Tribunalul București prelungește suspansul în cazul procesul de insolvență al FC Oțelul. Gălățenii riscă declanșarea procedurii de faliment

Tribunalul București prelungește suspansul în cazul procesul de insolvență al FC Oțelul.** Gălățenii riscă declanșarea procedurii de faliment

La Tribunalul București, astăzi, 13 ianuarie, a avut loc un nou termen de judecată în procesul de insolvență al Fotbal Club Oțelul SA, în cadrul căreia a fost prezentat spre aprobare, de către administratorul judiciar Mihail Bojincă, un nou plan de reorganizare. Instanța a rămas în pronunțare, ceea ce înseamnă că nu se știe când va fi anunțat verdictul, extrem de important pentru viitorul echipei gălățene, suspansul putând să se prelungească de la câteva zile până la maxim două săptămâni. Cei din cadrul clubului spun că de data aceasta nu mai este posibilă vreo amânare, iar hotărârea judecătorul sindic poate fi aprobarea planului de reorganizare sau respingerea acestuia și declanșarea procedurii de faliment.  

În septembrie 2012, pachetul majoritar de acțiuni al Fotbal Club Oțelul SA era preluat de TNG, companie controlată de Dan Adamescu. Deși în acel moment în conturile clubului erau aproximativ 5,5 milioane de euro, peste doar nouă luni, în vara anului 2013, acționariatul a demarat procedura de intrare în insolvență, scuza invocată atunci fiind o datorie de aproximativ 5 milioane de euro ce era imputată de ANAF, mutând totodată sediul social al firmei la București. În urmă cu o lună, această datorie a fost anulată.

Ulterior, procurorii DNA l-au acuzat pe Dan Adamescu, printre altele, de dare de mită pentru sentințe favorabile în procese de insolvență, printre care și cel al FC Oțelul. În acest caz, judecătorul sindic Mircea Moldovan de la Tribunal București, care a dat sentința în procesul FC Oțelul, a fost condamnat, în martie 2015, la 22 de închisoare. Magistratul a fost acuzat că a deschis procedura de insolvență în cazul Oțelul ilegal, în contextul în care știa despre clubul controlat de omul de afaceri Dan Adamescu că se află pe profit. Procurorii au susținut că Mircea Moldovan a desemnat-o preferențial pe Monica Borza, în 10 iulie 2013, în calitate de administrator judiciar în dosarul nr. 23900/3/2013 privind insolvența FC Oțelul.

În acest context, în noiembrie 2014 instanța de judecată a admis cererea de schimbare a administratorului judiciar Beta Insolvency, reprezentat de Borza Monica Angela. Noul administrator judiciar a fost desemnat MB Management, reprezentat de Mihail Bojincă.

Apoi, în februarie 2015, Curtea de Apel București a decis să retrimită cazul spre rejudecare la Tribunal București, procedura de insolvență fiind reluată practic de la zero.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚
 

Pe aceeași temă