Șumudică: „Nu trebuie să facem un capăt de țară din înfrângerea cu Lituania”

08 Sep. 2008, 15:00 Liga 2
Șumudică:

După succesul de duminică seara, 1-0 cu Cetatea Suceava, tehnicianul Progresului, Marius Șumudică a acordat un interviu site-ului oficial al clubului bucureștean.

Care a fost cel mai dificil meci de pina acum ?
Cel mai greu a fost cel de aseara, cu Suceava. Am jucat in zece si am intilnit o echipa foarte buna, care ne-a pus probleme. Mai multe chiar decit Ceahlaul.

Cum explici infringerea cu Ceahlaul ?

Am avut trei decizii eronate ale brigazii de arbitri. La 0-0, hent clar in careu, penalti eronat acordat la Oprsal si eliminare gratuita a lui Frangu. Le-a dat in compensatie, dupa ce gazdele jucau si ele in zece oameni. In ciuda deciziilor eronate am jucat bine, am dominat si am avut o sumedenie de ocazii, dar pe care din pacate nu le-am concretizat. Ca joc a fost o reusita, insa experienta ne lipseste deocamdata.

Cum ti se pare echipa si unde crezi ca ar trebui aduse imbunatatiri ?

In momentul de fata numeric stam destul de prost. Foarte multi accidentati. Aseara l-am pierdut si pe Somcherechi, care are dubla fractura la brat. La fiecare meci avem cite un jucator eliminat…. Accidentati multi… Vine si meciul de cupa de miercuri, de la Buftea. In atac ne-ar mai trebui ceva. Doi dintre atacanti, Ciochina si Gomez au ruptura la ligamente, iar acum am ramas numai in Ene.

Care sunt jucatorii care au confirmat asteptarile tale ?
In general sunt multumit de toti. Si cu Cetatea Suceava au dovedit ca in zece nu ne-am retras, ci am pus in continuare probleme. Sunt multumit de grup. Incerc sa aduc si jucatori de la echipa a doua, pentru ca Progresul are resurse.

Care dintre adversarele la promovare ti se pare ca este cea mai puternica ?
Cred ca e o serie echilibrata. Ceahlaul are o forta deosebita mai ales pe teren propriu, CSM Ploiesti – o echipa cu jucatori cu experienta, la Sportul sunt fotbalisti care joaca de mult timp impreuna, la Buftea sunt multi jucatori buni de la Timisoara… Cam astea cred ca sunt echipele care se vor bate la promovare impreuna cu noi.

Ce stii despre Tulcea, adversara din etapa viitoare ?

Mai nimic. Am vazut meciul lor cu Ceahlaul si cu Dinamo. Au pierdut si ei vreo 4 jucatori in vara. O echipa de provincie cu un nucleu de fotbalisti care joaca de mult impreuna. Sper sa ma intorc cu un rezultat pozitiv de pe malul Dunarii.

Tot mai multa lume spune ca ar trebui sa evoluati in zece…. Ce parere ai ?
Da, e adevarat. Dupa rezultatele pe care le-am obtinut in zece, da!, asa ar trebui sa facem. Numai cu Snagov am jucat in unsprezece si am inregistrat un semiesec in Cotroceni. Atunci cind sunt in inferioritate jucatorii nostrii se concentreaza mai bine. Serios vorbind, mi-as dori sa jucam in unsprezece si ca fiecare dintre jucatori sa-si dea seama ca asa este mult mai usor.

Ce parere ai despre infringerea cu Lituania ?
Este o infringere care se poate intimpla la orice nivel. Lituanienii ne-au prins deconcentrati la primul gol, dupa care am intrat in vrie. Nu trebuie sa facem un capat de tara. Este primul meci din preliminarii si nu trebuie sa cautam deja tapi ispasitori.
 

08 Sep. 2008, 15:00 Liga 2
Pe aceeași temă