Apelul lui Brescan după ce Curtea de Apel a decis schimbarea administratorului judiciar la FC Brașov. Hotărârea a stârnit îngrijorare în vestiarul echipei

Marius ANGHEL 07 Dec. 2016, 11:22 Liga 2
Apelul lui Brescan după ce Curtea de Apel a decis schimbarea administratorului judiciar la FC Brașov.** Hotărârea a stârnit îngrijorare în vestiarul echipei

Tensiune maximă la FC Brașov după aflarea deciziei Curții de Apel Brașov, care a admis apelul formulat de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Brașov. Concret, Finanțele au contestat numirea Top Expert SPRL, firma condusă de Marian Brescan, ca administrator judiciar al FC Brașov, iar instanța a admis apelul. Decizia de ieri a Curții de Apel era de așteptat în condițiile în care, la începutul lunii octombrie, Curtea de Apel Brașov a admis apelul Administrației Județene a Finanțelor Publice Brașov împotriva creditorului majoritar SC ICIM Brașov, prin desemnarea administratorului judiciar Top Expert SPRL (n.r. societate condusă de Marian Brescan).

Practic, prin cele două decizii ale Curții de Apel Brașov, Top Expert SPRL nu poate administra FC Brașov. Cel mai probabil, la conducerea clubului va reveni, provizoriu, fostul administrator judiciar, Alexandru Cosmin Gheorghe, cel care fusese înlăturat din această funcție în data de 18 aprilie 2016, când a fost înlocuit chiar de Marian Brescan, care este și administrator judiciar la ICIM SA, principalul creditor al clubului.

Apelul lui Brescan!

Adminsitratorul judiciar al FC Brașov, Marian Brescan, a reacționat prin intermediul unui comunicat de presă după decizia Curții de Apel Brașov.

Redăm integral cumunicatul de presă:

„Judecătorii Curții de Apel Brașov au admis apelul formulat de AJFP Brașov împotriva sentinței de soluționare a contestației împotriva hotărârii adunării creditorilor din 18.04.2016, de confirmare a administratorului judiciar Top Expert SPRL în Dosarul nr. 145/62/2015/a12.

Activitatea clubului va continua, urmând ca administrarea judiciară să fie gestionată de Top Expert SPRL până la desemnarea unui administrator judiciar.

În acest sens creditorul majoritar SC ICIM SA va emite decizia de numire a unui administrator judiciar în conformitate cu considerentele deciziei Curții de Apel.

Precizăm că urmare a demersurilor Top Expert SPRL la instituțiile de resort sesizate, AJFP Brașov a solicitat, prin adresa nr. 54816 din 22.11.2016, confirmarea soldului obligatiilor catre Bugetul de Stat, in suma de 9.922.432 lei de către FC Brașov SA , urmând ca de la data confirmării soldului să curgă termenul de 15 zile de finalizare a planului de reorganizare.

E notabil faptul că departamentul de specialitate din AJFP Brasov solicită confirmarea soldului de 9.922.432 lei în loc de 22.887.851 lei, suma cu care s-a inscris la masa credala, conform adresei nr 11548/10.04.2015.

Dupa numeroasele documente si analize depuse, IN CARE AM DOVEDIT ca in creanta solicitata, de 22.887.851 lei se regaseste si suma de 16.399.849,00 lei, care, A INTRAT SUB INCIDENTA Legii 209/2015, prin care se dispune anularea din oficiu a TUTUROR obligatiilor fiscale calculate ca urmare a RECONSIDERARII platilor din conventiile civile de catre inspectia fiscala, ne asteptam la mai multa seriozitate din partea reprezentantilor finantelor.

In fapt au trimis la sediul debitoarei SC FC BRASOV SA solicitarea mai sus mentionata, care contine doar o parte a articolelor de calculatie a creantelor bugetare – respectiv doar Extrasul pentru Bugetul de Stat, fara celelalte extrase:
– Bugetul CAS
– Bugetul CASS
– Somaj.
Sumele pe care le-am identificat ca intrate sub incidenta Legii 209/2015 se regasesc in urmatoarele documente:

ACTUL CONSTATATOR / DECIZIE DE IMPUNERE Obligatii + accesorii rezultate din reincadrarea platilor efectuate pe conventiile civile (lei)
1. Raportul de inspectie fiscala 408/28.06.2013 (partial din totalul de 16.428.616,00 lei) 11.021.568,00
2.Raportul de inspectie fiscala          108/26.03.2015 3.259.721.00
3.Decizia de accesorii                      1010/10.10.2013 314.710,00
4.Decizia de accesorii             8583/03.04.2015 1.803.850,00
5. Dcizia de accesorii                    85831/03.04.2015 0,00
TOTAL 16.399.849,00

Mai mult, în sprijinul afirmatiilor noastre vă informăm ca există DECIZIA de anulare a obligațiilor fiscale, înregistrata sub nr. 16003 /25.09.2015, la AJFP BRASOV, prin care, este anulată, chiar de ANAF, suma de 3.258.916 lei, stabilita prin titluri de creanțe in Raportul de inspectie fiscala 108/26.03.2015 si care face parte din totalul de 16.399.849,00 lei.

Cele de mai sus confirmă suspiciunea privind legalitatea solicitarii facute de ANAF de înscriere la masa credala a FC Brașov a sumei 22.887.851lei și ulterior , măsurile pe care administratorul judiciar Top Expert SPRL le-a luat în ce privește respingerea demersurilor făcute de AJFP Brașov pentru declanșarea falimentului.

TOP EXPERT SPRL rămîne investit în continuare în susținerea plîngerii penale împotriva functionarilor publici din cadrul AJFP Brașov pentru abuz în serviciu, acțiune adusă la cunoștința tuturor insituțiilor implicate și interesate respectiv, INSTITUȚIA PREFECTULUI BRAȘOV, CONSILIUL LOCAL, CONSILIUL JUDETEAN , DNA BRASOV, PARCHETUL DE PE LANGA TRIBUNALUL BRASOV.

Pana la acesta data TOP EXPERT SPRL a facut eforturi susținute, atît materiale, dar, în special, manageriale, pentru menținerea activității profesionale a FC Brașov, considerînd că aceasta echipă reprezinta un simbol si o parte a istoriei Brasovului. În acelasi timp este un bun – proprietate publică, prin valorile investite de către Consiliul Judetean si de catre Primaria Brașov, dar si o societate de interes social major, prin reprezentativitatea sa la nivel național si nu numai.

Opinia TOP Expert SPRL este că în prezent sînt condiții clare pentru ca toate instituțiile implicate să-și reconsidere poziția față de FC Brașov SA în susținerea continuării activității acestui club și în spiritul misiunii și obligațiilor legale pe care aceste instituții le au în a face servicii pentru cetățeni, atat pentru locuitorii Municipiului Brașovului, cît si pentru tot județul Brașov.

Facem apel, pe acestă cale, la toți cetățenii de bună credință, iubitori ai sportului de performanță, sa urmarească cu atenție această situație și să ceara pe toate căile aplicarea corectă a legilor, în mod obiectiv și in interesul societății”, se precizează în comunicatul remis presei de către Marian Brescan, asociat coordonator la Top Expert SPRL.

Îngrijorare în vestiar

Decizia de ieri a stârnit îngrijorare în rândul jucătorilor, antrenorilor, dar și a suporterilor, care nu știu în ce direcție se va îndrepta clubul. În acest sezon, FC Brașov a supraviețuit datorită primei tranșe din transferul lui Alexandru Chipciu la Anderlecht, circa 400.000 de euro. Jucătorii au primit asigurări în urmă cu o săptămână din partea șefilor clubului că nu vor fi probleme, dar salariile pe luna noiembrie încă nu au fost virate. Cum conturile clubului sunt goale, jucătorii, dar și angajații clubului se tem că nu își vor mai primi banii.

Miercuri, termen de control la Tribunal

Astăzi, 7 decembrie este o nouă zi importantă pentru FC Brașov. La Tribunalul Brașov este programat un termen de control în ceea ce privește planul de reorganizare al clubului. La sfârșitul lunii septembrie, instanța a admis cererea lichidatorului Top Expert SPRL, pentru repunerea în termen a realizării unui nou plan de reorganizare. Până acum, cei de la Top Expert SPRL nu au depus planul de reorganizare, motivând că au solicitat mai multe informații pentru întocmirea dosarului de la Finanțe.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 07 Dec. 2016, 11:22 Liga 2
Pe aceeași temă