Stadionul Tineretului din Iași, transformat în tabără pentru refugiații din Ucraina. Managerul Academiei Politehnica Iași: ”Vom ajuta și noi cum putem. În aceste momente sunt lucruri mai importante decât fotbalul”

Narcis POHOAȚĂ 03 Mar. 2022, 11:04 Diverse

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași a amenajat, miercuri seară, o tabără mobilă pentru refugiații din Ucraina în incinta stadionului Tineretului din Iași, baza fiind pusă la dispoziție de către municipalitate.

Astfel, baza sportivă cu suprafață sintetică, pe care își desfășoară antrenamentele și meciurile oficiale juniorii din cadrul Academiei Politehnica Iași și pe care au disputat meciurile amicale în această iarnă fotbaliștii echipei mari, va fi gazda refugiaților ucraineni în următoarea perioadă.

33 de corturi în incinta bazei sportive Tineretului din Iași

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași a amplasat în spatele porților și pe terenul viran din spatele băncilor de rezerve 33 de corturi (30 de corturi 5×5 metri și 3 corturi 12×8 metri), tabăra fiind pregătită să asigure cazarea temporară a persoanelor venite din zona de conflict.

”În continuare, echipajele ISU Iași vor asigura suportul necesar autorităților locale implicate în gestionarea acestei situații, prin punerea la dispoziție a rezervei de personal și a mijloacelor tehnice necesare, conform competențelor. Asigurăm populația că pompierii salvatori sunt și rămân la datorie și vor gestiona cu promptitudine orice solicitare de sprijin, conform atribuțiilor specifice zonei de competență și responsabilitate”, a anunțat ISU Iași.

Spații de cazare pentru 201 persoane refugiate din Ucraina

Potrivit autorităților, tabăra mobilă de la stadionul Tineretului poate asigura condiții de cazare și hrănire pentru 201 persoane, fiind prevăzută cu corturi, paturi pliante, sisteme de climatizare și de iluminat, saci de dormit, europubele și plase pentru asigurarea/dirijarea circuitului persoanelor, precum și o bucătărie rulantă.

Managerul Academiei Politehnica Iași, Cezar Honceriu: ”În aceste momente sunt alte lucruri mai importante decât fotbalul”

Chiar dacă juniorii Politehnicii rămân fără teren de antrenament, Cezar Honceriu, managerul Academiei Politehnica Iași, a declarat că în această perioadă fotbalul trece pe plan secund și spune că va încerca, împreună cu părinții copiilor, să-i ajute în limita posibilităților pe refugiați.

”Este o situație de forță majoră, o înțelegem perfect. Suntem cu totul alături de refugiați și chiar vom încerca să ajutăm și noi cum putem, împreună cu părinții copiilor. Sunt lucruri mai importante acum decât fotbalul, decât antrenamentele noastre. O perioadă, cât stadionul Tineretului va fi casă pentru refugiați, ne vom reorganiza. Încercăm să căutăm cea mai bună soluție astfel încât copiii din academie să aibă de suferit cât mai puțin pe parte sportivă”, a declarat Cezar Honceriu.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterul-politehnicii-iasi-ramas-fara-o-mana-si-fara-un-picior-coplesit-de-emotii-pe-teren-dupa-ce-a-dat-lovitura-de-start-in-meciul-cu-fc-brasov-imi-venea-sa-dau-proteza-jos-si-sa-joc-m-19221325

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-trimis-autocarul-echipei-la-vama-siret-pentru-a-prelua-refugiatii-din-ucraina-sotia-atacantului-plokhotnyuk-a-ajuns-la-iasi-insa-jucatorul-isi-face-griji-pentru-parintii-si-bunicii-rama-19221023

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-singurul-fotbalist-ucrainean-din-romania-mesaj-de-pace-de-la-iasi-mykhaylo-plokhotnyuk-imi-fac-griji-pentru-familia-mea-pentru-ucraineni-sunt-un-patriot-al-ucrainei-ramaneti-19220477

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-ii-raspunde-oficialului-care-il-vrea-sanctionat-si-spune-ca-nu-simte-nicio-presiune-nu-ma-trimite-nimeni-la-kiev-stiam-unde-vin-mi-am-asumat-acesta-este-destinul-nostru-al-19221448

https://liga2.prosport.ro/seria-1/buget-impresionant-aprobat-de-autoritatile-locale-pentru-poli-iasi-florin-briaur-anunta-de-acum-ce-urmeaza-din-vara-vom-demara-acest-proiect-in-care-noi-credem-foarte-mult-ca-il-putem-sust-19221256

Narcis POHOAȚĂ 03 Mar. 2022, 11:04 Diverse
Pe aceeași temă