Finalul de an aduce speranța la FK Miercurea Ciuc. Szilard Gyenge și Attila Csuros au vorbit de problemele echipei și au făcut promisiunea pentru 2024

Răzvan STÎNGĂ 28 Dec. 2023, 16:24 Liga 2
Finalul de an aduce speranța la FK Miercurea Ciuc. Szilard Gyenge și Attila Csuros au vorbit de problemele echipei și au făcut promisiunea pentru 2024

Jucătorii echipei FK Miercurea Ciuc sunt încrezători, la fel ca antrenorul Robert Ilyeș, că vor putea să acceadă în play-off-ul din Liga 2, acolo unde au șanse mari să ajungă și, dacă o vor face, vor putea spera la cel puțin un loc de baraj pentru promovare.

Portarul Szilard Gyenge (22 de ani) și mijlocașul Attila Csuros (28 de ani) au vorbit despre ce așteaptă de la partea a doua a stagiunii, dar și despre cum cataloghează prima parte din Liga 2.

Szilard Gyenge și Attila Csuros au analizat prestația ciucanilor din prima parte a sezonului

Cei doi au ajuns la concluzia, la fel ca Robert Ilyeș de altfel, că ultimele runde din campionat au făcut ca FK Miercurea Ciuc să termine anul cu șanse mari la play-off, pentru că startul nu a fost unul promițător, cu multe sincope și oscilații de formă.

Szilard Gyenge a primit și un premiu din partea clubului, în cadrul unei gale interne, pentru evoluțiile avute în 2023, dar speră ca și din anul următor să ajute echipa, poate și mai mult, să își îndeplinească obiectivele.

Evoluțiile din finalul de an îi făcut pe ciucani să spere la play-off

De partea cealaltă, Attila Csuros speră ca atacanții, care nu au fost prea inspirați în fața porții până acum, să revină din vacanță cu un suflu proaspăt și să reușească să marcheze mai mult. De altfel, e convins că întreaga echipă trebuie să aibă un joc cât mai exact, iar atacanții să fie puși în valoare.

Szilard Gyenge: ”Nu este doar succesul meu pentru premiul primit, este o performanță comună, a tuturor portarilor, dar în această primă parte de sezon am muncit mult și la nivel de echipă, pentru a avea succes.

Mă bucur foarte mult că am primit acest premiu, însă se datorează tuturor”.

https://www.youtube.com/watch?v=THNER4_fOoU&t=65s

Attila Csuros: ”Debutul nu a fost precum ni-l doream, cred că echipa a avut o prestație oscilantă. Am început să jucăm mai eficient doar de la jumătatea sezonului, însă per ansamblu, dacă ne uităm la clasament, de locul 6 ne desparte un singur punct, așa că din punctul meu de vedere suntem bine.

Așa cum a zis și Szili, ar fi și mai bine dacă am putea începe primăvara cu victorii. Așa cum am mai spus, apărarea a fost una stabilă. Cred că în această perioadă de iarnă atacanții se vor gândi și se vor întoarce mai proaspeți, așa că să sperăm că ineficacitatea lor de până acum a fost cauzată doar de neșansă.

Vine a doua parte a sezonului și sperăm că lucrurile vor merge mai bine pentru ei, dar și noi o să-i ajutăm mai mult din linia mediană, oferindu-le pase de gol. Vom avea și noi contribuția noastră în progres”.

FK Miercurea Ciuc debutează în 2024 contra CFC Argeș

Anul 2024, la nivelul meciurilor oficiale, va fi deschis de FK Miercurea Ciuc cu o partidă pe teren propriu, contra Campionii FC Argeș, în etapa a 16-a din Liga 2. Apoi, până la finalul sezonului regular, va mai întâlni Unirea Slobozia (deplasare), CSM Ceahlăul (acasă) și CSC Dumbrăvița (deplasare).

Foto și video: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/acelormittal-hunedoara-sprijina-corvinul-cu-60-000-de-euro-19296614

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vlad-gisa-si-ionut-tanase-s-au-despartit-de-csc-dumbravita-19296607

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-isi-cauta-un-nou-presedinte-al-treilea-in-acest-sezon-19296598

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-rusu-acuza-dupa-ce-cs-mioveni-nu-i-a-achitat-nici-acum-restantele-19296596

https://liga2.prosport.ro/seria-1/casele-de-pariuri-au-invadat-fenomenul-sportiv-19296580

https://liga2.prosport.ro/seria-1/de-ce-a-lipsit-diego-longo-de-la-ultimul-meci-al-chindiei-din-2023-19296556

Răzvan STÎNGĂ 28 Dec. 2023, 16:24 Liga 2
Pe aceeași temă