TAS a oficializat decizia: „Barajul Rapid – Concordia a încălcat regulamentul”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 02 Aug. 2013, 18:40 Actualizat: 02 Aug. 2013, 18:41 Liga 2
TAS a oficializat decizia:  „Barajul Rapid – Concordia a încălcat regulamentul”

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a prezentat, pe site-ul oficial, decizia în cazul apelului formulat de Concordia Chiajna, forul de la Lausanne susținând că meciul de baraj pentru menținerea în Liga I cu Rapid nu ar fi trebuit organizat și că ilfovenii au dreptul să rămână în primul eșalon.

„Astăzi, Curtea de Arbitraj Sportiv a admis apelul de urgență depus de clubul românesc CS Concordia Chiajna împotriva Federației Române de Fotbal și  S.C.F.C. Rapid București S.A. Este vorba de decizia Comitetului Executiv al FRF de a se juca un baraj între Rapid și Concordia Chiahna pentru a se decide care dintre cele două echipe rămâne în Liga I. Concordia, care a fost clasată pe locul 15 la finalul sezonului trecut (cel mai bun dintre echipele retrogradate în Liga 2), a susținut că un asftfel de meci nu ar fi trebuit să se joace, deoarece Rapid nu avea licență de participare în Liga I pentru sezonul 2013-2014.

La 31 iulie 2013, la TAS au fost audierile pentru acest caz, în prezența reprezentanților Concordiei și ai Rapidului. FRF a ales să nu participe la audieri.

Ținând cont de urgența apelului, arbitrul unic numit de TAS, dl. Marco Balmeli (Elveția), a găsit că decizia n-avea nicio bază. Arbitrul unic a constatat că Rapid nu avea licență de participare în Liga I, sezonul 2013-2014, și că meciul de baraj a fost organizat fără nicio bază regulamentară. Dimpotrivă, reglementările adoptate de FRF și puse în practică sunt în favoarea rămânerii Concordiei în Liga I. În consecință, recursul Concordiei Chiajna este admis, în sensul că este eligibilă pentru a concura în Liga I în sezonul 2013-2014, în locul Rapidului. Motivele care au dus la decizia arbitrului unic vor fi comunicate fiecărui club în parte în cel mai scurt timp posibil„, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al TAS.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 02 Aug. 2013, 18:40 Actualizat: 02 Aug. 2013, 18:41 Liga 2
Pe aceeași temă