VIDEO | Foresta a ratat în prelungiri victoria în fața Brașovului. Sucevenii nu știu ce se va întâmpla cu echipa: „Sper că acesta să nu fie ultimul nostru meci”

Marius ANGHEL 27 Apr. 2017, 13:43 Campionat

Marți după-amiază, în intermediara Ligii 2, s-au aflat față-n față, pe Areni, Foresta și FC Brașov, două formații cu mari probleme financiare, care-și duc zilele de astăzi pe mâine. Fotbaliștii care au intrat pe teren, neplătiți cu lunile, au încercat să uite pentru 90 de minute de situația grea în care se află și au făcut tot posibilul pentru a oferi un spectacol agreabil celor aproximativ 1.500 de spectatori prezenți pe stadion. Și în multe momente ale jocului au reușit ce și-au propus, chiar dacă întâlnirea s-a încheiat fără goluri, cu scorul de 0-0.

Pe fondul unui meci echilibrat, disputat în condițiile unui vânt puternic, sucevenii au avut prima ocazie de gol în minutul 15, prin Alin Mutu, care a reluat cu capul, destul de periculos, mingea trimisă de Drugă, din corner. Oaspeții au ripostat după o jumătate de oră de joc după ce Enceanu l-a găsit bine în careul Forestei pe Goge, însă mijlocașul de bandă brașovean a preluat larg, permițându-i lui Mutu să respingă în corner. Finalul primei reprize a aparținut gazdelor, care au creat pericol la poarta adversă prin Vraciu, reluare slabă, cu capul, din poziție excelentă, și Rusu, care a încercat fără succes să-l învingă pe Iacob cu un șut plasat din 6 metri.

Nemulțumit de aportul ofensiv al echipei sale, antrenorul celor de la FC Brașov, Cornel Țălnar, a efectuat două schimbări la pauză, însă linia de cinci apărători a Forestei a continuat să evolueze fără greșeală. În contextul unui joc de luptă, destul de fragmentat, sucevenii au trecut pe lângă deschiderea scorului în minutul 70, atunci când Rusu, scăpat pe contraatac, a greșit de puțin ținta. Oaspeții au avut și ei șansa lor de a înscrie, în urma unei faze consumate câteva zeci de secunde mai târziu: Sburlea a centrat de parte stângă, Istrati a avut o tentativă nereușită de foarfecă, însă balonul a ricoșat la Goge, care a șutat moale, din 10 metri, permițându-i lui Niga să intervină.

Ultima și cea mai mare ocazie de gol a partidei a avut loc în secvențele de prelungiri, când Lung, fundașul central al Forestei, a șutat violent sub transversală, din cădere, prilejuindu-i lui Iacob o intervenție de zile mari.

Tudoreanu: „Nu am nicio veste din partea conducerii”

La conferința de presă de după meci, antrenorul secund al Forestei, Bogdan Tudoreanu, și-a felicitat jucătorii pentru atitudine, după care discuția s-a axat pe problemele grave de la club. „Sper că acesta să nu fie ultimul nostru meci. Nu am nicio veste din partea conducerii referitor la stingerea litigiului cu cei de la Finanțe. Sper să putem achita acea datorie de 300.000 de lei pe ultima sută de metri, astfel încât să putem obține finanțare de la Consiliul Local în cadrul ședinței de joi”, a declarat Tudoreanu.

Secundul Brașovului, Florentin Petre, a avut cuvinte de laudă pentru Foresta. „Cred că am abordat jocul bine, chiar dacă la noi e o perioadă de mari frământări. Am întâlnit însă un adversar bun, arțăgos, și din acest motiv nu am putut să plecăm acasă cu toate cele trei puncte, care ne trebuiau atât de tare. Sucevenii au demonstrat calitate și cred că merită mai mult decât au parte acum”, a precizat fostul mijlocaș dinamovist.

FORESTA SUCEAVA – FC BRAȘOV   0-0

Niga – Mihălăchioaie, A. Mutu, D. Lung, Masella, Semeghin – Vraciu (Cerlincă 55), Vl. Stănescu (Grumezescu 69), Dumitriu, Drugă (Căinari 61) – Bg. Rusu (cpt.)
Rezerve neutilizate: Hânțăscu – Dănilă, Aeroaiei, Alin Florescu
Antrenor: Marius Lup

Fl. Iacob (cpt.) – Băjan, I. Șerban, Ichim (Istrati 72), Ct. Stan – Enceanu (Răchișan 46), P. Iacob, Vl. Munteanu, Goge – Grigorie, R. Moldoveanu (Sburlea 46)
Rezerve neutilizate: Căucă – Angelescu, D. Ciobanu, Cristil
Antrenor: Cornel Țălnar

Stadion: Areni (Suceava); Spectatori: 1.500; Arbitru: Paul Unimatan (Zalău); Asistenți: Adrian Mărginean (Aiud) și Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca).

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto și video: Gazeta SV

Marius ANGHEL 27 Apr. 2017, 13:43 Campionat
Pe aceeași temă