Sucevenii s-au înscris în Liga a II-a, dar au probleme cu omologarea stadionului

Marius ANGHEL 17 Jul. 2014, 20:25 Liga 2

Rapid Suceava s-a inscris astazi, in mod oficial, la startul viitorului sezon al Ligii a II-a, echipa moldoveană urmand sa evolueze din toamna sub numele de FCM Suceava. Conform unei decizii a Comitetului Executiv, noul sezon ar trebui sa reuneasca la start 28 de echipe, impartite in doua serii. In realitate insa, editia de campionat 2014/2015 nu are cum sa adune mai mult de 27 de formatii, in conditiile in care fostele prim-divizionare FC Vaslui si Corona Brasov s-au desfiintat, la fel si Craiova lui Mititelu.

„Cred ca vor fi 25-26 de echipe. In urma discutiilor cu colegii mei, daca vom fi in situatia de a fi cate 13 echipe in fiecare serie, sistemul va fi regular. Daca vor fi 25 de echipe va fi o mica problema. Va fi o serie de 12 si una de 13 echipe. Vom stabili sistemul competitional atunci”, a declarat ieri presedintele LPF2, Auras Brasoveanu, la Sport Total FM.

In cel mai plauzibil caz, cel cu 13 formatii in fiecare serie, FCM Suceava va evolua in viitorul sezon alaturi de urmatoarele grupari: Sageata Navodari, Unirea Slobozia, ACS Berceni, SC Bacau, Unirea Tarlungeni, Gloria Buzau, CF Braila, Farul Constanta si FCM Dunarea Galati, plus nou-promovatele FCM Dorohoi, FC Voluntari si CS Balotesti.

Tinand cont de criteriile geografice, Seria a II-a ar urma sa contina formatiile: ACS Poli Timisoara, Academica Pitesti (fosta FC Clinceni), CSM Ramnicu Valcea, Metalul Resita, Gloria Bistrita, FC Olt Slatina, Olimpia Satu Mare, CS Mioveni, FC Bihor Oradea, UTA Arad, FC Caransebes, Soimii Pancota si Fortuna Poiana Campina.

Probleme cu omologarea Areniului

Echipa suceveana s-a inscris in campionat, dar are probleme cu omologarea stadionul Areni. Prezent astazi la Suceava, Sorin Cojocaru, reprezentatul cu omologarea stadioanelor din partea Federatiei Romane de Fotbal, a descoperit mai multe nereguli. Astfel, oficialii suceveni au termen pana pe 25 august sa remedieze urmatoarele probleme pe Areni. Mai intai, trebuie sa renoveze toate tribunele, reprezentatul FRF remarcand ca tencuiala acestora este desprinsa in mai multe locuri si ar putea fi aruncata de spectatori in interiorul suprafetei de joc.

De asemenea, municipalitatea este obligata sa amenajeze un cabinet medical in interiorul stadionului, sa extinda reteaua cu apa potabila pana la nivelul tribunelor si sa vopseasca scarile de acces a spectatorilor intr-o culoare distinctiva. Arena centrala a Sucevei nu sta bine nici la capitolul igiena, Sorin Cojocaru remarcand ca toaletele jucatorilor, arbitrilor, cat si cele pentru spectatorii de pe Areni arata ca niste „bude” din secolul XIX.

Tot astazi, presedintele executiv al clubului Rapid, Dumitru Moldovan, a prezentat aceste probleme directorului Domeniului Public din cadrul Primariei Suceava, Marian Andronache, in speranta ca acestea se vor rezolva pana la termenul limita de 25 august.

„Indeplinirea acestor cerinte ale FRF sunt spre binele nostru ca si club. Ne obliga sa nu mai jucam in niste conditii ce tin de secolul trecut. Ne-am interesat si de conditiile prin care am putea sa redeschidem publicului sucevean tribuna a II-a de pe Areni. Cred ca acolo s-a produs o confuzie cand s-a restrictionat accesul spectatorilor. Probleme de securitate are doar acea mica peluza, putin surpata, din partea dreapta a tribunei a II-a”, a precizat Dumitru Moldovan.

Sursa: Gazeta de Suceava

Marius ANGHEL 17 Jul. 2014, 20:25 Liga 2
Pe aceeași temă