Suporterii fac scut în jurul Oțelului. Joi organizează o întâlnire cu donații directe pentru deplasarea echipei la Suceava

Suporterii fac scut în jurul Oțelului.** Joi organizează o întâlnire cu donații directe pentru deplasarea echipei la Suceava

Decizia de miercuri de la Tribunalul București, cea de amânare în procesul de insolvență a FC Oțelul, a generat nu doar reacții de bucurie în rândul suporterilor, ci și gesturi emoționante, fapte concrete prin care încearcă să-și ține echipa în viața.

Ținând cont de situația financiară critică existentă la club, managerul sportiv Cristian Munteanu anunțând la sfârșitul săptămânii trecute că echipa nu are banii necesari pentru a face deplasarea la meciul de sâmbătă, cu Rapid CFR Suceava, suporterii adevărați ai Oțelului au reacționat prompt, imediat după verdictul instanței de judecată, de miercuri.

Astfel, sub deviza „Acum, Oțelul suntem noi!”, suporterii gălățeni au început să facă scut în jurul echipei lor de sufltet și au pornit o acțiune de strângere de fonduri pentru deplasarea echipei la Suceava. Pe site-ul suporterilor, dunareabatrana.ro, la puține minute după vestea bună venită de la Tribunal, trei fani roș-alb-albaștri anunțau că dau câte 100 de lei.

Apoi, grupul „Peluza Sud”, care editează o revistă-program de meci la fiecare partidă de acasă pentru ca din încasări să cumpere produse necesare echipei, a anunțat că va contribui cu 600 de lei la colecta publică pentru deplasarea la Suceava, sumă strânsă la ultimul meci de acasă, cel câștigat cu Bucovina Pojorâta, scor 2-1.

Acțiunea începe să capete amploare, „oțelarii” de toată isprava organizând și o întâlnire unde se vor putea face donații directe. Aceasta se va desfășura astăzi (joi, 24 septembrie) de la ora 18,00, în același loc unde au protestat public ultima dată, la sfârșitul lunii iulie, față de situația în care le-a fost adusă echipa: la Casa de Cultură a Sindicatelor. La locul de întâlnire al fanilor va fi prezent și Cristian Munteanu, managerul sportiv al clubului, care va asista la strângerea de fonduri. Acesta a spus că este nevoie de minimum 6.000 de lei pentru ca echipa să poată ajunge în condiții normale la Suceava. „Orice leu e binevenit, câte 5 lei, 10 lei de fiecare tot e bine, îi așteptăm pe gălățenii care au ieșit în stradă fericiți în 2011 să-și țină echipa în viață, acum, la greu”, au precizat și cei de la dunareabatrana.ro.

Cei care nu pot veni la întâlnirea de joi, pot face donații prin intermediul Ligii Suporterilor Gălățeni, în contul RO19CECEGL0730RON0973645 (CEC Bank Galați).

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă