VIDEO | Foresta continuă seria bună de rezultate, în ciuda situație dramatice din punct de vedere financiar. „Greutățile prin care trecem ne-au făcut să fim mai uniți”

Marius ANGHEL 08 May. 2017, 15:09 Campionat

În ciuda instabilității financiare și a continuării activității, Foresta Suceava continuă să aibă un parcurs bun în campionat. De patru etape e invincibilă, are două victorii și două remize, în ultimul joc reușind să treacă de Luceafărul Oradea, cu 2-0, cu câte un gol în fiecare start de repriză.

După doar șase minute ale jocului din etapa a 33-a de pe stadionul Areni, Foresta a reușit să deschisă scorul. Dumitriu a centrat în careu de pe stânga, iar Daniel Lung s-a înălțat și a trimis balonul cu capul în plasa porții lui Began. După pauză, la doar patru minute distanță, sucevenii și-au mărit avantajul în urma unui contraatac. Drugă a recuperat la mijlocul terenului, i-a pasat scurt lui Bogdan Rusu, care la rândul său i-a trimis în adâncime o minge lui Cerlincă, acesta din urmă ajungând la limita careului și șutând plasat pe lângă portarul advers.

Tudoreanu: „Ar fi păcat să se desființeze echipa”

La finalul partidei, antrenorul Forestei, Bogdan Tudoreanu, s-a arătat încântat de evoluția jucătorilor săi, în condițiile în care clubul trece prin probleme financiare și salariile nu s-au mai achitat de câteva luni. „După părerea mea, am făcut un joc bun și am reușit să marcăm repede în ambele reprize. Mai apoi am trimis trei fundași centrali și cele mai importante sunt punctele câștigate. Sper să continuăm pe aceeași linie, mai sunt cinci etape și îmi doresc să scoatem cât mai mult de la fiecare meci. Se pare că greutățile prin care trece clubul ne-au mobilizat și ne-au făcut să fim mai uniți. Am tot respectul pentru băieți pentru că și etapele trecute au jucat bine și se pregătesc serios, iar rezultatele nu au încetat să apară. Mulțumim domnului primar că a avut această inițiativă de a colecta bani și sper să trecem cu bine peste aceste probleme, deoarece ar fi păcat să se desființeze echipa”, a spus Tudoreanu, citat de Monitorul de Suceava.

Kiss: „Am avut și noi câteva oportunități, dar se pare că suntem mai domnișori”

De cealaltă parte, antrenorul Luceafărului, Alexandru Kiss, crede că înfrângerea cu Foresta este dură, iar pe jucătorii săi i-a făcut domnișori. „Consider că scorul de 2-0 a fost cam sever, deoarece n-a fost diferență mare între cele două echipe. Îi felicit pe suceveni pentru victorie și cred că au fost mai pragmatici și pe baricade pe tot parcursul meciului, în ciuda problemelor pe care le au la club. Am avut și noi câteva oportunități, dar se pare că suntem mai domnișori. Nu por să spun că n-am dorit și n-am avut atitudine, dar de acolo și până la a realiza anumite lucruri este ca de la cer la pământ. Echipa a greșit în ultimele două meciuri cât în tot campionatul, am pasat prost, am fost indeciși și totdeauna pe locul doi la minge”, a declarat Kiss, citat de aceeași sursă.

În urma acestui rezultat, Foresta a acumulat 41 de puncte și e pe locul 11, la egalitate cu CS Afumați, în timp ce Luceafărul e pe locul 12, cu 37 de puncte. În runda viitoare, Luceafărul joacă în deplasare la Afumați, iar bihorenii acasă cu Brăila.

FORESTA SUCEAVA – LUCEAFĂ‚RUL ORADEA         2-0
Daniel Lung 6′, Andrei Cerlincă 49′

Niga – Mihălăchioae, Alin Mutu, D. Lung (cpt.), Drugă – Vl. Stănescu, Dumitriu – Dănilă (Masella 52′), Cerlincă (Grumezescu 73′), Vraciu – Bg. Rusu (C. Buziuc 85′)
Rezerve neutilizate: Hînțăscu – Aeroaiei, Coroamă, Alin Florescu
Antrenor: Marius Lup

Began – Balea, Bactăr, Hlinca, Ban – Cuc (Codoban 46′), Chiș-Toie (D. Costea 85′), Feher, Bedea (Balla 68′) – Arnăutu, C-tin Roșu (cpt.)
Rezerve neutilizate: Goia – Fl. Drăgan, M. Matei
Antrenor: Alexandru Kiss

Stadion: Areni (Suceava); Arbitru: Vladimir Andrei Nagy (Aiud); Asistenți: Bogdan Ioan Dragoș și Constantin Mihai Cantemir (ambii din Făgăraș).

Foto și video: Gazeta SV

Marius ANGHEL 08 May. 2017, 15:09 Campionat
Pe aceeași temă