Sucevenii sunt pregătiți pentru vizita liderului: „Ar fi prea mult să beneficieze din nou de susținerea arbitrilor”

Marius ANGHEL 17 Oct. 2014, 16:12 Liga 2
Sucevenii sunt pregătiți pentru vizita liderului:**

Gruparea suceveană traversează în aceste zile o perioadă infernală, cu meciuri foarte dificile. Astfel, partida de mâine, de pe Areni, împotriva liderului Seriei I, Academica Argeș Pitești este a treia pentru rapidiști în decurs de doar șapte zile. Apoi, în intervalul 25 octombrie – 2 noiembrie, sucevenii au de disputat alte trei partide, pe terenul celei de a doua clasate, FC Voluntari, în Cupa României, cu Petrolul și apoi pe Areni, cu Gloria Buzău.

Acum însă, toate gândurile „alb-vișiniilor” se îndreaptă către dificilul examen cu Academica Pitești. „Nu am apucat să-i urmărim pe viu pe argeșeni, dar am cules ceva informații despre ei. Academica este o echipă bună, care și-a propus promovarea în Liga I la finele acestui sezon, însă și noi putem spune că suntem în grafic în ceea ce privește obiectivul trasat de conducerea clubului și anume calificarea în play-off. O victorie în această partidă ne-ar permite să ne menținem în partea superioară a clasamentului. Ne-am propus să rămânem acolo sus și cine știe, la final, dacă se va ivi șansa promovării, nu ne vom da la o parte”, a declarat antrenorul Bogdan Tudoreanu.

VEZI AICI materialul VIDEO de la conferința de presă

După ce Academica Pitești a beneficiat de trei lovituri de pedeapsă în urmă cu două etape, în victoria cu 3-2 pe terenul formației CS Balotești, tehnicianul sucevean nu crede că se poate repeta acest scenariu și în confruntarea de pe Areni. „Am înțeles că argeșenii au beneficiat meci de meci de susținerea arbitrilor, dar ar fi prea mult ca acest lucru să se întâmple din nou. Am încredere mare în băieți și sper s-o scoatem cu bine la capăt, având în spate și suportul publicului”, a precizat Tudoreanu.

La rândul său, Claudiu Velescu spune că el și colegii săi sunt hotărâți să facă un meci mare. „O victorie ar fi ceva extraordinar pentru noi. Ne-ar ajuta să rămânem în plutonul fruntaș și am stopa și evadarea celor din Pitești. Sper ca lumea să vină din nou în număr mare la stadion ca să ne susțină, iar la final să ne bucurăm împreună de un rezultat pe măsură. Vă garantez că, noi fiind o echipă muncitorească, o să-i așteptăm pe argeșeni așa cum se cuvine. O să ne punem salopetele și o să dăm drumul la treabă din primul minut”, a conchis Velescu.

Mulțumiți cu egalul de la Bacău

Rapid s-a confruntat cu mari probleme de lot înaintea partidei de miercuri, cu ASC Bacău, contând pentru etapa a VII-a a Ligii secunde, dar chiar și așa, sucevenii au reușit să cucerească un punct. Astfel, Sumanariu și Tiron n-au putut fi utilizați niciun minut, în vreme ce Plecanciuc și Bălan, incomplet restabiliți, au fost aruncați în luptă către finalul întâlnirii. Mai mult, tânărul Răzvan Bâgu s-a accidentat destul de grav la genunchi chiar în startul partidei, urmând să devină indisponibil pentru perioada următoare.

„Cred că a fost un rezultat echitabil, în condițiile în care gazdele au dominat prima repriză, iar noi am condus ostilitățile în partea secundă. N-a fost însă un joc strălucit, starea proastă a gazonului de pe stadionul Letea creându-le mari probleme jucătorilor celor două echipe”, a declarat antrenorul Bogdan Tudoreanu.

Fundașul Claudiu Velescu este mulțumit de acest rezultat, mai ales că moralul jucătorilor fusese zdruncinat serios după înfrângerea dureroasă de la Berceni, din runda precedentă. „Bacăul este o echipă masivă, alcătuită din fotbaliști care joacă de mult timp împreună și care ne-au creat mari probleme în prima parte a meciului. Noi însă am echilibrat jocul treptat, iar pe final puteam chiar să dăm lovitura, la ocaziile lui Negru și  Matei. După eșecul de la Berceni, am dorit foarte mult să obținem un rezultat pozitiv la Bacău, așa că ne-am mobilizat exemplar”, a precizat apărătorul sucevean.

Mijlocașul Dragoș Sfrijan, unul din cei mai buni fotbaliști ai Rapidului în partida cu ASC Bacău, este de părere că se putea obține mai mult din această întâlnire. „Un adversar în plus a fost gazonul, unul execrabil, de nivelul Ligii a IV-a. Adversarii noștri au picat fizic în ultima jumătate de oră, așa că ar fost extraordinar să fructificăm oportunitățile de a înscrie pe care le-am avut pe final”, a mărturisit Sfrijan.

În urma remizei de la Bacău, Rapid se menține pe locul al patrulea în ierarhia Seriei I.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: rapidsuceava.ro

Marius ANGHEL 17 Oct. 2014, 16:12 Liga 2
Pe aceeași temă