Tensiuni maxime la Concordia Chiajna! Fotbaliștii au prime de Liga 1, dar evoluțiile din play-off sunt modeste. Cristian Tănase a ”armat tunurile”: ”Dacă luau campionatul, nu încasau atâția bani”. Ce contracte au jucătorii și ce-i așteaptă din vară

Răzvan STÎNGĂ 27 Apr. 2022, 16:52 Liga 2
Tensiuni maxime la Concordia Chiajna! Fotbaliștii au prime de Liga 1, dar evoluțiile din play-off sunt modeste. Cristian Tănase a ”armat tunurile”: ”Dacă luau campionatul, nu încasau atâția bani”. Ce contracte au jucătorii și ce-i așteaptă din vară

Trei înfrângeri, un gol marcat și șapte goluri primite sunt ”realizările” Concordiei Chiajna în ultimele trei etape din play-off-ul Ligii 2. Deși la începutul campionatului ilfovenii vorbeau de promovarea în Liga 1, acum se văd puși în poziția în care au și emoțiile barajului.

Jucătorii de la Concordia Chiajna, taxați aspru de președintele Cristian Tănase

Cristian Tănase, președintele Concordiei Chiajna, a vorbit pentru Liga2.ro despre momentul modest pe care îl traversează echipa pe care o reprezintă și a pus tunurile pe jucători! Conducătorul s-a săturat de înfrângeri, de jocuri modest, de puncte pierdute și nu a menajat fotbaliștii într-o discuție telefonică.

S-a implicat personal în rezolvarea problemei, mergând să dialogheze cu aceștia, dar, după cum chiar a accentuat, s-a plictisit de ședințe. Lipsa de implicare e pusă de Cristian Tănase la baza prestațiilor, precizând că la Concordia Chiajna sunt toate condițiile.

Cristian Tănase: ”Nici în Liga 1 nu se joacă pe bonusurile pe care le dăm. Nu a trebuit decât să își facă meseria”

Salarii plătite la timp, bonusuri foarte importante, dar și condiții de pregătire, asta oferă Concordia Chiajna. În ceea ce privește banii primiți la victorii, jucătorii au trecute în contracte sume mari, Tănase făcând o similitudine cu bonusurile pe care le dau echipele din Liga 1!

Sperăm să jucăm mai bine în ultimele patru etape, ca să putem accede la baraj. Dacă jucătorii nu își vor reveni, nici barajul nu îl vor prinde. (N.r. – Sunteți supărat pe ce se întâmplă?) Da, sigur că da! Nu e normal să fii supărat pe prestația echipei, pe joc, pe lipsa de atitudine, pe lipsa de implicare? E normal să fiu supărat!

Nici în sezonul regular nu am avut o prestație solidă, de o echipă care vrea să promoveze. Am avut câteva rezultate bune, dar în rest rezultate la limită, victorii chinuite, joc modest. Speram să facem o altă figură în play-off, să jucăm ca o echipă care vrea promovarea. Așa, arătăm doar ca o echipă de Liga 2. Avem în play-off o singură victorie și un egal.

Am vorbit cu jucătorii de m-am plictisit! Vă dau cuvântul meu de onoare că am vorbit de șapte-opt ori. Toți i-am motivat, conducători, antrenori, i-am încurajat, i-am susținut, dar pe teren ce putem să le facem? Sunt două chestiuni. O anumită lipsă de valoare, cu lipsă de implicare, dar nu înțeleg de ce, pentru că au avut tot ce și-au dorit.

De la condiții, până la plăți făcute la timp. Bonusuri de Liga 1. Nici în Liga 1 nu se joacă pe bonusurile pe care le dăm. Nu a trebuit decât să își facă meseria. Ce putem să le facem în timpul jocului? Ei decid atunci, cum se pregătesc, cum se antrenează. Supărarea e mare. Am pierdut cu Cluj fără drept de apel, Hermannstadt ne-a bătut. Ce să zic? ”, a început Cristian Tănase dialogul cu Liga2.ro.

Nici clauzele foarte bune din contracte nu îi motivează pe jucătorii de la Concordia Chiajna

Tănase nu s-ar mira, la cum arată acum Concordia Chiajna, ca echipa să nu prindă Liga 1 nici pentru sezonul următor și să continue în Liga 2. Imaginea și jocul în sine ale ilfovenilor l-au făcut să declare că sunt alte formații care chiar vor și merită să fie în prima divizie.

Fotbaliștii Concordiei Chiajna au contracte ”beton”, dar nici asta nu pare să-i motiveze, motivele fiind unele necunoscute, iată, chiar și de oamenii din club. Un alt detaliu oferit de Cristian Tănase este cel legat de eventuala promovare în Liga 1. Există clauze între jucători și club care prevăd faptul că înțelegerile se prelungesc automat în cazul îndeplinirii obiectivului, dar cresc și salariile și bonusurile.

Prea puțin, se pare, pentru vestiarul Concordiei Chiajna:

Ianis încearcă să rezolve problema, dar problema e la jucători. Nu știu dacă sunt echipe în România, chiar și din Liga 1, care dau bonusurile pe care le dăm noi. Tot campionatul, meci de meci, au fost bonusuri importante, pe lângă cele de promovare. La promovare se prelungește automat contractul, salariu mărit, bonusuri mai mari.

Dacă ar fi câștigat campionatul în România, nu cred că ar fi încasat atâția bani din bonusuri, din fiecare meci. Sunt bonusuri la meci câștigat, a doua zi se face plata. Ei pot confirma asta.

Poate jucătorii sunt plictisiți, poate joacă fotbal doar de dragul de a o face. Supărarea e mare și, după cum arată echipa, trebuie să fiu corect și să spun că nu arătăm ca o echipă care merită în Liga 1. E alegerea lor, dar sper ca în ultimele patru etape să arătăm că suntem o echipă de Liga 1. Dacă nu, să meargă o echipă care merită”.

Cristian Tănase, decis să spargă ”gașca” dacă nu se promovează

I-a avertizat pe jucători și că mulți vor pleca de la Concordia Chiajna în vară, la finalul Ligii 2, dacă nu se va obține promovarea. Cert este că acum conducerea clubului din Ilfov începe să își pună semne de întrebare și în privința valorii jucătorilor.

Nu am dat niciodată în jucători, dar mulți dintre ei nu au ce căuta la echipă, nu trebuie să îmbrace tricoul Chiajnei. În mod normal, dacă jucătorii nu demonstrează în ultimele jocuri din campionat, e normal să nu mai continuăm cu mulți dintre ei din vară. E o dezamăgire mare! E frustrant!

E vorba de prestații, de imagine, de cum se văd meciurile. Prestația nu are logică pentru mine. Să fim în primele șase echipe și să nu reușim să facem mai mult? Înseamnă că nu avem valoare! Trebuie să acceptăm lucrul acesta și să nu ne mai mințim. Am o ultimă speranță și sper ca în ultimele etape din play-off să revenim”, a punctat președintele.

Ianis Zicu, la Concordia Chiajna și din vară

Ianis Zicu va rămâne la Chiajna indiferent de ce se va întâmpla cu echipa, dacă va promova sau nu. Antrenorul este scutit de orice critică în situația dată, nici el neputând gestiona cumva, în sens pozitiv, prestațiile jucătorilor din teren.

Au fost discuții între Zicu și conducerea Concordiei Chiajna, iar părțile par decise, în acest moment cel puțin, să continue colaborarea și din vară.

Sigur că suntem mulțumiți de Ianis Zicu. El va continua indiferent de ce se întâmplă. Am discutat cu el și așa vom face. E un antrenor tânăr care vrea să performeze, dar problema e la jucători”, a încheiat Cristian Tănase dialogul cu reporterul Liga2.ro.

Concordia Chiajna, duel cu FC Hermannstadt în runda a 7-a a play-off-ului

0-1 cu Petrolul, 1-3 cu ”U” Cluj și 0-3 cu Steaua sunt ultimele rezultate ale Concordiei Chiajna în ultimele trei runde din Liga 2. În plus, în cele șase runde scurse din grupa de promovare, ilfovenii au obținut o singură victorie, un singur egal și patru înfrângeri.

Concordia Chiajna se află pe locul 5 în play-off, cu 40 de puncte, cu un avans de patru puncte peste locul 6, Unirea Slobozia, și cu cinci mai puțin decât poziția a 4-a, Steaua.

În runda a 7-a, ”vulturii verzi” vor întâlni FC Hermannstadt, pe teren propriu, joi, de la ora 20:00.

Foto: Flaviu Buboi și Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbalul-iesean-la-borna-77-presedintele-cornel-sfaiter-poli-iasi-ramane-emblema-moldovei-mesaj-optimist-pentru-suporterii-clubului-din-copou-19228893

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-penultimei-etape-a-play-out-ului-ligii-2-un-joc-din-cele-sase-se-disputa-in-alt-interval-orar-19228890

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jandarmeria-cluj-detalii-despre-interventia-in-forta-pe-stadion-la-pauza-meciului-u-cluj-petrolul-ce-spune-despre-incidentele-dintre-ultrasi-19228884

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-a-invins-petrolul-dragos-tescan-a-fost-in-al-noualea-cer-ce-seara-minunata-cui-i-a-dedicat-victoria-tanarul-ardelenilor-19228803

Răzvan STÎNGĂ 27 Apr. 2022, 16:52 Liga 2
Pe aceeași temă