Sucevenii, optimiști înaintea startului sezonului de primăvară

Marius ANGHEL 28 Feb. 2014, 13:59 Liga 2
Sucevenii,** optimiști înaintea startului sezonului de primăvară

Gruparea Rapid Suceava și-a definitivat lotul de jucători în perspectiva sezonului oficial de primăvară al Ligii secunde, care va debuta sâmbătă, pe 1 martie. Ceferiștii s-au despărțit în intersezon de șase jucători, este vorba de Florin Plămadă, căruia i-a expirat împrumutul pe Areni, Cornel Căinari, care a fost cedat la SC Bacău, Daniel Cristescu, transferat la Fortuna Brazi, Radu Luțac și Ciprian Nastasiu, înregimentați de Sporting Suceava și Constantin Artenie, care a revenit la Șomuz Fălticeni.

În locul acestora, alb-vișiniii i-au adus pe portarul Vlad Hânțescu (Viitorul Constanța), Constantin Ferariu, Vasile Vitu, Răzvan Bâgu și Alexandru Ioancea (toți de la Sporting Suceava), Costel Arotăriței (Inter Clinceni) și Cristinel Gafița (FC Botoșani).

„Consider că avem un lot echilibrat, cu dubluri pe aproape toate posturile. Cea mai mare problemă este la nivelul mijlocașilor centrali, acolo un de avem doar doi fotbaliști de meserie, pe Vlad Stănescu și Ciprian Sumanariu”, a mărturisit antrenorul Bogdan Tudoreanu.

Prin înregimentarea de ultima oră a lui Cristinel Gafița, oficialii Rapidului speră să fi rezolvat problema lipsei de eficacitate cu care s-a confruntat gruparea suceveană în prima parte a campionatului.

„Acum este cu adevărat concurență în atac, ceea ce este un lucru bun. Atât eu, cât și Negru și Gafița, ne vom pregăti cât mai bine, vom încerca să dăm totul la antrenamente, urmând ca aceia care se vor dovedi în cea mai bună formă să joace titulari”, a precizat atacantul Iulian Ionesi.

Vor lupta pentru menținerea în eșalonul secund cu un lot de 22 de jucători

Tehnicianul sucevean se declară mulțumit și de nivelul jucătorilor sub 21 de ani pe care este obligat să-i titularizeze, pe lângă internaționalul de juniori Andrei Cerlincă, mijlocașii Răzvan Bâgu, Costel Arotăriței și chiar portarul Vlad Hânțescu putând spera la un loc în primul unsprezece.

„Îmi doresc să avem un parcurs bun în sezonul de primăvară și să adunăm punctele necesare salvării de la retrogradare. Mi-e teamă puțin de faptul că starea terenurilor nu ne-a permis să ne pregătim cu mingea atât cât ar fi trebuit, dar sper ca acest aspect să nu constituie un handicap pentru noi”, a precizat Bogdan Tudoreanu.

Iată și lotul de 22 de jucători cu care gruparea Rapid Suceava va aborda partea a doua a campionatului: Cătălin Pascal, Vlad Hănțescu – portari, Daniel Bălan, Dorin Semeghin, Constantin Ferariu, Radu Sava, Vasile Vitu, Cristian Spătar, Ionuț Duțică, Răzvan Bâgu, Claudiu Velescu, Vlad Stănescu, Andrei Fedorovici, Ciprian Sumanariu, Andrei Cerlincă, Cătălin Golofca, Alexandru Ioancea, Costel Arotăriței, Ionuț Plămadă, Iulian Ionesi, Mircea Negru și Cristinel Gafița- jucători de câmp.

Sâmbătă, în primul meci oficial al sezonului de primăvară, Rapid va evolua în deplasare, pe terenul formației ACS Berceni.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 28 Feb. 2014, 13:59 Liga 2
Pe aceeași temă