Fericire la Suceava! Foresta a primit 1 milion de lei de la Consiliul Local după ce a reușit să-și stingă datoriile care au fost la un pas să o ducă la desființare

Marius ANGHEL 20 Sep. 2017, 17:20 Campionat
Fericire la Suceava!** Foresta a primit 1 milion de lei de la Consiliul Local după ce a reușit să-și stingă datoriile care au fost la un pas să o ducă la desființare

După opt luni și jumătate în care nu a primit niciun leu de la Consiliul Local, în această perioadă, în special în vară, fiind la un pas de desființare, Foresta Suceava se poate baza din nou pe banii autorităților locale. Cu datoriile achitate la Finanțe de către noii investitori, Gheorghe Negură și Ion Lozovan, din Republica Moldova, și Khallaf Farid, din Franța, Foresta a putut solicita ajutor din partea primăriei și acesta nu a întârziat să apară.

Marți dimineață, într-o ședință extraordinară, aleșii locali suceveni au aprobat acordarea unui milion de lei de la bugetul local – finanțare nerambursabilă, pentru clubul de fotbal Foresta. Dintre cei 22 de consilieri locali prezenți, 21 au dat verdict favorabil. Florin Cristescu nu a putut vota, funcția sa de consilier local fiind considerată incompatibilă cu cea de antrenor al echipei secunde a Forestei.

„După atâtea discuții am văzut și o rază de lumină pentru clubul Foresta. Am văzut acolo niște oameni – investitorii, care spun că vor să facă treabă bună – au stins acele datorii către jucători și Finanțe, fără să fie în acte proprietari pe echipă, iar noi, ca municipalitate, nu avem decât să-i sprijinim. Vom face tot posibilul să acordăm și banii până la finele anului. Sperăm că lucrurile vor fi în ordine de acum înainte!”, a spus, citat de Monitorul de Suceava, primarul Ion Lungu.

„M-am săturat eu de banii care ni se duc acolo ca într-o fântână. Sper să nu se întâmple și acum acest lucru”

Liderul grupului PSD din Consiliul Local, Vasile Mocanu, s-a arătat sceptic: „Speranța moare ultima, dar la fotbal ne-au tot murit speranțele, încât m-am săturat eu de banii care ni se duc acolo ca într-o fântână. Sper să nu se întâmple și acum acest lucru, atâta timp cât nu am văzut nicio schimbare. Mă așteptam să ne fie prezentați investitorii, obligațiile reciproce… Când dai un milion de lei, trebuia să vedem și ce se va face cu acei bani, cum văd ei dezvoltarea echipei pe mai departe. Altfel ne vom trezi anul viitor cu aceeași situație care a mai fost”.

Până acum, în acest an, Foresta a trebuit să-și achite datoria de 100.000 de euro acumulată la Finanțe pentru a putea primi bani de la Consiliul Local Suceava. Gruparea suceveană a adunat aceste datorii într-o perioadă scurtă, în prima parte a sezonului trecut, după ce, s-a văzut cu mulți bani de la autoritățile locale și a dat salarii mari jucătorilor și conducătorilor clubului.

Marius ANGHEL 20 Sep. 2017, 17:20 Campionat
Pe aceeași temă