Sucevenii vor juca sâmbătă pentru Semeghin: „Este un erou”

Marius ANGHEL 13 Mar. 2015, 14:48 Liga 2
Sucevenii vor juca sâmbătă pentru Semeghin:**

Chiar dacă atmosfera din sânul lotului a fost grav afectată de acuzele apărute după meciul cu ACS Berceni, precum și de vestea accidentării grave a lui Dorin Semeghin, rapidiștii speră să se poată remonta în timp util, cu atât mai mult cu cât îi așteaptă o săptămână foarte dificilă.

Astfel, „alb-vișiniii” se vor confrunta sâmbătă cu SC Bacău, pe Areni, miercuri vor evolua pe terenul celei de-a doua clasate, Academica Pitești, iar peste alte trei zile, vor primi vizita liderului autoritar al clasamentului, FC Voluntari.

„Ne așteaptă trei meciuri grele și sper ca băieții să aibă puterea să-și găsească din nou concentrarea, pentru că sunt cu moralul la pământ. Este foarte important să câștigăm meciul de sâmbătă cu Bacăul, în perspectiva următoarelor confruntări cu Academica Pitești și FC Voluntari. Chiar dacă traversează unele probleme de ordin financiar, băcăuanii rămân una dintre echipele solide din Seria I. Avem ceva probleme de lot, însă sper ca publicul să fie în continuare alături de noi. O să ne lipsească mult Semeghin, care a suferit zilele acestea o operație foarte complicată, însă sunt sigur că băieții o să joace și cu gândul la el”, a declarat antrenorul Bogdan Tudoreanu.

Rohețki: „Pentru mine Seme e un erou”

Andrei Rohețki a ținut și el să-i ureze multă sănătate lui Dorin Semeghin, un jucător pe care gruparea suceveană se baza foarte mult. „Pentru mine Seme este un erou, a rămas 70 de minute pe teren fiind grav accidentat. Și-a riscat practic viața pentru această echipă și e bine că nu s-a întâmplat o tragedie. Suntem cu toții alături de el și sperăm să se recupereze cât mai repede. Chiar și fără căpitanul nostru sper să câștigăm meciul cu SC Bacău pentru a ne menține în plutonul fruntaș și pentru a pune în continuare presiune pe echipa de pe locul întâi”, a precizat Andrei Rohețki.

La rândul său, Florin Plecanciuc știe că băcăuanii vor veni pe Areni ca să-și joace șansa și speră ca sarcina Rapidului să nu fie îngreunată de vremea potrivnică și de terenul greu.

Rapidiștii vor să-și apere onoarea cu ajutorul Poliției

Victoria Rapidului în dauna grupării ACS Berceni în etapa a XVIII-a a Ligii secunde, după o revenire spectaculoasă de la 0-2 la 3-2, a fost oglindită în mod diferit în mass-media, o parte a publicațiilor locale și naționale insinuând că la mijloc ar fi fost vorba de un blat pus la cale de cele două formații cu scopul de a obține avantaje materiale cu ajutorul pariurilor sportive. Pentru a pune capăt tuturor speculațiilor, conducerea grupării Rapid Suceava a depus în ziua de 11 martie o sesizare la Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava, prin care cere să se facă cercetări cu privire la acuzațiile care au fost lansate în diferite publicații și care aduc atingere imaginii și reputației clubului.

VEZI un material VIDEO de la conferința de presă

„Chiar dacă nu ne simțim vinovați cu nimic, am cerut să se facă această anchetă pentru a îndepărta definitiv orice urmă de suspiciune pe care unii o aruncă asupra noastră. Speculațiile au pornit ca urmare a faptului că partida de pe Areni a avut aceeași desfășurare ca meciul din tur. Dar ce putem noi să facem, ăsta este fotbalul. Am crezut în șansa noastră și am luptat până la capăt, chiar cu prețul accidentării grave a lui Semeghin. Nu pot să-mi dau seama care este rostul acestor acuzații, mai ales că echipa traversează un moment foarte bun, iar tot mai mulți dintre suporterii noștri începuseră să spere la promovare. Îmi pare rău că o victorie atât de greu obținută este pătată de fel de fel scenarii. În loc să se bucure, băieții stau cu capetele plecate în vestiar, pentru că nici nu știu ce să mai creadă. E o tristețe totală, parcă nu-ți mai vine să te apuci de ceva”, a declarat antrenorul Bogdan Tudoreanu.

Rohețki: „Cred că lumea a luat-o un pic razna”

Unul dintre cei mai buni fotbaliști ai grupării sucevene, portarul Andrei Rohețki, se declară și el foarte afectat de turnura pe care au luat-o evenimentele. „Cred că lumea a luat-o un pic razna cu aceste acuze. Am și eu o familie, am un grup de copii pe care-i antrenez și dau aproape zilnic ochii cu ei, vă dați seama că sunt afectat de ceea ce se scrie despre noi. S-a ajuns ca tot timpul să fim acuzați, indiferent de ceea ce facem pe teren. Am reușit să întoarcem rezultatele partidelor cu Brăila, Balotești și Berceni, dar văd că prea puțin contează că am câștigat și am adus echipa pe un loc fruntaș. Mă bucur că meciul a fost filmat, iar din desfășurarea evenimentelor oamenii de bună credință își pot da seama că nu a fost nimic necurat pe teren. Lumea care mă cunoaște știe că nu aș fi niciodată de acord cu așa ceva”, a precizat Andrei Rohețki.

Plecanciuc se gândește să plece

După toate aceste acuze interminabile, fundașul central Florin Plecanciuc a anunțat că se mai gândește dacă va mai continua și din vară pe Areni. „Mi-ar fi plăcut ca după un asemenea meci să fim felicitați că am câștigat, să se discute că suntem un grup unit și bine pregătit sau să vorbim despre Dorin Semeghin și despre momentele grele prin care trece el. Nu neg că am jucat mai slab în prima repriză, dar să nu uităm că sâmbătă am intrat prima dată pe Areni după o pauză de trei luni, interval de timp în care ne-am antrenat doar prin mocirlă. Însă și celelalte echipe fruntașe au avut probleme similare la primul meci oficial din 2015. La început am venit cu inima deschisă la Suceava, însă acum nu mai sunt atât de sigur că vreau să rămân aici. Suntem revelația campionatului, iar în presă apar doar invenții și răutăți. Păcat!”, a mărturisit Florin Plecanciuc.

Astăzi, oficialii grupării sucevene intenționează să depună o sesizare și către Departamentul de Integritate al Federației Române de Fotbal, mecanism care supervizează corectitudinea meciurilor din campionatul intern.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 13 Mar. 2015, 14:48 Liga 2
Pe aceeași temă