Dinamo, deloc afectată de anunțul lui Negoiță. „Câinii” trec la scor de Foresta Suceava și se califică în sferturile Cupei României

Marius ANGHEL 30 Oct. 2019, 21:59 Stiri

Dinamo. Un club care trece printr-o perioadă excelentă din punct de vedere sportiv, dar care se confruntă cu probleme financiare serioase, a obținut calificarea în sferturile Cupei României, după victoria în fața Forestei Suceava, scor 4-0. Meciul, desfășurat într-o zi de miercuri, pe un stadion, Areni, care a organizat a doua oară un eveniment în nocturnă, a strâns nu mai puțin de 7.000 de moldoveni în tribune.

În timp ce milionarii României își dau coate după anunțul lui Ionuț Negoiță, care cere un leu în schimbul unui club emblemă aflat „pe val” pe plan intern, dar îngropat în datorii, Dan Nistor își mobilizează colegii și spune public că aceștia nu vor fi afectați de situația tensionată de la nivelul conducerii. S-a ținut de cuvânt.

Tot Dinamo a deschis scorul pe Areni, chiar dacă Foresta a început curajos partida. Ricardo Grigore a apărut în primul „11” al lui Dinamo după două luni și a reușit un super-gol în minutul 9. Cu un șut puternic, din prima, tânărul dinamovist a trimis mingea direct în vinclu, lăsându-l fără replică pe Ionuț Ailenei. Grigore nu a mai fost titular de la un meci cu Chindia, de la finalul lunii august. Mai exact, primul meci al „câinilor” cu Dusan Uhrin pe bancă. Fundașul de 20 de ani putea bifa chiar „dubla”, dar Ailenei s-a opus după o reluare cu capul din careu, iar Moldoveanu a trimis imediat în bară, din „foarfecă”.

Piticul Nistor, din nou la înălțime

Căpitanul dinamovist și-a salvat echipa la scorul de 0-0, respingând o minge de pe linia porții lui Straton, iar apoi a ratat două ocazii clare în prima parte a jocului. Mai întâi a trimis un șut din careu, respins de Ailenei, iar după câteva minute a ratat o nouă șansă de a înscrie din poziție ideală.

Dinamo a intrat la cabine cu un avantaj minim, iar în partea a doua Daniel Popa putea duce scorul la 2-0. Brito a trimis în careu către golgheterul „câinilor” din Liga 1, dar mingea a trecut prin fața acestuia, fază care, probabil, l-a enervat pe Dusan Uhrin. Popa a fost schimbat câteva minute mai târziu cu Slavko Perovic, iar atacantul sârb și-a trecut numele pe lista marcatorilor.

Nistor îl vede excelent pe Moldoveanu, care scapă spre poarta adversă și trimite în mijlocul careului. Perovic a trimis cu latul și Dinamo se distanța pe tabelă, nu înainte ca sucevenii să bifeze o ocazie uriașă prin Alex Marin, care a șutat slab din fața lui Straton. Același Moldoveanu și-a trecut numele pe lista marcatorilor în minutul 70, din centrarea lui Brio.

Perovic a securizat o victorie clară a „câinilor”, 4-0, din pasa excelentă a lui Ricardo Grigore, iar echipa reinventată de Dusan Uhrin își continuă seria de invincibilitate și în Cupa României, acolo unde obține calificarea în sferturi, alături de Hermannstadt, FCSB, Clinceni și Petrolul. Foresta rămâne cu istoria unui noi meci mari disputat la Suceava, în nocturnă, un meci cu 7.000 de spectatori în tribune și cu o replică tăioasă dacă lui Dinamo timp de o oră.

FORESTA SUCEAVA – DINAMO  0-4
Ricardo Grigore 9′, Slavko Perovic 62′, 87′, Robert Moldoveanu 70′

Ailenei – Sumanariu, Celeadnic, Mateciuc, D. Drugă (cpt.) – Rigoni, Vl. Stănescu – Cerlincă, Căinari (June 75′), Rob. Martin (Hagiu 66′) – Al. Marin (Grumezescu 78′)
Rezerve neutilizate: Cărbune – O. Onofraș, Avrămia, Pipoș
Antrenor: Petre Grigoraș

Straton – Gabriel Moura, Puljic, Klimavicius, Laur. Corbu – Ric. Grigore, I. Filip – Rob. Moldoveanu (Sorescu 79′), D. Nistor (cpt.), Brito (D. Ciobotariu 83′) – D. Popa (Perovic 59′)
Rezerve neutilizate: Piscitelli – Mih. Popescu, Al. Răuță, Mrzljak
Antrenor: Dusan Uhrin

Stadion: Areni (Suceava – Suceava); Arbitru: Adrian Viorel Cojocaru (Galați); Asistenți: Florian Alexandru Vișan (Galați) și Adrian Vornicu (Iași); Rezervă: Andrei Baciu (Botoșani); Observatori: Costin Ioan Toma (Piatra Neamț) și Vasile Vamanu (Bacău).

Articol scris de Daniel ANGHEL
Foto: Codrin ANTON

Marius ANGHEL 30 Oct. 2019, 21:59 Stiri
Pe aceeași temă