Suporterii constănțeni caută soluții pentru salvarea FC Farul. „Implicați-vă! Putem salva Farul cel adevărat! Nu vrem clone!”

Marius ANGHEL 27 Jul. 2016, 14:11 Liga 2
Suporterii constănțeni caută soluții pentru salvarea FC Farul.**

Perspectiva desființării FC Farul și a nașterii unei noi echipe (în urma colaborării cu ACS Berceni), ACS Farul 1920 Constanța, care să joace la Constanța, în Liga a 2-a, nu i-a făcut pe suporterii FC Farul să depună armele și să se resemneze.

Ei încă trag semnale de alarmă și caută soluții pentru menținerea în viață a istoricei formații constănțene, în acest sens, Sorin Mihăilescu, cel mai cunoscut fan al FC Farul, a postat pe Facebook următorul mesaj: „Consiliul Județean Constanța are 51% din FC Farul. De ce Consiliul nu intră la Farul? Constantin Frățilă, aveți varianta legală să preluați Farul fără să mai fie nevoie de acordul lui Giani!”. „Implicați-vă! Putem salva Farul cel adevărat! Nu vrem clone! Trezim orașul și salvăm Farul!”, este un alt îndemn al lui Sorin Mihăilescu, adresat celor care au puterea să mențină clubul în viață.

Amical special cu Sparta Techirghiol 

În această perioadă tulbure în ce privește viitorul FC Farul, antrenorul Ion Barbu continuă la club antrenamentele cu lotul pe care-l are la dispoziție, unul format în majoritate din tineri. Ieri, jucătorii au lucrat în sala de forță și pe plajă, iar astăzi programul prevede un antrenament la ora 9.30, iar de la ora 18.30 un meci amical, pe stadionul „Farul”, cu formația Sparta Techirghiol, care a încheiat pe locul 15 ediția 2015/2016 a Ligii a IV-a. „Suporterii Farului îi invită pe toți cei care mai simt ceva pentru echipă să vină mâine (n.r. astăzi) la amicalul cu Techirghiol, să facem atmosferă și să vedem ce soluții mai găsim să mergem în continuare”, a spus un alt fan al FC Farul.

Meciul Giani Nedelcu – Constantin Frățilă continuă

Fostul arbitru Constantin Frățilă a declarat, pe parcursul sezonului trecut, că mai mulți afaceriști constănțeni au intenția să preia clubul. Până în prezent însă, lucrurile au rămas la stadiu declarativ, nematerializându-se. Ieri, Constantin Frățilă a făcut o referire la FC Farul în „Gazeta Sporturilor”. Frățilă spune că a strâns în jurul său un grup de oameni de afaceri, dispus să investească imediat la Farul: „Vrem să fie o societate pe acțiuni, în care nimeni să nu dețină un procent mai mare de 5%. Putem asigura un buget de două milioane de euro. Planul e de a reconstrui clubul pe baze sănătoase, cu Academie de juniori, buget la lumină, transparent. Din păcate, Giani Nedelcu nici nu dorește să-și facă exitul, a mai ieșit și cu măscări în presă la adresa mea, iar echipa e în pragul falimentului. Bate câmpii că jucătorii sunt dezamăgiți. Păi, cum să fie dezamăgiți dacă vine cineva cu bani, cu gânduri de performanță?! Constanța își poate permite o formație în prima jumătate din Liga 1, fiindcă e un oraș viu, în care business-urile merg. Exemplul lui Hagi, la Ovidiu, demonstrează că se poate construi ceva dacă o faci profesionist”, se arată în sursa citată.

Giani Nedelcu a spus însă de mai multe ori că nu a existat comunicare (din partea celorlalți) pentru a fi purtate negocieri pe tema preluării – predării clubului, deși s-a zvonit că i s-au oferit 300.000 de euro pentru a lăsa FC Farul, știre infirmată de Nedelcu.

Întâlnirea de la Eforie. Pe fir a mai intrat cineva?

Pe de altă parte, membri ai peluzei fariste spun că, ieri, s-au întâlnit la Eforie cu un om de afaceri, care ar fi tentat să preia FC Farul. „E vorba de un important om de afaceri român, fost investitor în sport, care este dispus să-i facă o ofertă actualului patron în vederea preluării clubului. Lucrurile sunt foarte serioase. Omul are puterea financiară să ducă echipa la un alt nivel. Astăzi (n.r. ieri), s-au purtat niște discuții, dar, până nu reușim să ne întâlnim cu Giani și să-i punem față în față, nu putem zice mai mult. Zilele următoare, se va face o conferință de presă”, a declarat un membru al peluzei.

Text și foto: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 27 Jul. 2016, 14:11 Liga 2
Pe aceeași temă