„Țânțarul” este îngrijorat de incertitudinile de la FC Brașov și le-a transmis jucătorilor să aibă răbdare câteva zile. „Stegarii” au meciuri grele și la Tribunal

Marius ANGHEL 18 Jan. 2017, 20:16 Liga 2

După ce a absentat luni de la reunirea lotului pentru că a fost plecat la București la cursurile Școlii Federale de antrenori, Cornel Țălnar a venit marți la Brașov și a supervizat antrenamentul care a avut loc la stadionul Tineretului. Înaintea antrenamentului, Țălnar a ținut să discute cu jucătorii în vestiar pentru a le prezenta planurile pe care le are pentru această perioadă de pregătire.

În schimb, despre situația financiară, Țălnar nu a putut să le spună mare lucru jucătorilor. „Am avut o discuție în vestiar cu băieții în care le-am explicat situația reală a clubului. Mai așteptăm încă două-trei zile să vedem care este situația. Am înțeles că miercuri este un proces în care se va decide dacă Top Expert SPRL se va mai ocupa sau nu de administrarea și coordonarea activității la FC Brașov. Deocamdată, lucrurile sunt neclare, incerte… Sincer, nu mă așteptam la această situație de nesiguranță financiară, dar sper că lucrurile se vor rezolva. Ca să tragem la promovare eu am vorbit cu circa șapte-opt jucători, ne trebuie patru-cinci fotbaliști care deocamdată sunt în stand- by din cauza incertitudinii de la club. Sper ca cei care conduc clubul să rezolve aceste probleme. Chiar vorbeam zilele trecute cu cei din conducere și le spuneam că până la 1 decembrie, când lucrurile erau clare, am avut rezultate. La prima sincopă financiară au apărut problemele. Sper ca aceste lucruri să nu mai continue. Sperăm că cel puțin salariile, care și așa sunt mici pentru obiectivul pe care îl avem, să fie date la timp. Dacă se va întâmpla acest lucru, eu și băieții putem promite că vom face tot ce depinde de noi pentru a obține promovarea”, a spus Țălnar.

Au trecut vizita medicală

După ce luni dimineață șase jucători (Poverlovici, Iulian Popa, Șerban, Horia Popa, Răchișan, Sburlea) au făcut vizita medicală, ieri dimineață a venit rândul celorlalți jucători din lot să facă testele coordonate de medicul Gheorghe Popa. Cum nu au fost probleme majore, toți fotbaliștii prezenți au fost declarați apți din punct de vedere medical. La antrenamentul de ieri a fost prezent și atacantul Sergiu Istrati, care a ajuns la Brașov luni seara.

Lista neagră se mărește

Surprinzător, trei jucători nu au fost chemați la vizia medicală, este vorba de Răducan, Ciobanu și Vagner, semn că aceștia se află pe lista neagră. O situația ciudată este cu mijlocașul Robert Răducan, folosit doar în meciul din Cupă cu Sepsi. Deși se află în lotul lui FC Brașov din vara trecută, Răducan nu s-a impus, dar a fost păstrat până acum la echipă în urma intervențiilor lui Marian Brescan, fostul administrator judiciar al clubului. Fundașul central Daniel Ciobanu a primit puține șanse din partea antrenorului în prima parte a sezonului, iar Vagner și-a pierdut locul de titular după venirea lui Robert Băjan.

Un alt jucător care ar putea pleca în această iarnă de la FC Brașov este mijlocașul Horia Popa, care a fost folosit sporadic în prima parte a sezonului. Oficial, până acum gruparea brașoveană s-a despărțit în această iarnă de Cordoș, Răsdan, Săftescu și Petra.

Meciuri grele la Tribunalul Brașov

În altă ordine de idei, la Tribunalul Brașov a fost programat astăzi un termen în care Top Expert SPRL, în calitate de administrator judiciar la SC ICIM, principalul creditor al FC Brașov, a solicitat să revină ca lichidator la clubul brașovean. În acest sens, Top Expert SPRL a emis o hotărâre prin care se repropune ca lichidator la club, iar decizia trebuie avizată de către judecătorul sindic.

Surprinzător, Top Expert SPRL a a avut parte de sprijinul Finanțelor! La finalul anului trecut, Curtea de Apel Brașov admitea apelul formulat de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Brașov, care contestase numirea Top Expert SPRL, firma condusă de Marian Brescan, ca administrator judiciar al FC Brașov.

La termenul de astăzi, reprezentanta Finanțelor a precizat în fața instanței că este de acord cu revenirea celor de la Top Expert SPRL ca lichidator la FC Brașov. Instanța a amânat pronunțarea pentru data de 25 ianuarie.

Un alt punct important la Tribunalul Brașov a fost solicitarea celor de la Top Expert SPRL de ridicare a dreptului de administrare al clubului, care in prezent este asigurată de Vasile Dochița. Instanța a acordat în acest caz un termen pentru data de 1 martie 2017.

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Bogdan BĂ‚LAȘ (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 18 Jan. 2017, 20:16 Liga 2
Pe aceeași temă