Tribună de 7.000 de locuri și nocturnă

31 Aug. 2009, 07:00 Liga 2
Tribună de 7.000 de locuri și nocturnă

Primarul din Brănești, Florian Tănase, a jucat fotbal la fostul centru „23 August” alături de Marcel Răducanu și Vasile Aelenei, deci are microbul în sânge.

 

„Suntem conștienți că va veni și ziua în care vom pierde. Nu-i nimic, mergem înainte! La anul vom avea și nocturnă, am făcut deja comanda, dar și o tribună nouă, cu 7.000 de locuri, în spatele actualelor bănci de rezerve”, ni se destăinuie el.

 

„Tribuna”, îmi șoptește un apropiat de-al său, „ar fi fost deja ridicată, dar pământul din spatele terenului, pe care crește acum porumb, e al unui sătean care nu vrea deloc să vândă! O să-i dea însă alt loc, în altă parte, mai mult, și o să se lase…”.

 

Planurile primarului nu se opresc aici: „În cel mult trei ani, aici vom dezvolta un centru sportiv. Mai facem o sală de sport cu 3.000 de locuri și un bazin acoperit, cu două piscine de dimensiuni olimpice. Dacă putem, de ce nu?”.
 

 

Cantonament în Pădurea Pustnicul

 

Echipa are propriul cantonament, amenajat în Pădurea Pustnicul, pe locul unei foste tabere școlare, unde a fost ridicată o clădire care servește acestui scop. Nu este de cinci stele, dar patru tot ar primi.

 

Aici rămân în timpul săptămânii fotbaliștii aduși din țară (vreo unsprezece la număr). În plus, Ilie Stan a aranjat acolo o sală de forță, un bazin de refacere și jacuzzi, iar în pădure are amenajate câteva trasee speciale pentru alergări de anduranță.

 

„Pregătirea fizică este baza, am învățat asta de la nea Puiu Iordănescu”, spune tehnicianul.

 

„Am dat comandă să-mi aducă butoaie din acelea speciale, cum avea Klinsmann la Bayern. Imediat după meci, îi bag pe toți în apă rece până la brâu, e o metodă care ajută la o refacere rapidă”

Ilie Stan, antrenor Victoria Brănești

 

articol scris de Ioan Viorel

31 Aug. 2009, 07:00 Liga 2
Pe aceeași temă