Suporterii echipei UTA nu mai cred în promisiunile autorităților locale. „Nu avem niciun argument pentru a avea încredere în noile demersuri anunțate de primărie”

Marius ANGHEL 20 Jan. 2017, 08:38 Liga 2
Suporterii echipei UTA nu mai cred în promisiunile autorităților locale.**

După ce, miercuri, viceprimarul Aradului, Călin Bibarț, și Alexandru Meszar, părintele proiectului UTA, au făcut o serie de promisiuni pentru transformarea arenelor „Gloria” și „Motorul”, în așa fel încât să fie omologate pentru Liga a 2-a, respectiv Liga 1, Suporter Club UTA a emis, joi, un comunicat în care anunță că își manifestă rezerva după declarațiile oficialilor primăriei Arad. Suporterii s-au mai întâlnit cu astfel de promisiuni neîndeplinite și spun că s-au săturat de minciunile autorităților locale.

Iată comunicatul suporterilor UTA-ei:

„Suporter Club UTA își manifestă rezerva față de ultimele declarații ale oficialilor primăriei Arad în ceea ce privește viitorul apropiat al echipei noastre din punct de vedere al infrastructurii sportive. Constatăm că pe ce trece timpul, cu cât condițiile în care UTA își desfășoară activitatea sunt din ce în ce mai precare, cu atât planurile administrației locale sunt mai extravagante. Ni se promite gazon ca pe Old Trafford, dar realitatea este că suntem în aceeași situație ca acum două luni când viceprimarul Călin Bibarț anunța pentru prima dată mutarea activității clubului UTA pe arena Gloria.

Asociația noastră reamintește faptul că în ultimii doi ani de zile reprezentanții administrației locale au oferit în fiecare pauză competițională aceleași promisiuni în special în privința gazonului de pe arena Motorul, rămase toate, fără excepție neonorate. Din această cauză nu avem niciun argument pentru a avea încredere în noile demersuri anunțate de primărie. Până acum autoritățile locale, în această problemă, nu au reușit să respecte niciun termen iar din această cauză ne exprimăm îngrijorarea că există riscul ca UTA să nu își mai poată disputa în Arad meciurile de pe teren propriu, dacă această manieră pompieristică de a trata problemele de infrastructură sportivă se va manifesta în continuare dinspre autoritățile locale. Întărim avertismentul lansat de către domnul Alexandru Mezsar și atragem și noi atenția că programul jocurilor precum și regulamentele forurilor sportive sunt clare și nu subscriem unor încercări de tip balcanic de a ocoli sau dribla aceste regulamente. Clubul UTA și-a dovedit profesionalismul în ultimii ani, a devenit un model de bune practici pentru toate cluburile din România și e timpul ca și primăria municipiului Arad să se alinieze acestui mod profesionist de a trata activitatea sportivă.

Am remarcat de asemenea, cu neplăcută surprindere, faptul că starea gazonului de pe arena Motorul îi oferă viceprimarului Călin Bibarț prilej de glume. Îi reamintim domnului viceprimar că arena Motorul aparține primăriei, că responsabilitatea pentru felul în care întreaga suflare utistă s-a făcut de râs în ultima vreme din cauza nămolului de pe arena Motorul îi revine în exclusivitate instituției pe care o reprezintă. Iar responsabilitatea nu se manifestă în niciun caz prin umor de prost gust. Glumele le-am încasat înghițind în sec, rușinați, de la alți iubitori ai fotbalului din țară, oripilați de ceea ce au văzut la meciurile cu FC Voluntari sau Poli Timișoara însă nu le putem tolera tocmai din partea celor care se fac vinovați de rușinea trăită. Ținând cont de acest lucru, ne exprimăm speranța, poate utopică, de a vedea într-un viitor apropiat, nu neapărat un gazon „cum nu s-a mai văzut”, dar măcar o atitudine decentă și responsabilă a oficialilor primăriei arădene față de tot ceea ce înseamnă UTA.

Însă poate cel mai important aspect pentru noi în acest moment este situația stadionului Francisc Neuman. O repetăm și o vom repeta până ce oficialii primăriei o vor înțelege: este rușinos un termen de finalizare de 4 ani pentru stadion de 12.000 de locuri într-un oraș civilizat din Europa anului 2017. Constatăm cu stupoare însă că este foarte posibil ca nici acest termen să nu fie respectat. Ne șochează faptul că municipalitatea complică desfășurarea lucrărilor prin cooptarea în acest demers a Companiei Naționale de Investiții, lucru despre care nu s-a făcut vorbire la începutul proiectului. Știm cu toții ce înseamnă asta: birocrație, pasarea răspunderii între autoritățile locale și cele centrale, dispute politice între primărie și guvern. Am văzut cu toții acest „meci” în cazul pasajelor de pe centura Aradului. Avertizăm de pe acum că nu vom accepta nicio justificare de acest gen pentru întârzierea lucrărilor. Primăria Arad și-a asumat răspunderea pentru ridicarea acestui stadion în momentul în care a demolat vechea arenă. Tragem de pe acum un semnal de alarmă: arena Francisc Neuman este punctul 0 al răbdării noastre. În ultimii ani am încercat să avem o poziție cât se poate de diplomatică pentru a nu prinde clubul UTA la mijlocul unui conflict între suporteri și autorități. Însă nu vom tolera indiferent de consecință un afront cum ar fi cel al suspendării sau întârzierii lucrărilor de la stadionul Francisc Neuman. Suporter Club UTA a dovedit de-a lungul timpului faptul că are capacitatea de a mobiliza opinia publică arădeană pentru a apăra acest simbol al orașului care este UTA. Ar fi de dorit ca cei care conduc în acest moment destinele primăriei Arad să nu ne aducă în situația de a reaprinde energii pe care le-am dori canalizate către obiective mai frumoase.

În final dorim să reamintim reprezentanților primăriei Arad că sprijinul financiar acordat clubului UTA nu este o favoare, ci o datorie care revine autorităților ca urmare a inestimabilului tezaur de imagine adus de-a lungul deceniilor de către clubul UTA, Aradului. O repetăm, deocamdată Aradul îi este dator UTA-ei și nu invers. De asemenea această contribuție financiară a primăriei Arad vine și ca o respectare a sistemului de valori al comunității arădene, UTA fiind un nume iubit și respectat de către toți arădenii. Nu în ultimul rând, acest sprijin vine după ani de zile în care UTA a fost ignorată și uneori chiar sabotată de către conducătorii orașului. Extrapolând, putem aminti și de faptul că acest sprijin financiar vine după un deceniu în care tradiția sportivă a Aradului a suferit un adevărat martiriu, stadioane și cluburi dispărând rând pe rând de pe harta sportivă a orașului. Ținând cont de aceste aspecte, concluzionăm afirmând că primăria Arad este deocamdată cu mult datoare UTA-ei și sportului arădean și așteptăm ca atitudinea și acțiunile reprezentanților administrației să fie în concordanță cu această realitate.

Pentru noi doar UTA contează!”

Marius ANGHEL 20 Jan. 2017, 08:38 Liga 2
Pe aceeași temă