ASU Poli a plecat cu un punct de la Suceava după ce a condus de două ori în fața ultimei clasate. Ignea a fost în zi de grație, cu gol și pasă de gol

Marius ANGHEL 08 Nov. 2017, 17:04 Campionat

Foresta Suceava și ASU Politehnica Timișoara au încheiat la egalitate, scor 2-2, meciul de astăzi din runda intermediară a Ligii 2, etapa 16. Bănățenii l-au avut pe Alin Ignea în mare formă, cu un assist la Ghinescu, la primul gol al jocului desfășurat la Suceava, și cu o reușită în poarta lui Began. Nu a fost însă suficient, deoarece formația antrenată de Florentin Petre a egalat mai întâi în urma unui penalty, prin Marius Matei, iar apoi printr-un șut de la distanță a lui Andrei Cerlincă. Pe Areni, poliștii au avut parte de o galerie din 30 de suporteri, care au făcut deplasarea cu trenul.

După prestațiile slabe ale lui Bădăuță și Staicu, Bogdan Andone a început meciul fără vârf clasic, cu Plămadă în centrul liniei ofensivei. Foresta a avut primele ocazii ale jocului. În minutul 2, Matei a trimis un șut-centrare în bara laterală, iar portarul Dur-Bozoancă a reținut un șut de la distanță al lui Renquin. Ulterior, timișorenii au cam preluat ostilitățile jocului. În minutul 7, Ignea a trimis cu capul pe lângă poartă o centrare a lui Taub, iar, peste două minute, Țugui a luat o acțiune pe cont propriu și a trimis puțin pe lângă buturile apărate de Began.

Foresta a cerut penalty, timișorenii au marcat

Un moment important al jocului s-a petrecut în minutul 29, când Suceava a cerut penalty după ce Ioan Mera a fost atins în mână de minge. Golul a fost marcat însă de alb-violeți, după ce Ignea a lobat în careu, peste portarul Began, iar Răzvan Ghinescu a îndeplinit formalitatea să trimisă mingea în poartă. Până la pauză, timișorenii au avut o lovitură liberă trimisă pe lângă poartă de Deian Sorescu, iar, astfel, au intrat la pauză cu avantaj.

Două goluri în trei minute în startul reprizei a doua

Foresta a reușit să egaleze în minutul 47, după ce Masella a fost faultat de Mera în careu. Marius Matei a transformat lovitura de pedeapsă acordată de arbitru. Trei minute a ținut bucuria moldovenilor, deoarece, în minutul 50, Ignea l-a deposedat pe Stănescu și a înscris cu latul golul de 1-2. A venit apoi rândul bănățenilor să aibă emoții, deoarece Dur-Bozoancă a avut o ieșire hazardată, însă Requin a tras din 20 de metri peste. 

Meciul s-a mai stins o perioadă, doar cu baloane trimise pe lângă poartă de Bădăuță pentru oaspeți și Onofraș, pentru gazde.

Suceava a egalat și a avut mari șanse pe final

În minutul 74, deși lucrurile nu păreau să indice asta, Marius Matei a executat rapid o lovitură liberă, pentru Cerlincă, iar acesta a șutat puternic de la 25 de metri, pentru 2-2. Apoi fiecare formație a avut un șut peste poartă, oaspeții, prin Bădăuță, iar gazdele, prin Boumina. În minutul 88, Suceava a avut o mare șansă de a lua toate punctele, dar Dur-Bozoancă a respins șutul lui Stănescu din careu și reluarea lui Masella de la distanță. Cu un minut înainte, Renquin a șutat în portar.

S-a încheiat 2-2, iar ASU Poli rămâne pe locul 6, cu 24 de puncte, în timp ce Foresta e tot ultima clasată, cu 11 puncte. Moldovenii vor juca sâmbătă, de la ora 11:00, la Știința Miroslava, iar timișorenii primesc duminică, la ora 14:00, vizita celor de la Luceafărul Oradea.

FORESTA SUCEAVA – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA   2-2
Marius Matei 47′ – pen., Andrei Cerlincă 74′ / Răzvan Ghinescu 33′, Alin Ignea 50′

Began – O. Onofraș, Masella, Diallo, Belevschi – Renquin, Dali Amar (Movsesyan 58′), Vl. Stănescu, R. Sumanariu – Cerlincă, M. Matei (cpt.)(Boumina 78′)
Rezerve neutilizate: Bîlbă – Pappoe, Rob. Bosânceanu, Scutariu, Coroamă
Antrenor: Florentin Petre

Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Taub – Coadă, Țugui (Poparadu 56′), A. Ignea – Ghinescu (Bădăuță 54′), I. Plămadă, Sorescu (C. Predescu 75′)
Rezerve neutilizate: Fișteag – M. Staicu
Antrenor: Bogdan Andone

Stadion: Areni (Suceava); Arbitru: Marius Omuț (Satu Mare); Asistenți: Florin Mihai Cosma (Piatra Neamț) și Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamț).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: fb Foresta Suceava

Marius ANGHEL 08 Nov. 2017, 17:04 Campionat
Pe aceeași temă