la echipele unde joacă acum și s-au învățat să aibă bani în buzunar. Cei mici vor întâi să crească și după aceea începe să li se urce și lor la cap partea financiară.

– Se poate spune că după atâtea furtuni la club s-a așternut liniștea?
– Nu. Niciodată nu va fi liniște. Eu sunt de foarte muți ani la Gloria Buzău și în toată istoria clubului nu a fost niciodată liniște indiferent de eșalonul în care a evoluat echipa. Așa este la o echipă de fotbal. În fiecare an se începe cu o speranță,ediția se încheie și cu bune și cu rele, se fac speculații întotdeauna și există mii de simpatizanți și contestatari așa că e o viață tumultoasă. Noi vrem la meciuri spectatori care să se agite în număr cât mai mare sa fie un vacarm pe stadion. Când tribunele sunt pline abia atunci se poate spune că e liniște la echipă.

Articol scris de Adi SOARE

16 Mar. 2012, 14:51 Liga 2
Pe aceeași temă